İsmet Çiğit

Kocaelispor iyi, Kocaeli TV kötü 

İsmet Çiğit

Geçen sezonun ağır yükü, ızdırabı, hala ciğerimizi yakıyor. 

Engin Koyun ve arkadaşlarının inanılmaz aymazlığı nedeniyle, adeta kasten küme düşmüş olmamızın ızdırabını beynimizden bir türlü silip atamıyoruz. 

Bu sezon 2’nci Lig’de yeni bir maceraya başladık. Yine Engin koyun ve arkadaşları, zerre kadar Kocaelispor sevgisi taşımadıkları için büyük hatalar yapıyorlar. 

Ama Kocaelispor büyük marka... Bu ligin çok üzerinde kaliteli bir kadromuz var. 

Sezonun ilk iki maçını da kazanarak, 6 puanla  gücümüzü ve iddiamızı  kanıtladık. 

Geçen sezon Kocaelispor üzerinden yapılan çok büyük ve bir bölümü kasıtlı hataları hiç unutmadan, bize çektirilen bu büyük acının hesabını sorma hırsımızı hiç kaybetmeden, gelecek sezon yeniden 1’inci lige dönebilmenin umutlarını taşıyoruz.
………………
Ligin ilk haftasında Derince Stadı’nda Kırklarelispor’u 2-1 yenmiştik. İkinci haftada sezonun ilk deplasmanına çıktık. Tarihte ilk kez karşılaştığımız Kırşehirspor’u da 1-0 yenip,  2’nci haftanın sonunda 6 puana ulaştık. 

Kırşehir maçındaki Kocaelispor’u, ilk hafta Kırklareli maçındaki Kocaelispor’dan daha iyi buldum. Aslında Kocaelispor’un düşürüldüğü bu 2’nci Lig’deki futbola futbol demek bile hakaret sayılmalı... 

Ama ne yapalım; Engin Koyun ve arkadaşları takımı buraya düşürdüler ve biz gerçek Kocaelisporlulara bağrımıza taş basıp katlanmak düşüyor. 

Maçın 21’inci dakikasında belki de bu ligin en kaliteli oyuncusu olan Beyhan Şimşek nefis ortaladı, Cem Ekinci kafayı çaktı ve golümüzü attık. Ev sahibi Kırşehir bir tane bile pozisyon bulamadı. 

Bizim takım fizik kondisyon açısından ilk haftaya göre daha iyiydi. Ama pas yapamıyor, organize olamıyoruz. Kırşehir maçında da çok gol kaçırdık. 

Maç 5-6 farkla bitmeliydi, tek golle yetindik. Ama maçın hiçbir anında, “Acaba rakip bir gol atar mı?” endişesi taşımadık. 

Ben, Teknik Direktör Fırat Gül’ün Kocaelispor markasına hiç yakışmadığını düşünüyorum. Belki heyecanlı, iyi niyetli… Futbolcularla kişisel ilişkisi de iyi. Ama çok yetersiz... 

Etine-sütüne kefil olduğu Samet Ali’yi 71’inci dakikada yine sahaya sürdü. Bu maçta Samet Ali bence iyiydi. İki kez sol kanattan içeri girip, iki gol pası verdi. Çalışkandı. 

Ama öyle sanıyorum ki, günü geldiğinde Fırat Gül’le birlikte Samet Ali de gidecektir. 

Bu ligin çok üzerinde kalitesi bulunan İlyas Kubilay’ı yine çok geç oyuna sürdük. Maçın 86’nci dakikasında Portekizli Özçakmak da oyuna girdi. Her halde Fırat Gül, bu oyuncunun maç başı paralarından yararlanmasını istiyor. Yoksa, 86’ncı dakikada hangi gerekçe ile oyuna sokulsun?

İlk iki maç sonunda 6 puandayız. Görünen o ki şampiyonluk için İskenderun ile çekişeceğiz. Bu hafta cumartesi günü Derince Stadı’nda Serik Belediye’ye ağırlayacağız. 

Serik 2 maçta 4 puan yaptı. Bu grubun güçlü takımlarından. Bu Kocaelispor’un bu sezon hiç puan kaybetmeden uzak ara şampiyon olması gerekiyor. 

Aksi halde  kendi içimizde çok kavga ederiz. 

KOCAELİ TV BIRAKSIN BU İŞİ!
Kocaelispor’un bu sezondaki ilk iki maçı ilimizin yerel televizyonlarından Kocaeli TV’den canlı yayınlandı. Sözde yayınlandı. 
İlk hafta Derince Stadındaki  Kırklareli maçında aksaklıklar vardı. Ama ikinci hafta Kırşehir maçının yayını tam bir rezalet oldu. 

Kabul ediyorum. Kolay iş değil. İlk kez ilimizin bir yerel televizyonu, tamamen kendi olanakları ile kent dışından bir canlı yayın yapıyor. Aksaklıklar olabilir. Elektrik kesilir, kablo kopar, kamera devrilir falan… 

Sorun o değil. Kocaeli TV çok önemli bir işi üstleniyor ama görevliler işini önemsemiyorlar. 

Yayın sık sık kesildi, dondu. Ses bir gidip bir geldi. Yayını kim yönetiyorsa, çok gereksiz ağır çekim tekrar gösterimlere girdi. 

Bir köşedeki gereksiz pozisyon terkar gösterilirken, öbür kaledeki gol pozisyonu izlenemedi. 

Dünyanın hiçbir yerinde maç yayınlarında, maç sırasında ekrana reklam getirilmez. Bizimkiler maç sırasında ekranın yarısını kapsayan reklamlar girdiler. 

Efendim, Mehmet Ellibeş, Harun Yıldızlı, Şanbaz Yıldız Kocaelispor’a başarılar diliyorlarmış. Hadi oradan…

Hayatınızda bir kere Kocaelispor maçına mı gittiniz?

Hepiniz varlıklı malın insanlarsınız. Partinin kesesinden Kocaeli TV’ye reklam parası vereceğinize, cebinizden 100’er tane kombine bilet alıp, partinizin gençlerine dağıtsanıza….

Kocaeli TV yayın sırasında o kadar umursamaz, o kadar ilgisiz ve beceriksizdi ki, anlatamam. 

Maçın ilk yarı bitti. İkinci yarının ekrandaki saatte 46’ncı dakikadan başlaması lazım. 

Devre arasında ekrandaki saati bile durdurmamışlar. Maçın 2’nci yarısı Kocaeli TV ekranındaki saate göre 65’nci dakikadan başladı. 

Bu kadar sorumsuz ve rezil bir yayın yaptılar. Kocaeli TV’den maçı anlatan Erdem Övüç Kocaelispor’u çok iyi tanıyor. Maçı da gayet güzel anlatıyor. Ama çocuğun sesi gelmiyor. 

Kısaca Kocaeli TV’nin yayını tam bir rezaletti. 

Bu işi beceremeyeceklerse, böyle sorumsuzca yapacaklarsa yapmasınlar daha iyi… 

Bir de merak ediyorum. Bu canlı yayın karşılığında Kocaelispor ne kazanıyor?

Kocaeli TV yayını yapamıyor ama bol bol reklam almış. Bunlara faturayı kesecek. Kocaelispor kaç para kazanacak?
………….
Kırşehir maçı ile ilgili bir son not. Kocaelispor büyük camia… Her deplasman maçına taraftarımız gidecek. Kırşehir’de de yerlerini aldılar.

Pazar sabahı sabahın köründe otobüslerle 8 saat yol gidip, maça girdiler. 

Kocaelispor’un deplasmanda seyircisinin olması çok güzel bir olay. Ama bu seyircinin gittiği kentte bu kenti temsil ettiği, efendi olması gerektiği unutulmamalı. 

Deplasmanda kavga çıkartmayım. Ev sahibi takıma küfür etmeyelim. Bakın ilk hafta maçından ilk cezamızı aldık. 

Özellikle deplasmanlarda bu kentin prestiji önemli… Deplasmana giden gençlerin iyi seçilmesi lazım. Tribün liderlerinin eğitilmesi, uyarılması lazım. 

Biz de gençken Türkiye’nin her yerine Kocaelispor’un peşinden koştuk. Hiç ev sahibi takım seyircisi ile takıştığımızı, onları kızdırdığımızı hatırlamıyorum. 

Bizim taraftar deplasmanda aşırı agresif olursa, takıma zarar verir. Ev sahibi ekibin taraftar ve futbolcularını kızdırmak, tahrik etmek aleyhimize sonuçlar çıkartır. 

Hodri Meydan grubunu yıllarca hep desteklemiş, savunmuş biriyim. 

Ama şimdiki Hodri Meydan grubunun deplasman maçları için uyarılması şarttır. Bizim gençliğimizde Deve Bülent, Dinç Abi gibi liderler vardı. 

Deplasmandan hem takımımız, hem taraftarımız ev sahibinin alkışları ile uğurlanırdı. 

Kocaelispor çok büyük camiadır. Taraftarının da bu büyüklüğe uygun olması gerekir. 

AVNİ AĞABEY’E RAHMET 
Acı haberi , hafta sonunda evde öğrendim. Yerel medyada  pek fazla yer almadı. Bana göre İzmit için önemli isimlerden biri olan Avni Karakadılar, 75 yaşında kalp krizi nedeniyle vefat etmişti. 

Avni Karakadılar, ANAP’ın çok güzle olduğu dönemde, İzmit’te ANAP’ın en çok sözü geçen isimlerinden biriydi. Necati Gençoğlu döneminde İzmit belediyesi Başkan Vekili ve meclis üyesiydi. 

Karabaş Mahallesi Köseoğlu Sokak’ta oturan,  evinin bulunduğu bölgede hep sokaktaki adam olan Avni Karakadılar, gerçek bir İzmit beyefendisiydi.

Her zaman şık, dış görünüşüne önem veren, bu kentteki her kesimden insanla temas kurabilen gerçek bir İzmitliydi. 

Avni Karakadılar’ın vefatıyla, İzmit bir çınarını daha kaybetti. Bu kente önemli faydaları olmuştu. Allah’tan rahmet, bütün yakınlarına, sevenlerine başsağlığı dilerim. 
 


 

Yorumlar 3
Öz İzmt'li 06 Eylül 2022 17:15

Bandırma yaşadığımız ve canımızı zor kurtardığımız olayların müsebbibi Kocaeli taraftrıdı...!!!

Tek Başına Muhalefet 06 Eylül 2022 09:19

izmirde ünüversite okuduğum yıllarda hiç unutmam yıl sanırım 1994 yada 1995 izmir terminalden dikiliye ben dahil 6 arkadaş gidecez yanımızdan üzerinde sanırım lüks kocaeli yazan yolcu otobüsü geçiyor ve yanımdaki 5 arkadaş ve ben hep birlikte otobüse üçlü çekip körfezzzz körfezzzz diye tezarruhat yapıyoruz yanımdaki arkadaşlar trabzon,hatay,çorum,yozgat,samsun 'lu hey gidi günler hey kocaelispor türkiyede böyle sevilen ve desteklenen bir kulüptü şimdi ise geldiğimiz hale bakın mahalle takımlarıyla maç yapıp zor bela yeniyoruz..

İzmitli 06 Eylül 2022 01:34

İsmet bey pazar günü Elmalıda yapılan güreşlerde Kağıtsporun iki başpehlivanıda kürsüdeydi bu konuda bir bilgin varmıydı ? Bu çocukların aslıda İzmit neslide İzmit. Yoksa sendemi İzmitlisin İsmet bey

Yazarın Diğer Yazıları