İsmet Çiğit

İzmit için düşünen adam 

İsmet Çiğit

Bana göre dünyanın en güzel şehri olan şu İzmit’te artık bu kenti, geleceğini düşünen, bu kent için fikir ve proje üretmeye çalışan insan sayısı, bir elin parmaklarının sayısını bulmaz.. 

Ama İzmit’i ve geleceğini düşünen, proje üretmeye çalışan insanların tamamen bittiğini söylemek de yanlış olacaktır. 

Dr.Halil İbrahim Kahraman’ı tanır mısınız?

Ben, çok uzun yıllardan beri tanırım… 

Kronik hastalıklarım nedeniyle belli aralıklarla tıbbi tahlillere ihtiyaç duyan biri olduğum için,  geçmişte Soydan İş Merkezi’ndeki Tıbbi

Tahlil Laboratuvarında, son yıllarda da Cihan Hastanesi’ndeki laboratuvarda pek çok kez şırıngayla kanımı almıştır… 

Kan grubumu ilk belirleyen kişi de, kanımdaki şeker oranının yüksekliğini yüzüme ilk vuran kişi de Dr. Kahraman olmuştur.

Dr. Halil İbrahim Kahraman ile böyle başlayan dostluğumuz, karşılıklı güven ve sevgiyle ilerlemiştir.

Ben O’nun hastası, O benim okurum olarak gelişen ilişkimizde zaman zaman karşılıklı uzun sohbetler için fırsatlar ortaya çıkmıştır. 
……………………
Dr. Halil İbrahim Kahraman, aslen Geredeli’dir. 

“İyi ki yolu İzmit’e düşmüş, iyi ki bu kentin bir insanı olmuş“ diyebileceğimiz hemşerilerimizdendir. 

Türkiye’nin lezzet diyarı Geredeli olmasının da etkisiyle, ağız tadını bilir. İzmit’te hangi yemeğin hangi lokantada yapıldığını bilir.. 

Bu kentin siyasetini çok iyi bilir. Siyasi nabzını tutar... 

İlimizde AKP’nin kurucularındandır. 

Pek çok dönemde AKP İl Başkanlığı kendisine altın tepsi içinde teklif edilmiş, “Gel abi, seni milletvekili yapalım” denilmiş, ama aktif siyasetin kirliliği içine hiç bulaşmamıştır. 

Namazında, niyazında, dini bütün, ama bir o kadar da çağdaş ve medeni insandır. 

Bu şehrin insanlarını tanır. Bu şehirdeki insanların hangisinin kanı temiz, hangisinin kirli  gayet iyi bilir de, hiç gıybet yapmaz.

Ufak tefek, alabildiğine nazik ve güler yüzlü bir adamdır.  İyi insandır... 

Hiç üşenmez, hastası için evine kadar gidip tahlil amacıyla  kanını alır… 
………………..

Geçen gün Dr. Halil İbrahim Kahraman ile benim ofisimde bir kahve sohbeti imkanım oldu. Dr. Kahraman karışık kuruyemişini almış, geldi, “Kahveler senden” dedi.. 

Kendisi açık açık söylemedi ama sohbetimiz sırasında ben hissettim, Dr. Kahraman kurucusu olduğu AKP’den şu sıralar biraz soğumuş durumda… 

Pek çok yanlışı yürekli bir şekilde  eleştirebiliyor. 

Bir kahve içimlik süreyi aşan uzun bir sohbetimiz oldu. Dr. Kahraman İzmit için, İzmit’in geleceği ile ilgili çok önemli bir proje üzerinde çalıştığını anlattı. Etkilendim. 

Paylaşmak ve kent gündemine getirmek istiyorum.

Dr. Halil İbrahim Kahraman, halen Ali Korkmaz’ın başkanı olduğu Kocaeli Kent Konseyi’nin Sağlık Grubu Başkanı...

Üzerinde çalıştığı projenin adı “İzmit Sağlık Tarihi Müzesi”. 

Projesini ilk olarak Kent Konseyi Başkanı Ali Korkmaz’a, sonra Büyükşehir Belediye Başkanı’na anlatmış… Projeyi Kent Konseyi ve Büyükşehir desteğiyle gerçekleştirebileceğini söyledi. 

Malum, son yıllarda tıp alanında çok önemli gelişmeler yaşandı. 

Bundan 15-20 yıl öncesinde kullanılan tahlil, tanı cihazlarından görüntüleme, teşhis cihazlarına, ilaçlara kadar her alanda müthiş bir gelişme  görüldü. 

Dr. Kahraman, eski tıbbi cihazların yer aldığı, bu kente sağlık alanında hizmet etmiş önemli insanların sonsuza kadar anılıp, yaşatıldığı bir müze kurmanın heyecanı içinde... 

Kendisine yetki verilir, proje onaylanırsa, kimseye yük olmadan bu müzeyi kurabileceğini, hem kent insanının, hem tıp öğrencilerinin  faydasına sunabileceğini söylüyor. 

Türkiye’nin bize göre ufak çaplı pek çok kentinde bu yönde çalışmalar yapılmış, çok güzel eserler ortaya çıkmış. İzmit’te de yapılabileceğine inanıyor. 

Dr. Kahraman, bir türlü tamamlanıp açılamayan Şehir Hastanesi’nin yerinin de, bu  Şehir Hastanesi projesinin de yanlış olduğuna inanan bir tıp insanı…

Şehir Hastanesi’nin açılmasıyla birlikte boşaltılacak Seka Devlet Hastanesi’nin  mevcut binasının bir bölümünün bu müze için ayrılabileceğini düşünüyor. Bu şehirdeki efsane başhekimlerden  Dr.Kemal Cebeci ile  de konuyu görüşmüş, projesini anlatmış, destek almış.. 

Bu kentte yapılması gereken pek çok iş var. Bu kent için, bu kentteki insanların yaşam kalitesini yükseltebilmek için  yapılması gereken pek çok iş var. 

Ama düşünen insan çok az.. Düşünen az sayıdaki insanın ürettiği projeleri hayata geçirecek iradeyi gösterecek yönetici ararsanız, hiç yok… 

Bu açıdan önemsiyorum Dr. Halil İbrahim Kahraman’ın “İzmit sağlık tarihi müzesi” projesini.. 

Şehir Hastanesi’nin açılmasıyla birlikte şehrimizde sağlık hizmetlerinin şekli ve yönü 360 derece değişmiş olacak. İşte o zaman geçmişi anlatmanın ve geçmişi hatırlatmanın önemi daha da artacak. 

Dr.Halil İbrahim Kahraman bu projesi için gece gündüz çalışmaya, kendisine destek olacak kent yetkililerinin üzerindeki bütün yükü almaya da hazır.. 

Düşünsenize, bir sağlık tarihi müzesi yapmışız… Bundan 15-20 yıl sonra öğrenciler, gençler, doktor adayları bu müzeyi gezmiş, demode tıbbi araçları hayretler içinde  izlerken, bu kentte sağlık alanında  hizmet vermiş insanları tanımış... 

Çok örnek, çok güzel bir proje olmaz mı?

Ama bu şehirde  artık her şey kişisel menfaat hesapları üzerinde ilerliyor. 

Dr.Kahraman’ın ortaya attığı ve kurulumunda her türlü güçlüğü üstlenmeye hazır olduğu bu projenin  önünü açacak bir yetkili çıkar mı?

Dr.Kahraman bu konuda hala Kent Konseyi Başkanı Ali Korkmaz’a çok güveniyor. 
 

Yorumlar 11
Uğur dogan 23 Ekim 2022 19:42

İbrahim abi ile çok uzun yıllar Kocaeli'de Birlikte çalışma şansına sahip oldum bilgisi insan sevgisi Kocaeli sevgisi ve ülke sevgisi �brahim abiyi tanımlayabilir ver gittiği ortamda ve yakalandı Ben burada ne yapabilirim nasıl yararlanabilirim gayret içindedir en son projesi hastanelerdeki tıbbi atıkların geriye dönüşümü ile ilgiliydi yetkililerle görüşmesine ne gayretine bizzat şahidim Bu nedenle İbrahim abinin ne kadar anlatsak azdır İsmet Bey size de bu Kocaeli'nin önemli değerlerini tanıttığınız ve gereken değeri verdiğiniz için teşekkürler

Mustafa YAMAN 20 Ekim 2022 14:38

Kocaeli Kent Konseyinde 7yıl Kocaeli muhtarını temsilen görev yaptım ve görev yaptığım süre içeresinde Sayın Dr. Halil İbrahim Kahraman Beyle çalışma imkânı buldum, Kendileri daima kentimiz için çalışan ,insanca yaşanabilir kent olmaya gayret eden herkes tarafından sevilen sayılan ,itibar edilen ve sağı gösterilen kişi olarak bilinir. Bu kentte yaşayan olarak bu çalışmanın sonuç vermesini bekleriz.

Mustafa Öngün 20 Ekim 2022 09:57

Şehrimizin bu ve benzeri hizmetlerle zenginleştirilmesi ne güzel bir düşünce ! Sağlık alanındaki gelişmelerin ve hizmetlerin görülebileceği böyle bir müzenin olmuşmasına katkı veren her kişi ve birime bir sağlıkcı olarak peşinen teşekkür ederiz.

Köksel özvatan 20 Ekim 2022 09:05

İbrahim hocamın projesi izmitimiz için gerekli bu sağlık müzesi hayata geçerse çok iyi olur hocama yetkililerin yardmcı olmalarını bekliyoruz

Adil Kurban 19 Ekim 2022 19:26

Tebrik eder başarılar dilerim

Cenk Cemil 19 Ekim 2022 14:38

??????????????????????????????????????????

Mehmet Zekeriya Özak 19 Ekim 2022 14:12

Çok güzel bir proje.Dr.İbrahim Kahraman abimizi tebrik ediyorum.Avrupa'nın bir çok ülkesinde çeşitli alanlarla ilgili yüzlerce müze var.Sağlık alanının tarihi geçmişini anlatan bir müze kentimize değer katar.Projenin gerçekleşmesini dilerim.

Tahir Tuncel ÇAYLI 19 Ekim 2022 13:18

Sn. H. İbrahim KAHRAMAN'ın "Sağlık Müzesi" projesi üzerinde uzun zamandır uğraştığını, zaman zaman bu konuda neler yapılabileceğini beraberce tartıştığımızı ve adım adım da olsa ilerleme kaydettiğinin yakın şahidi olmuşumdur. Kendisine bu konuda başarılar diler ve her zaman destek olacağımı bilmesini isterim.

GÜLTEKİN GÖRÜM 19 Ekim 2022 13:11

Halil ibrahim Kahraman bilgi birikimi tecrübesi ve insanı değerleri ile benimde örnek aldığım bir insandır kentte önemli bir karşılığı vardır ibrahim beyin kent konseyi başkanlığı yaptığı dönemde kent konseyi genel sekreterliği yaptım onun sayesinde bir çok uluslararası ödül aldık kendisine sağlıklı uzun ömürler diliyorum

Tek Başına Muhalefet 19 Ekim 2022 12:18

İnsanların yaşadığı şehire bilgi ve tecrübe alanlarında bir eser bırakmaya çalışmaları güzel bir şey.

Müzeyyen Topçu Tan 19 Ekim 2022 12:09

Dr. Halil İbrahim Bey ile 30 yıla yakın muayenehane komşuluğu yaptık. Farklı siyasi görüşte olsak da her zaman güzel İzmit'imizin menfaatlerine dair söyleşilerimiz olmuş ve aynı kanıya varmışızdır. "Sağlık Müzesi" kentimiz için güzel bir proje, umarım gerçekleşir. Eşim Dr. Ömer Tan ile biz de katkı sunmak için hazırız. Şimdiden başarılar diliyoruz. Üretken ve çalışkan Kahraman Ailesine selamlar, saygılar.

Yazarın Diğer Yazıları