KOTO’nun seçimi bu şehrin namus meselesi haline geldi  - İsmet Çiğit

KOTO’nun seçimi bu şehrin namus meselesi haline geldi 


8 Ekim Cumartesi günü bu kent için önemli bir gün olacak. 

Çünkü, o gün bu kentin en büyük ve önemli sivil toplum örgütlerinden biri olan Kocaeli Ticaret Odası’nda (KOTO) meclis üyelerinin seçimi yapılacak. 

Bütün okurlarımın bilmesini ve anlamasını istiyorum. KOTO seçimi, artık sadece KOTO seçimi olmaktan çıkmıştır. Bu seçim, bu kent için namus meselesi, beka meselesi haline gelmiştir. 

KOTO seçiminde oy kullanma hakkı olan herkesin, bu kente karşı, kendisine, ailesine karşı bir sorumluluğu bulunmaktadır.
…………….

Çok çirkin, akıl almaz işler oluyor bu şehirde... Bütün bu çirkin işlerin odağında da KOTO ve bu kurumun bugünkü yönetimi bulunmaktadır. 

Eğer bu seçimlerin sonunda mevcut Başkan Necmi Bulut ve ekibi yeniden seçilirse,  emin olun bundan sonra bu kentte hiçbir şeyden şikayet etmeye hakkımız kalmaz. 

Bu kentteki hiçbir olumsuzluğu düzeltmek için gücümüz kalmaz. 

Omuzdan sarkık ceketli, beli silahlı, mafya mufya bozuntusu yandan çarklı tiplere kenti teslim ederiz. 

Bu şehirde nargile sofralarında ihaleler dağıtılır. 

Bu şehirde okey masalarında kumpaslar kurulur; tetikçiler tutulur, gazeteciler ofislerinde kurşunlanır. İş insanları sokak aralarında tuzağa düşürülür, dövülür. 

Bu nedenle, bu kentteki herkesi uyarmak istiyorum. Bu kentin Sayın Valisi’ni, Cumhuriyet başsavcısını, İl Seçim Kurulu’nu, bu kentin siyasetçilerini, etkili isimlerini uyanık olmaya, yaşanan olayları iyi değerlendirmeye davet ediyorum. 
……………
Korkunç, inanılmaz şeyler duyuyorum. Necmi Bulut ve ekibi, 8 Ekim’de başlayacak seçim sürecinden galip çıkmak için ellerinden gelen herşeyi yapıyorlar. 

Seçimlerde oy kullanacak KOTO üyelerinin listeleri açıklanmıyor. Sadece kendi ellerinde bu liste var. Böyle seçim olmaz. 

Ayrıca, KOTO seçiminde oy kullanılması için şirket temsilcilerinin KOTO sekretaryasından belge alması gerekiyor. 

KOTO tamamen kendi çıkarları için çalışan bir çetenin kontrolüne girmiş. KOTO sekretaryası da tamamen taraf olmuş.

Kendilerine oy vereceklerini bildikleri kişilere yetki belgesini veriyorlar. Kendilerine mesafeli duranlara yetki belgelerini vermemek için her türlü dolabı çeviriyorlar. 

Anlayacağınız, KOTO seçimleri şimdiden şaibelidir. Şimdiden çok büyük haksızlıklar yapılmaktadır. 

İlimiz yetkilileri kadar TOBB yönetiminin de bu kentte KOTO adına dönen dolaplar hakkında uyanık olmalı ve tavır koymalıdırlar. 
……………
Hafta sonunda Akın Doğan ile bir görüşmem oldu. Bilindiği gibi Doğan’ın adı, KOTO’da başkan adayları arasında geçiyordu. 

İzmit’in çocuğu Akın Doğan ekibiyle birlikte “Ben adayım” diyerek yola çıkmış, çalışmaya başlamıştı. Ama geçen hafta sonunda sürpriz bir çıkış yaptı, “Adaylıktan çekildim. Meclis üyeliğine bile aday değilim” dedi. 

Geçen cuma günü akşamı, KOCAELİ ZİRVE’nin sahibi Gazeteci Tahsin Keskin ile yaptığımız canlı yayın programda bu konuyu tartışmıştık. 

Gazeteci Tahsin Keskin,  “Akın Doğan Necmi Bulut lehine çekildi. Necmi Bulut Yönetim Kurulu Başkanı, Akın Doğan Meclis Başkanı olacak” demişti. 

Cumartesi günü beni arayan Akın Doğan şunları söyledi: 
“Akşam sizin programınızı izledim. İsmet Abi, sen rahat ol. Senin sözünü yere düşürmem. Değil Meclis başkanlığı, meclis üyeliğine bile talip değilim. KOTO seçiminin hiçbir yerinde yokum” 

Akın Doğan’a, “Neden böyle bir karar aldın. İddialıydın. Neden korktun, neden çekildin” diye sordum. 

Akın Doğan şunları söyledi:
“Abi, yarış adil değil. Seçim yarışı adil yapılsa, ben kesin kazanırım. Bir yarışa giriyoruz. Benim altımda BMW var, Mercedes var, Porche var. Karşı tarafın altında  Murat-124, Şahin var.. Ama benim arabalarımın deposunda damla benzin yok. Rakibin arabasında ise depolar full dolu… Kendilerinden olmayana oy verme hakkı tanımıyorlar. Deposu boş araba ile yarış kazanılır mı? Çok çirkin işler dönüyor. Ben bunları gördüm, tek başıma savaşmaktan yoruldum. Bu nedenle çekildim.” 

………..

KOTO seçimi öncesinde tablo budur. Bu seçim adil ortamda yapılmıyor. Bu seçim, Necmi Bulut ve ekibi koltuklarını korusun, bu kentte statüko bozulmasın diye yapılıyor. 

Bunlar, kendilerinden olmayana, “FETÖ’cü, PKK’lı, terörist, vatan haini” damgası vurmaya alışmışlar. Kendilerini sütten çıkmış ak kaşık görüyorlar. 

Karşılarında rakip olarak bir tek İbrahim Bıyıklı ve ekibi kaldı. O’nu da yıpratmak, korkutmak, kaçırmak istiyorlar. 

Kurulu tezgahı aynı şekilde sürdürmek, bu şehrin kanını emmek istiyorlar. 

Bu kent böylesi bir ortamda Necmi Bulut ve ekibini değiştiremezse, bir daha hiçbir olumsuzluğun üzerine gidemez. Hiçbir olumsuzluğu değiştiremez. 

Belinde silahla, yandan çarklılar gibi dolaşan mafyamatik tiplerin elinde esir kalırız. 

Necmi Bulut ve ekibini  KOTO’dan uzaklaştıramazsak, bu şehrin namusunu  koruyamayız. 

Bu nedenle 8 Ekim’de başlayacak KOTO seçim süreci, sadece KOTO’nun seçimi değildir. Bu şehir kimden yana nasıl bir yaşam tarzından, nasıl bir  yönetim tarzından yana tavır koyacak? Bunu görmenin seçimidir. 
…………….
En çok neye üzülüyorum biliyor musunuz?

Tanıdığım insanlar var, sosyal demokrat görüşlü, muhalif  görüşlü insanlar. Bunların bazıları da  Necmi Bulut’un yanında gözüküyorlar.

Bu durumun izahı yok, mazereti yok… 

Bu kentte yaşanan bunca olumsuzluğa rağmen hala “Necmi Bulut ve ekibini destekliyorum” diyenler, muhalif, sosyal demokrat veya ahlaklı insanlar olamazlar. 

Herkesin gerçeği görmesi gerekiyor. 

8 Ekim’de KOTO’da başlayacak seçim süreci, bu güzel şehir için kader seçimidir.

Bu güzel şehir için namus meselesidir. 

KOTO’da dürüst, ahlaklı insanlar göreve gelirse, bu kentte pek çok yanlışlığı düzeltmenin önü açılacaktır. 

Yok, aksi olursa, okey masalarında, nargile sofralarında alınacak kararlarla tetikçiler tutulacak, cinayetler işlenecek, bunların tekerine çomak sokmak isteyenler sokak aralarında kıstırılıp dövülecek ve susturulacaktır. 

KOTO’da oy kullanma hakkına sahip herkese seslenmek istiyorum:

Lütfen bu şehrin ahlakına, namusuna sahip çıkınız. 


 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

Yorumlar / 2

  • Cenk Cemil | 20 Eylül 2022 14:54

    Sayın Çiğit, KOTO Seçimleriyle ilgili verdiğiniz bilgiler öyle yenilir-yutulur gibi değil ! Ülkede herhangi bir derneğin veya kurumun genel kurulu seçimleri nasıl olur, nasıl yapılır ? Buna dairi kanun ve tüzükler yok mu? Diyorsunuz ki, seçime girecek üyeleri ve listleri sadece mevcut yönetim biliyor ! Yav, böyle bir şey olabilir mi ? Böyle bir ortamda seçim meşru sayılıp, sonuçları onaylanabilir mi ? Burası patagonya mı?

  • Meraklı | 20 Eylül 2022 10:33

    Tahsin Keskin riyakarlıklarına devam etmiş demek ki. Açıklasın o zaman Akın Doğan hakkındaki iddialarını maçası yiyorsa. Yalancı ya.

YAZARIN SON 5 YAZISI
28Ekm

ZİRVE’de veda yazısı 

27Ekm
26Ekm
25Ekm

200 TL ne kadar değersizmiş!

24Ekm