TIR’lar arasında acemi şoförler! - İsmet Çiğit

TIR’lar arasında acemi şoförler!


Geçmişte  İzmit’i hemen her gün karış karış dolaşırdım.. 

Kozluk’taki evimden her sabah yürüyerek Karabaş Mahallesi’ndeki işime gelir, gazetede boş vakit bulduğumda arabama atlayıp, tek başıma İzmit’in bütün kenar mahallelerini, ara sokaklarını dolaşır, kendimce gözlemler yapardım. 

Dönemin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri, bu kente önemli hizmetleri geçen çok değerli dost  Münir Karaloğlu, şakayla karışık belediye ekiplerine şu talimatı vermişti: 

“Kozluk ile Ulugazi arasında hiçbir sorun olmasın. İsmet Çiğit her gün bu güzergahta gidip geliyor. Bir çukur, bir terslik görüp yazmasın” 

İzmit’i yürüyerek de, arabayla da dolaşırken, çok dikkatli gözlemler yapardım. Nerede şehri kötü gösteren, vatandaşı rahatsız eden bir sıkıntı varsa, mutlaka not alır,  yazardım… 

O zamanlar bıçağımız da iyi keserdi. Yazdığım aksaklık, sıkıntı hemen  giderilirdi…
……………………….
Şimdilerde 60 yaşını aşmış, kendisine iyi bakmadığı için yaşından fazla yaşlanmış bir İzmitliyim.. 100 metreden fazla yürüyemiyorum. 

Altımda arabam da yok… Boş kaldığımda geçeyim direksiyon başına, şöyle bir Yenidoğan’a, oradan Kireçocakları’na gideyim, her sokağa girip çıkayım da bu şehirdeki bütün arızaları görüp yazayım, böyle bir imkan yok. 

Hoş zaten artık bu kentte gazeteciliğin de bir saygınlığı, yaptırım gücü falan da yok... 

Alikahya bölgesinde oturuyorum. Her sabah taksi ile Leyla Atakan Caddesi’ndeki işime geliyor, akşamları patron Tahsin Keskin’le evime dönüyorum. 

Bu nedenle gözlem kapasitem, Alikahya bölgesi ile ve Alikahya-İzmit arasıyla sınırlı. 

Bu nedenle sık sık Alikahya bölgesindeki aksaklıkları, sorunları kaleme alıyorum. 
………………….
Çöp kokusu başta pek çok sorun var Alikahya bölgesinde… Ama insanlar sessiz, kaderine boyun eğmiş... 

Kendilerine seçim öncesinde verilen sözler tutulmuyor olsa da boyunlarını büküp, kaderlerine razı oluyorlar. 

Alikahya bölgesi, özellikle benim oturduğum Kavanium Sitesi’nin çevresi İzmit’te  sürücü kurslarının şoför adaylarına, yani ehliyetsiz şoförlere ders verdiği, araç kullanma talimi yaptırdıkları tek alan... 

Her gün her saatte onlarca sürücü kursuna ait araçta ehliyetsiz şoför adayları araba kullanma talimi yapıyorlar. Ama bu bölge aynı zamanda İzmit’te TIR trafiğinin en yoğun olduğu bölge... 

Asım Kibar OSB bölgesindeki dev fabrikalara günün 24 saatinde TIR’lar gidip geliyor. Hele Hyundai’nin araba taşıyan TIR’ları bu bölgede vızır vızır işliyor.. 

Daracık sokaklarda, TIR’lar ile şoför adayı ehliyetsiz sürücülerin kullandığı minicik sürücü kursu adayı arabaları aynı anda vızır vızır çalışıyor. 

Sürücü adayları için belki tehlikeli ama, en iyi talim alanı… Alikahya bölgesinde o TIR trafiği içinde araba kullanan sürücü adayına hiç sınavsız hemen ehliyet verilse yeridir. 

Ama bölgede büyük risk var... Sık sık kazalar oluyor. Geçenlerde bir sürücü kursu adayı ile bir TIR’ın karıştığı maddi hasarlı kaza yüzünden, bölgedeki en önemli cadde uzun süre araç trafiğine kapandı. 

İlimiz yetkilileri fabrikalara hizmet veren TIR’ları biran önce otoyola veya D-100’e çıkartacak bir yöntem bulamıyorlar. O halde, sürücü kursu öğrencilerine talim için başka bir yer bulmak gerekmez mi?
……………..
Yıllardır bomboş, harabe şeklinde yatıyor ilimizin Fuar Alanı... Sözde buraya da “Millet Bahçesi” yapacaklar!

Yerin dibine batsın sizin Millet Bahçeniz!

Bu şehirde oturan çocukların evlerinden çıkıp top oynayabilecekleri alan yok, boş buldukları her yeri akıllarınca “Millet Bahçesi” yapmaya kalkıyorlar. 

Düzeltin Fuar Alanı’nı, derleyip toparlayın. Bu alanı sürücü kursları için talim alanı yapın. 

TIR’ların içinden çekip alın acemi sürücüleri… Onlar da rahat etsin, bölgedeki trafik de rahat etsin. 

Bugün Alikahya bölgesinde hangi caddeye baksanız, aynı anda 3-5 tane dev TIR kamyonunu ve  8-10 tane sürücü adayının kullandığı sürücü kursu aracını görürsünüz. 

Yazık günah. Dev ve ağır tonajlı TIR’lar arasında ehliyetsiz sürücüler… 

Büyük risk var, büyük tehlike var... 

Sayın Vali’nin yolu hiç Alikahya bölgesine düşmez mi?

Sevgili Belediye Başkanlarımız için Alikahya yok hükmünde mi?

Gelin, bir havamızı koklayın. Çöp kokusunu içinize çekin.. 

Gelin, bizim mahalledeki yollarda TIR’larla minicik sürücü kursu araçlarının nasıl birlikte dans ettiğini görün. Onların arasında  kendi başınıza makam aracınızı bir kullanın da sıkıntının ve riskin büyüklüğünü hissedin... 

Alikahya’daki çöp depolama alanını kaldıramıyor, yanına bir de yenisini yapıyorsunuz. 

Alikahya’da 24 saat vızır vızır geçen TIR’lara başka güzergah bulamıyorsunuz. 

Hiç değilse ehliyet sınavlarına hazırlanan ehliyetsiz sürücü kursu talebelerine  direksiyon talimi için yeni bir yer bulun. 

İşte koskoca, bomboş duran Fuar Alanı. Burayı sürücü kursları için talim pisti yapın. 

Alikahya biraz rahat etsin. 
 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

Yorumlar / 5

  • Kozluklu | 01 Eylül 2022 09:25

    Hasan ayaz başkanımin projesiydi bu İzmit belediye başkanı olduğunda doğru bir proje sırtını tutma ayaza İzmit belediyesi yakışır hasan ayaza

  • İzmitli | 01 Eylül 2022 09:17

    İsmet. Bu demir çelik fabrikasına diyecek lafın yok mu

  • İZMİTLİ | 01 Eylül 2022 09:13

    her mahalle öyle, özellikle derincenin mahalleleri sokakları, bakkala giderken tırlar arasnıdan gidiyor çocuklar, ismetpaşayı millet bahçesi yaptılar etrafı tırlarla çevrili. daha fazla sanayi gelmesin liman gelmesin diyoruz işte, dinletemiyoruz, türkiyenin en pis şehri kocaeli dir. heranlamda

  • İzmitli | 01 Eylül 2022 01:00

    İsmet dede fuar alanını sürücü egitim alanı yapsınlar diyorsun velevki yaptılar diyelim bu defada dersinki fuarda insanlar geziyordu egleniyordu fuarda buz gibi bira içiyordum sürücü adaylarına egitim alanı yapacak başka yermi yoktu mahfettiler fuarı dersin. Adım gibi eminim böyle derdin yine eleştirirdin. Sen varya sen az ........ ... degilsin.

  • Ne | 01 Eylül 2022 00:09

    Sayın çiğit bu kadar şikayetçisin tirlardan belediyeden ama Fehmi Yıldız demirçelik kuracak 1 şişe zeytin yağına Fehmi Yıldızı övüyorsun ! İşine geldiği gibi bir öylesin bir böyle...

YAZARIN SON 5 YAZISI
28Ekm

ZİRVE’de veda yazısı 

27Ekm
26Ekm
25Ekm

200 TL ne kadar değersizmiş!

24Ekm