İsmet Çiğit

ZİRVE'de ne yapacağım?

İsmet Çiğit

Çok büyük umutlar ve beklentilerimle başladığımız 2022 yılının ilk iş günündeyiz…
2021 yılı sanırım sadece benim için değil, herkes için, en azından pek çok kişi için son derece olumsuz ve kötü geçti… 
Ben yeni bir maceraya doğru yola çıktım ve 2022 yılından umutluyum.
Artık, “Kocaeli Zirve” internet sitesinde yazılarım yayınlanacak. Bu internet gazetesinin sahibi Tahsin Keskin ile beni Güngör Arslan tanıştırmıştı.  
Özgür Kocaeli’den ayrılıp, boşta kaldığım dönemde Güngör Arslan’la yeni döneme başlarken, ilk olarak Tahsin Keskin’in sahibi olduğu Global Medya şirketinin Şahabettin Bilgisi Caddesi üzerinde, Akşener İşhanı’ndaki ofisinde çalışmaya başlamıştık. 
Üç-dört ay kadar Tahsin’in ofisinde yazılarımı yazmış, her gün kendisiyle hoş sohbetlerimiz olmuştu.
Şimdi de O’nunla birlikte çalışıyoruz. Daha doğrusu, O benim patronum. 
……………….
Kocaeli Zirve, Global Medya’nın internet gazetesi… 
Şirketin asıl büyük işi, reklamcılık, tanıtım, danışmanlık hizmetleri… 
Tahsin Keskin, benimle birlikte Kocaeli Zirve Gazetesi’nin de bir hamle yapacağını düşünüyor. Benden beklentileri bir hayli fazla ve aslında bu durum beni biraz korkutuyor. 
Burada işe başlamadan önce her şeyi açık açık konuştuk. 
Ben, her gün günlük yazılarımı yazacağım. Ayrıca Kocaeli Zirve’nin sosyal medya ortamında bir televizyon yayıncılığı var. 
Bu televizyon kanalında da günlük sohbet programları yapacak, Tahsin’le birlikte yapacağımız haftalık programlarda gündemi değerlendireceğiz…

Çok uzun yıllardır bu mesleğin içindeyim. Tartışmasız bu kentte mesleği sorulduğunda, “Ben gazeteciyim” diyebilecek en eski, en kıdemli kişi benim…
Ama bana sorarsanız, ben aslında gazeteci değilim. 
Öyle haber peşinde koşan, her şeye haber gözüyle bakan, her duyduğunu yazan biri hiç olmadım. 
Uzun yıllar çok kaliteli ve çalışkan bir ekiple birlikte çalıştım... Onların topladığı, derlediği haberleri ben kendi süzgecimden geçirip, gazete yaptım. 
Çok kişi yazılarımı beğenir. Takip ederseniz göreceksiniz. Yazdığım kadar konuşmasını da becerebilirim. 
Yazmak ve konuşmak, bana genlerimden gelen Allah vergisi bir yetenektir diye düşünürüm. Bu konuda mütevazi değilim. Allah vergisi bu yeteneğimi, Sergen’in veya Messi’nin sol ayağına benzetirim. 
Çok okuyarak, dünyayı yakından takip ederek, yaptığım işe çok saygı duyarak belki bu yeteneklerin biraz gelişmesini sağlamış olabilirim. 
Zirve’de her gün yazacağım... İzmit’i yazacağım... Gördüğümü, hissettiğimi yazacağım… 
Tahsin’le birbirimizden çok farklı insanlarız. Ama baştan her şeyi ayrıntıları ile konuştuk.  
2022 yılından itibaren artık daha rahat, daha sıkıntısız ve sorunsuz yaşamak istiyorum. 
Kendi başımı veya çalıştığım müesseseyi zora sokacak, dert açacak konulardan biraz uzak durduğumu fark edeceksiniz. 
Ben, siyaseten sosyal demokrat görüşe sahip, mevcut iktidar anlayışına tamamen muhalif biriyim. 
Tahsin farklı… Ben, keyfi yerindeyse kararında ve ortamında alkollü içki içmeyi seven bir adamım. 
Tahsin, namazında niyazında, alkollü içkinin bulunduğu ortamlara girmeyi bile sevmeyen farklı bir adam…
Daha çok çiçek-böcek yazacağım. Daha az rakı-balık yazacağım. Siyasi görüşümü hiç gizlemeden, yanlış gördüğüm her şeyi lisan-ı münasiple yazacağım. 
Artık her gün ifade vermek için polis merkezine veya adliyeye gitmeden; geceleri geç vakit “Kapım çalınacak da, polis beni alacak mı?” diye kaygı duymadan yaşamak istiyorum. 
Yine okuyan kimi trollere ve hatta patronum Tahsin Keskin’e ters gelen yazılarımı okuyacaksınız. 
Ama daha ölçülü, daha dikkatli olacağım. 
Bu konuda 6 yıl Haldız’larla bir deneyimim olmuştu. Ancak Göngör’le birlikte çalıştığım 3 yıllık süre içinde kendimi çok fazla özgür hissettim ve ağzıma gelen her şeyi yazma özgürlüğümün bulunduğunu düşünerek, belki de zaman zaman hatalar yaptım. 
Benden İzmit’i okuyacaksınız. 
Eski İzmit’i... 
Anıları, bu kentin çınarlarını okuyacaksınız. Zirve’deki sosyal medya üzerinden yapılacak görüntülü yayınlarda yine İzmit’i, ülkenin ve şehrin siyasi ortamını dinleyeceksiniz. 
Tahsin Keskin ofiste bana çok hoş bir oda yaptı. İlk isteğim bir Atatürk fotoğrafı oldu, hemen bulup astı. 
Fırsat bulan bütün dostları  “Hayırlı olsun” ziyaretine beklerim. 
Bulunduğum ortama çok çabuk uyum sağlayabilecek bir yapıda olduğumu düşünüyorum. Özgürlüğümün çok fazla kısıtlanmadığını hisseder, ekonomik açıdan da büyük sıkıntılar yaşamazsam, yeni ortama uyum sağlamakta çok fazla zorlanmayacağımı düşünüyorum. 
Zirve’de yazılara başlamadan önce Tahsin Keskin’le açık açık her şeyi konuştum. 
O beni AKP’li yapamaz. Ben O’nu sosyal demokrat yapmak için en küçük bir çaba harcamam. 
Belki zaman zaman birlikte bir yerlere gideriz. Ben, balığın yanında rakımı isterim, O lüferi fanta ile yiyorsa, hiç karışmam. 
Uyumlu olmak için elimden gelen çabayı göstereceğim. Tahsin’in hedefleri var. Bu hedefler arasında bir gün Türkiye’de ve Kocaeli’nde siyasi ve sosyal yapı değişirse kağıt gazete çıkartmak da var. Benim ömrüm buna yeter mi bilmiyorum. 
Ayrıldığım SES’te çok güzel insanları tanımaktan onur duyduğum, çok değerli dostları geride bıraktım. Güngör, Nazlı, Zerrin, Tuğrul, Erkan hayatım boyunca dostlarım olarak kalacaktır. 
Yeni işyerimde de çok güzel insanlar var. Tahsin, Yaşar, Burcu, Zafer, Yusuf, Seval var. Şirketin büyüme hedefleri içinde yeni bazı arkadaşlar da aramıza katılabilir. 
Ben eski ekibimi, uzun yıllar tam bir aile ortamında birlikte çalıştığımız insanları hep özleyecek ve günün birinde yine onlarla birlikte çalışma imkanı bulabilmenin hayali ile yaşayacağım. 
Ama artık bu kentte bir Cevat Çetin, bir Nahit Çiğit yok… 
Nazif Çanakçılı, Hazım Özbay bu işten tamamen kopmuş durumdalar... O ekibi eski haliyle bir araya getirmek elbette mümkün değil…
Kimseyi kırmadan, dökmeden, 2022 ile birlikte yeni bir hayata adım atıyorum. 
Beni okumayı ihmal etmeyin. Ne kadar çok okunursam, ne kadar çok bu internet sitesine katkı sağlayabilirsem, patronum Tahsin’e karşı da kendimi o kadar güçlü hissedeceğim. 
Herkese sağlıklı, mutlu, bereketli bir yeni yıl diliyorum. 
 

Yorumlar 1
Ahmet emin 03 Ocak 2022 00:17

İsmet bey diğer iki yazınızı da bugün okudum, bu yazıyı okumak için de saatin on ikiyi geçmesini bekledim. Hakkınızda hayırlısı olmasını dilerim, yeni gazetenizde başarılar

Yazarın Diğer Yazıları