İsmet Çiğit

Herkesin belinde bir silah olursa! 

İsmet Çiğit

Mutlaka farkındasınızdır.. Türkiye’nin her yerinde her gün  birden fazla cinayet işleniyor. Bu ülkede cinayet nedeniyle ölenlerin sayısı, neredeyse trafik kazasından, iş kazasından hayatını kaybedenlerin sayısını aşar hale geldi. 

Tamam, ülkemizde insanların psikolojisi bozuk. İnsanlar eskisine oranla daha tahammülsüz…

Ekonomik sıkıntılar, buna bağlı olarak insanların kafalarında oluşan  takıntılar, cinayet olaylarının artışında önemli bir etken. 

Her şeye rağmen, bizim şehrimiz, Kocaeli Türkiye ortalamasına bakıldığında daha huzurlu ve sakin bir şehirdi. Öyle çok fazla cinayet haberi duymaz, sarsılmazdık. Son zamanlarda ilimizdeki cinayet vakalarının sayıları, Türkiye ortalamasının üzerine çıkar hale geldi... 

Dün, 24 saatlik zaman dilimi içinde ilimizdeki iki ayrı cinayet olayında 3 kişi öldü, bir kişi yaralandı. Olaylardan birinin faili, bu yazı kalemi alırken henüz yakalanamamıştı.. 

Cinayetlerden biri Başiskele’de yaşandı. Genç bir kadın kocasından boşanmak istemiş, baba evine sığınmıştı. Öfkeli koca kayınpederinin evine geldi. Boşanmak isteyen eşi ve O’na destek olan kayınpederi ile bir süre tartıştı, sonra çekti belindeki tabancasını ikisini birden vurup, öldürdü. 

Bu olayın faili kısa süre içinde yakalandı. 

Diyeceksiniz ki, “Bu ülkede kadın cinayetlerine artık alıştık. Bu da onlardan biri işte”

Dün gece geç saatlerde İzmit’te Barlar Sokağı bölgesinde iki grup arasında bir tartışma çıkıyor. Tartışan şahıslardan biri, belinden tabancasını çekiyor. Karşısındaki insanlara mermi yağdırıyor. Bir ölü, bir yaralı da bu olayda var. 

Bu cinayet olayı ile ilgili olarak da diyebilirsiniz ki, “İşte alkol böyle bir şey. Hem günah, hem insanların aklını başından alıyor. Cinayete neden oluyor. Zaten Barlar Sokağı da bu şehrin batakhanesi. Kapatalım Barlar Sokağı’nı bitsin gitsin..”
………………………
Bu kadar basit değil cinayetlerin nedeni sevgili dostlar... 

“Vahşi, maganda erkekler  kadınlarını öldürüyor” ya da “Kafayı çeken, alkolün etkisiyle adam vuruyor. Zaten Barlar Sokağı bir batakhane, orada cinayet normaldir” deyip, geçemezsiniz. 

Sık sık yazıyorum; be şehrin genleri ile oynandı. Bu şehrin DNA’sı değiştirildi. Bu şehirde ahlak, insanlık yok edilmek isteniyor. 

Bu şehirde alkollü içkiye ulaşmak, emin olun uyuşturucuya veya silaha ulaşmaktan daha zor hale geldi. 

Eskiden de bu şehirde mafyamatik tipler, çeteler vardı. Ama  o alemin  bile bir raconu, bir ahlakı vardı. 

Şimdi beline silahı takan, bir fırt da sentetik uyuşturucu aldığında kendisini  kral sanıyor! 

Bu tür tipleri destekleyen, kullanan tipler var. 

Üstelik siyaseten önemli makamlarda, iş dünyasında önemli makamlarda tipler var. 

Veriyorlar çocuğun eline, “Şu adam benim kafamı bozuyor. Git dersini ver” diye gönderebiliyorlar… 

Bu kentin polisi her yerde araç sürücülerine yönelik “Emniyet kemeri, sigara veya cep telefonu” denetimi yapıyor da, silaha ve uyuşturucuya ulaşmanın neden bu kadar kolay hale geldiğini, bu mafyamatik tiplerin nereden beslendiğini bulmak adına aynı çabayı göstermiyor. 

Bu kent yıllardır dengesi bozulmuş insanların tedavi edilebileceği bir AMATEM, ÇAMATEM yapamadı. 

Bu kentin delileri, müptezelleri, kendisini  “Vatansever, milliyetçi” sanan kimi sapık tipleri bellerinde silahla aramızda dolaşıyorlar.

Elbette her müptezelin başına bir polis koyamazsınız. Elbette pek çok olayı meydana gelmeden önce haber alıp önleyemezsiniz. 

Ama bu kentte tuhaf işler oluyor! 

Her isteyen silaha, uyuşturucuya kolayca ulaşabiliyor. 

Her isteyen, kendisine bir hami bulup, O’nun etekleri altında beslenip, palazlanabiliyor... 

Çok görkemli bir Emniyet Müdürlüğü binası yapmış ama hala bunun önüne bir yaya köprüsü bile yapamamış bir kentte yaşıyoruz. 
………………
Dikkatli olun bu şehirde!

Kimseye dalaşmayın, kimseyle tartışmayın... Kimseye posta koymaya falan kalkmayın.

Çeker belindeki silahı vurur sizi.. 

Nasıl olsa arkalarını kollayanlar da var. Birkaç ay yatıp çıkar onlar. 

Siz pisi pisine öldüğünüzle kalırsınız. 

NOT: Önceki gece Barlar Sokağı çevresinde işlenen cinayetin güvenlik kamerası görüntüleri var. Açın, haber sitelerinden izleyin… Öyle sarhoş iki grup cinayeti falan gibi değil.  Adam, hasmının üzerine öfkeyle şarjörü boşaltıyor. Sonra cebinden yedek şarjör çıkartıp takıyor, Sonra üzerine kurşun yağdırdığı kişiye, yerde kaylar içinde yatarken defalarca tekme atıyor... Tuhaf işler bunlar, tuhaf işler. İzmit’e hiç yakışmıyor. Ama ayakların baş olduğu yerde, artık bunlar da normal karşılanabilir. 


 

Yorumlar 4
Çomü 20 Ekim 2022 23:43

Okuduğum en mantıklı yazı

İ Z M İ T L İ 20 Ekim 2022 13:05

İsmet bey seninde beline 9mm altın kaplama parabellum yakışır ha ne dersin reis. Yorumumu okurken bıyık altından kısı kıs güldüğünü görür gibiyim. Askılı pantolondada parebellum şık durur ha. Yemin ediyom kovboylar gibi gezersin...

GÖLCÜKLÜ 20 Ekim 2022 08:38

İsmet Bey kaleminize sağlık.. Eğer bugün başka bir konu ile ilgili bir yazı kaleme alsaydınız eleştirici yorumlar yapacaktım. son bir haftalık asayiş olayları ilimiz haber sitelerinin büyük bölümünü oluşturdu. eski eş kayınpeder cinayeti, görüntüleri çıkan genç arkadaş cinayeti. misafirliğe gittiğinde arkadaşı tarafından öldürülen gencin mahkeme haber, eski eşini 12 yerden bıçaklayan adamın mahkemesi, 20 kişilik bir gurubun ulusal basına bile yansıyan kavga görüntüleri, yatağında işkence ile öldürülen genç kızın katilinin intihara teşebbüsü, husumetlisinin kolunu bacağını kıran adamın videosu, iki tırın arabayı sıkıştırdığı kazaya zorladığı video vs. vs.. Bu haberler sadece Kocaeli de gerçekleşen olayların haberleri.. Toplumsal burhan geçiriyoruz ve ilimiz de ne yazık ki başını çekiyor. insanlar mutsuz, umutsuz, herkeste anksiyete bozukluk ve bir de kanı bozukluk.. Kelimelerin bittiği yerdeyiz..

Fatih grl 20 Ekim 2022 07:01

Ne genetiği ne dna sı ismet abi şişede durduğu gibi durmaz bunu dünya biliyor kafayı bulan kendini izmitin sahibi sanıyor bir vatandaş olarak çarşıya çıkayım hangi tip te silah var hangisi sakıncalı kişi anlarım bu yeteneği allah içi temiz olan herkese verir sende çok iyi insansın ama en kötü adam gelsin sana methiyeler düzsün yarın adamı kral yapıyon huylu huyundan vaz geçmez alışık olmayanda don durmaz

Yazarın Diğer Yazıları