İsmet Çiğit

Verin yetkiyi, denetleyin!

İsmet Çiğit

İzmit’in gündeminde uzun süredir devam eden bir tartışma var. 

İzmit Belediyesi’nin CHP’li Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, hizmet araçları satın almak için 125 milyon TL’lik kredi kullanmak istiyor. 

Malum, İzmit Belediye Meclisi’nde AKP ile MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı  çoğunluğa sahip. Hürriyet’in kredi talebini, Cumhur İttifakı adeta namus meselesi yaptı. Meclis, Başkan Hürriyet’in bu talebini bir türlü onaylamıyor. 
………….
İlimizdeki ve Türkiye’nin her yerindeki AKP’li belediyeler sahibi oldukları arsaları, gayrimenkulleri satıyorlar. 

AKP’li ve MHP’li belediyeler istedikleri gibi kredi kullanıyorlar. Ama İzmit’te CHP’li Başkan kredi talep edince, üstelik bu krediyi nerede kullanacağını da açıklamasına rağmen, mecliste çoğunluğa sahip Cumhur İttifakı buna karşı çıkıyor. 

Çok basit bir tartışmanın içinde kaldı İzmit… 

Hizmetler aksıyor. 

Aslında AKP’nin ilimizdeki kimi akil insanları, kimi deneyimli siyasetçiler de Meclis’te Başkan Hürriyet’e çıkartılan bu gereksiz engelin siyaseten yanlış olduğunu açıkça ifade edebiliyorlar. 

Nevzat Doğan dönemini hatırlayın... Gereksiz makam araçları alındı. Bol bol kredi çekildi, İzmit Belediyesi’nin gayrimenkulleri satıldı. 

Fatma Kaplan Hürriyet araç alımı için kredi talep ederken, bu krediyi çekerse acaba kendisine lüks makam aracı mı alacak?

Kendisine helikopter falan mı alacak?

İzmit’in pek çok alanda hizmete ihtiyacı var. Bu hizmetlerin verilebilmesi için yeni araçlara, iş makinalarına ihtiyaç var.

İzmit Belediyesi her belediyenin yaptığı işi yapmak, en doğal hakkını kullanmak istiyor, meclisten kredi çekme onayı istiyor.

Fatma Kaplan Hürriyet ihtiyacı olan bu araçları kiralama yoluyla da temin edebilir. Ama belediyelerin bu araç kiralama işinde ne gibi dolaplar döndüğünü, kamunun nasıl zarara uğratıldığını da hepimiz biliyoruz. 

Fatma Kaplan Hürriyet kredi çekerse, satın alacağı araçları evininin önüne mi çekecek?

Kendisi için, yandaşları için mi kullanacak?

Bakın, gelecek seçimlerde İzmit’i CHP’nin elinden tekrar geri alacağınızı iddia ediyorsunuz. Alsın Fatma Kaplan Hürriyet ihtiyaç olan araçlarını, siz gelecek seçimde  İzmit Belediyesi’ni geri alabilirseniz bu araçları siz kullanırsınız. 
…………..
Krediye onay verilirse, para sokağa atılmayacak. 

Krediye onay verilir, İzmit Belediyesi için gerekli yeni araçlar satın alınırsa, belki  Fethiye ve İstiklal Caddelerindeki yarım kalmış işler de hızlanır. Belki, İzmit’in köylerine daha iyi yollar yapılır, İzmit’in kenar mahallelerindeki sokaklar onarılır. 

İzmit Belediyesi’ndeki muhalefet bu hizmetleri  denetlemelidir. Eksik kalan, geciken işleri takip etmeli, hesap sormalıdır. 

Ama Belediye Başkanı hizmet için, belediyeye yeni araçlar satın almak için kredi yetkisi talep ediyorsa, buna siyaseten karşı çıkmak, bunu engellemek siyaset falan değil, ancak bu kente ihanet olabilir. 

Fatma Kaplan Hürriyet, kredi onayı için İzmit Belediye Meclisi’ni 22 Eylül’de olağanüstü toplantıya çağırmış. 

Bu tartışma artık bitmelidir. AKP’nin ilimizdeki aklı selim büyükleri devreye girmeli, Başkan Hürriyet’in bu yetki talebi mecliste oy birliği ile onaylanmalıdır. 

Sonra takip edin...

125 milyon liralık kredi çekilirse, İzmit Belediyesi hangi hizmetler için hangi araçları alacak?

Bu araçları kimden, nasıl, hangi şartlarda alacak? 

Satın alınan bu araçlar nerede nasıl kullanılacak?

Bu konularda bir yanlışlık, aksaklık görürseniz, bunları seslendirin. 

Ama belediye başkanı kredi kullanmak istiyorsa, belediye meclisi sırf çirkin ve kıskanç siyaset nedeniyle buna karşı çıkıyorsa, burada art niyet aranır. Burada bu şehre karşı sevgisizlik düşünülür. 

İzmit Belediye Meclisi yanlış yapıyor. Bu yanlışlık, AKP siyasetinin ekmeğine de yağ sürmüyor, tam tersine CHP’li başkanı mazlum durumuna düşürüyor. 

22 Eylül’deki olağanüstü toplantıda bu kısır çekişme bitmeli, İzmit Belediye Meclisi Başkan Hürriyet’e araç alımı için gereken onayı vermelidir. 

Ne yazık ki İzmit Belediye Meclisi’nde Cumhur İttifakı üyesi bazı çok saçma sapan, orada bulunmayı hiç hak etmeyen bazı insanlar var. 

Bunlar, hem İzmit’e, hem kendi mensubu oldukları siyasi harekete zarar veriyorlar. 

Ayıp oluyor, yazık oluyor. İzmit’in artık bu kısır, bu basit siyaset  hokkabazlıklarını geride bırakması gerekiyor. 


 

Yorumlar 7
ABC 21 Eylül 2022 11:22

akp sinsi ve haindir başkada birşey degil, az kaldı seçimden sonra hesap sorulacak beklesinler hainlerden hesap sorulaacak, yargı önünde hesap verecek bu sinsi hainler.

yenidoğanlı 21 Eylül 2022 11:19

Fatma Başkan; işin çözümü çok basit. AK-MHP üyelere diyeceksiniz ki araçları sizin gösterdiğiniz bir firma aracılığı ile alacağım. Net söylüyorum. Ertesi gün kredi onaylanır.

Cahiliye Devri 21 Eylül 2022 11:09

İzmitli rumuzlu yorumcuya cevap: Sanırım asıl siz avukatsınız ve karşı taraf sizin müvekkiliniz. Yoksa size ne di mi?

Kapakçı 21 Eylül 2022 10:58

İsmet dede Fatma apla her yere yazdı hizmet araçlarının alımı Ak Parti ve Mhp nin oyları ile reddedildi diye. Şimdi meclis ikinciye Fatma aplaya yetki verirmi sence ? Bence, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derler. Destek için İmamoğluna gidiyordu ya yine gidebilir sorun yok.

Behçet Orbay 21 Eylül 2022 08:46

Bunların hiç biri İzmitli olmadığı ve kalplerinin İzmit'e hizmet için çarpmadığından onay vermeyecekler. Umarım ben yanılırım..

Ne 21 Eylül 2022 08:00

Sayın çiğit . Nevzat Doğan döneminde inşaatları başlayan Vadi izmit evlerinden satılan dairelerin paraları ne oldu ? Bunuda bir yazabilsen.

İzmitli 21 Eylül 2022 01:52

İsmet bey amca Fatma abla avukat zaten Fatma ablanın senin avukatlığına ihtiyacı yok sen gazetecinin avukat değilsin herkes yerini bilsin.

Yazarın Diğer Yazıları