Tahsin  Keskin

Adam bizi yendi!

Tahsin Keskin

FATMA BAŞKAN HEM DUA HEM PRESTİJ KAZANDI

Seçimden sonraki yazılarımda İzmit Belediye Başkanlığı’na tekrar seçilen Fatma Kaplan Hürriyet’i eleştirmeye devam etmemden rahatsız olan bazı CHP’li dostlarım bana sitem ederek ‘’Fatma Başkan, Kocaelispor-Göztepe maçında taraftara iftar verdi. Bu iyi bir şey değil mi? Bunu neden yazmadın’’ diye soruyorlar.

Öncelikle şunu söyleyeyim.

Fatma Başkan doğru bir zamanlama ile doğru bir iş yapmıştır.

Hem prestij hem dua kazandı.

Kendisini tebrik ediyorum.

Fatma Başkan belki kendi parasını harcamadı ama halkın parası ile güzel bir iş yaptı, dua aldı.

Keşke bunu diğer belediye başkanlarımız da düşünüp yapabilseydi.

O akşam binlerce dua almak Fatma Başkan’a nasip oldu.

CHP’li arkadaşlarımızın bana yönelttiği soruya gelince…

Fatma Başkan’ın iftar saatine denk gelen Kocaelispor-Göztepe maçından önce  taraftara iftar vereceğini haber yaparak ilk duyuran gazetelerden biri bizdik.

Benim yaptığım servisle editör arkadaşlar, o haberi yayına aldılar.

Hem de haberi Fatma Başkan’ın Kocaelispor Sweatshirtlü fotoğrafını ve yanında Kocaelispor amblemini vererek yayınladık.

Öyle sallama haber yapmadık yani.

İkincisi siyasi görüş ayırt etmeksizin iyi ve güzel yapılan bir şeyi duyurmak bizim boynumuzun borcudur.

Bu konuda kimseye zerre kadar haksızlık yaptığımızı düşünmüyorum.

Fatma Başkan’a haksızlık yapıldığını düşündüğümde de onu koruyan ve kollayan yazılar yazdığımı herkes biliyor zaten.

Hatta Fatma Başkan, bu konularda kendisi beni bizzat arayıp teşekkür etmiştir.

Ayrıca yaptığımız haberlerden ve köşe yazılarından ötürü kendisi cevap hakkını kullanmak isterse herkese olduğu gibi Fatma Başkan’a da kapılarımız her zaman açıktır.

İSMAİL YILDIRIM: ADAM BİZİ YENDİ

Yerel seçimlerin ardından devir teslim törenleri devam ediyor.

Karamürsel Belediyesi’nde mazbatasını aldıktan sonra belediyeye giden CHP’li Ahmet Çalık, görevi AK Partili İsmail Yıldırım’dan devraldı.

Devir teslim töreninde konuşan İsmail Yıldırım, “Bu seçimde rakibi değildim, ama karşısındaydım. Adam bizi yendi. Tüm Türkiye'ye örnek olacak saygılı bir seçim dönemi geçirdik. Biz artık muhalefetteyiz ancak birlikte güzel işlere imza atabiliriz” dedi.

Devir teslim törenlerinin nezaket kuralları çerçevesinde geçmesi çok güzel bir şey.

Olması gereken de bu zaten.

Ancak Ak Partili eski Belediye Başkanı Başkan İsmail Yıldırım’ın “Adam bizi yendi’’ cümlesi nezaket kurallarının da biraz ötesinde bir ifade değil mi?

‘’Madem CHP’li Ahmet Çalık’ın karşısındaydın, adam sizi yenerken sen ne yaptın İsmail Başkan’’ diye sormazlar mı adama?

20 yıldır yönettiğiniz belediyede seçmen artık sizin hizmetlerinizi yeterli bulmadı demek ki, sizi tekrar tercih etmedi.

Ya da eski Başkan Yıldırım, AK Parti Teşkilatlarına mesaj göndererek ‘’Bak beni aday yapmadınız, yenildiniz’’ mi demek istiyor?

Bir başka değişle ''Seçimi ben kaybetmedim'' mi diyor.

Eski Başkan Yıldırım’ın mesajı bence çok açık...

Eski Başkan Yıldırım, görevi CHP’li Ahmet Çalık’a devrettikten bir saat sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne gelerek Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın yeni dönemdeki siyasi danışmanı oldu.

Bir bakıma Tahir Başkan, İsmail Yıldırım’a sahip çıktı.

Bu görev, içindeki ateşi söndürür mü bilemem ama İsmail Yıldırım’ın ilerleyen zamanlarda farklı arayışlarda olabileceğini düşünüyorum.

Bekleyip görelim bakalım…

Yorumlar 4
Remzi Arslan 06 Nisan 2024 15:31

Tahsin bey Muzaffer sizi belediye başkanı sandı herhalde. sen de suçlusun derken kimi kastettiniz adamın ne suçu var? adam belediye başkanı mı? Muzaffer bütün bu saydıklarınızı Tahsin bey mi yaptı, onu anlamadık. Tahsin bey, ayrıca İsmail Yıldırımın gideceği başka bir yer başka bir parti var mı? bence o da en doğrusunu yaptı.

muzaffer 06 Nisan 2024 09:36

sen de suçlusun...İzmit hal binası yıkıldı ne yaptın yerine? İSU deposu. İtfaiye eğitim merkezi yıkıldı, yerine itfaiye binası taşındı. Mermer kaplı itfaiye binası olur mu Allah aşkına. Bu ne israf. Fuarı yıktın onarmak yerine ,şimdi fuar yok sanayi kentinde. Ulaşım sorununu sadece daha büyük körüklü otobüs almakla çözeceğini mi zannettin? Gölcük mezbaha bir ego uğruna yıkıldı .Yıkmak en kolayı niye işletmediniz? Gölcükte mezbahayı yıkan belediye , izmite mezbaha açtı. Madem işlemiyor izmite niye açtınız? Köy okullarını kapatıp , taşımalı eğitim saçmalığı şehir merkezlerini daha yaşanmaz yaptı. O bebelere günde2 saat yol gitmesine sebep oldunuz . Hiç mi vicdanınız yok

İzmitli 06 Nisan 2024 02:03

Doğru yazıya ne denir? yine döktürdünüz Tahsin bey. başlığa bakınca sanki sözü siz söylemiş gibi anlaşılıyor. yazının tamamını okuyunca ne demek istediğinizi anladım. Tahsin beyi bundan sonra AK Partide neler olur. toparlayabilirler mi. bir de Yeniden Refahın gidişini nasıl görüyorsunuz. iktidar olma şansı var mı inşallah.

Murat 06 Nisan 2024 00:40

Siz objektifliğinizi kaybetmişsiniz, gerçekten Kocaeli basınında sizin gibi kalemler var, karşınızdaki insanın CHP'li olması veyahut da CHP'li olup da sizin kafanıza yatmayan biri olması yaptığı her şeyi kötülemenizi gerektiriyor, millet artık bu anlayışa yeter dedi, sizin anlayışınız için de geçerli bu, insanlar artık bu karalama işlerinden bıktı, bakim biraz önce sertif başkanım bir haberinin altında mahallemizdeki çöpler alınmadı böyle mi yönetecek belediyeyi şeklinde bir mesaj okudum, daha 24 saat olmadı biraz vicdan biraz vicdan

Yazarın Diğer Yazıları