İsmet Çiğit

Altyapımız iyi sinyal veriyor 

İsmet Çiğit

Meteoroloji günlerce uyardı. AFAD, milyonlarca kişiye cep telefonu mesajı ile, “Turuncu alarm” uyarısı yaptı. Çok şiddetli yağış bekleniyordu bölgemizde… 

İnsanların korktuğu ya da korkutulduğu kadar şiddetli bir yağış bizim buralarda olmadı. 

Ancak bu  küresel ısınmadan kaynaklanan yaz yağmurları bazen çok dar bir bölgede çok etkili olabiliyor. Kentin tamamında da  az veya çok yağmur yağdı. 

Geçmişte çok daha az yağış durumunda özellikle İzmit’te çok büyük sıkıntılar yaşandığını hepimiz biliyoruz. Şahabettin Bilgisu Caddesi hemen devre dışı kalır,  tekerlekli araçlar yerine sandallar caddede kürek çekmeye başlardı. 

Atatürk Bulvarı perişan olurdu. Yahya Kaptan’daki bütün caddeler dereye döner, blokların zemin katları  sel sularıyla kaplanırdı. 

Allah bölgemizi çok şiddetli yağışlardan korusun. Ama artık görüyoruz ki, yağmurun şiddeti  çok fazla olmazsa, bölgemizde alt yapı sorunu yaşanmıyor. 
…………….
Perşembe günü yağmurun en şiddetli yağdığı saatlerde  Kocaeli Zirve Gazetesi’nin Leyla Atakan Caddesi üzerindeki ofisinde balkona çıktım. Yağmur iyi yağıyordu. Ama Leyla Atakan Caddesi’nde  hiç su birikintisi olmadı. 

Şahabettin Bilgisu Caddesi’nde Atatürk Bulvarı’nda, Yahya Kaptan’da da su birikmedi. Bir-iki yıl öncesine kadar Alikahya Bölgesinde fabrikalar caddesi sel sularıyla kaplanırdı. Bu defa olmadı.

Özellikle İbrahim Karaosmanoğlu- İlhan Bayram döneminde İzmit’te alt yapı konusuna, yağmur kolektörleri konusuna çok önem verildi.

Alemdar Caddesi’nde Leyla Atakan Caddesi’nde altyapı çalışmaları sırasında büyük sıkıntı çekilmişti. Ama şimdi bu yağışlarda görüyoruz ki iyi işler yapılmış. 

Bir dönem İbrahim Karaosmanoğlu döneminin sloganı, “Milyonlarca TL’yi toprağın altına gömdük” şeklindeydi. Bazı muhalif sesler bu sloganı hafife almışlardı. 

Ama şimdi anlıyoruz ki İzmit şehir merkezinde iyi işler yapılmış.

Evsel atık su kanalları ile yağmur suyu kanallarının ayrılması İzmit’i alt yapı açısından güçlü hale getirmiş. 

Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanlarında altyapı yatırımları olumlu sinyaller verirken, Karayolları’na ait bölgelerde anayollarda hala büyük sorunlar olduğunu görüyoruz. 

İlimiz sınırları içinde yapılan battı-çıktıların hemen hepsi yağışta sorun yaşıyor. 

Büyükşehir Belediyesi geçmiş yıllarda altyapı sistemlerini güçlendirirken, dere yataklarında da önemli çalışmalar yapmıştı. Bizim kentimizde şükürler olsun ki, dere yataklarına yakın bölgelerde bina da yapılmadı. Bunların faydasını da gördük. 

İzmit’in hala çok ciddi elektrik sorunu var. İzmit’in çok ciddi trafik, toplu taşıma sorunu var. Ama son yağmurlarda gördük ki, geçmişte İzmit’in en önemli sorunlarından biri olan alt yapı eksikliği önemli ölçüde giderilmiş. Su baskınları yaşanan bölgelere  pompa istasyonlarının yapıldığını, şiddetli yağışlarda yağmur suyu toplama kolektörlerinin bu pompalarla desteklendiğini biliyorum. 

Ben AKP’li Büyükşehir Belediyesi yönetimlerinin son 20-25 yılda İzmit’i çok ihmal ettiğini, İzmit’e gereken hizmetlerin verilmediğini her ortamda savunan, yazan biriyim. 

Ama  İzmit’in 25 yıl önceki altyapı sorunlarını çok iyi bilen biri olarak, bugün bu konuda ulaşılan noktayı da takdir etmeyi bir görev kabul ediyorum. 

Keşke bu yağışlı dönemlerde İzmit’in İstiklal Caddesi ve Fethiye Caddesi’ndeki işler de bitmiş olsaydı. 

İzmit’te altyapı ve üst yapı yatırımları ile kenti korumaya almak elbette çok önemli. Ama bu konuda başlatılan işlerin  başlarken belirtilen takvim içinde tamamlanması ve  ortalığın dağınık bırakılmaması da önemli…

Meteoroloji’nin “Çok şiddetli yağış” uyarısı yaptığı, “Turuncu alarm” ile  insanları evden çıkmamaya çağırdığı bir dönemi, biz İzmit olarak fazla sıkıntı yaşamadan atlattık. 

Bu tabloyu takdir etmek ve İzmit’in altyapı sorunlarını büyük ölçüde çözen kadroları da bir kez daha kutlamak bu kentte yaşayan insanlar olarak bize düşen görev olsa gerek... 
 

Yorumlar 8
Kadir Yıldırım 13 Ağustos 2022 17:34

İsmet abey yarın günlerden pazar. Yaz yarına şöyle oturaklı, okkalı bi rakı balıkta okuyalım.

Leonardonun Vinci 13 Ağustos 2022 16:43

Gölge adam kim bilmiyorum ama bildiğim birtek şey var İsmet Çiğit değil bu gölge adam. İsmet Çiğit şeffaf bir adam rakı içer yazar Numan hoca ile cuma namazı kılar yazar hayatında hiçbir zaman gölge olmamıştır. Her zaman meydandadır gizlisi saklısı olmamıştır. Evde yengeden fırça yese bunu bile yazar İsmet Çigit. Kocaeli bu adamı böyle samimi bir insan olduğu için yıllardır okuyor. Allah İsmet Çiğite sağlık sıhhat ve uzun ömürler versin. Her ne kadar siyasi görüşlerimiz aynı olmasada seviyorum bu adamı. İnşallah ilk seçimde oyunuda Mhp ye verirde her konuda fikiriz bu İsmet Çiğitle derim.

Karamürselli 13 Ağustos 2022 16:05

İsmet bey bugün ve yarın Trt spor, Tek Rumeli Tv ve Koza Tv de buluşalım. Balıkesir Kurtdere er meydanından sevgiler saygılar

Kocaelisporlu 13 Ağustos 2022 13:13

İsmet bey Muharrem İncenin son açıklamaları hakkında neler düşünüyorsun. Chp Merdan Yanardag gibi birçok kişiye, Halk Tv ye ve birçok kanala çok büyük paralar aktarıyormuş. Şimdi Chp den bu parayı alan kanallar tarafsız haber yapabilirmi ? Para alan kişilerde tarafsız gazetecimi oluyor ? Bu konuda neler söylemek istersin sayın İsmet Çiğit ?

Yahyakaptanlı 13 Ağustos 2022 09:56

İsmet Bey, bu yağmur herhangi bir altyapıyı zorlayacak şiddette değildi. Kışın yine perişan olacağımızdan emin olabilirsiniz. İzmit'in altyapısı hâlâ çok kötü durumda maalesef. Ayrıca aşağıda bir arkadaş "muhalif olmanın da bir adabı var" yazmış. Görüyoruz AKP'nin belediyelerdeki "muhalefet adabı"nı. Vatandaşa hizmet gitmesin, belediye başkanları kötü gözüksün ve belediyeler borç batağına saplansın diye yapmadıkları şey kalmadı. Bugün yerel yönetimler AKP'li meclis üyeleri yüzünden ağır aksak çalışıyor. Masal anlatmayın.

yıldız 13 Ağustos 2022 01:42

Ağır bir yağış olmadı aynı yerde oturuyoruz abartma bence sonbaharda yazdıklarından pişman olursun

GÖRÜNEN KÖY 13 Ağustos 2022 01:00

20 Yıldır herşeyimiz yaygara oldu. Meteorolojiye bakarsan KIYAMET KOPACAK sanki. Söylediklerinin tamamen tersi oluyor. Adeta dalga geçiyorlar. Son beş altı yıldır Kocaeli ne doğru dürüst yağmur yağmadı ki.mevsimler değişti ..

İzmitli 13 Ağustos 2022 00:59

Ha şöyle İsmet abi eksikleri yazdığın gibi yapılan hizmetleride yaz abi.Böyle ol canımızı ye. Başımızın üstünde her zaman yerin var.Muhalefet hep hükümeti eleştiriyor eleştir eleştirde hükümetin yapmış oldugu hizmetler içinde teşekkür etmesini bil. Kendilerinin bir tane projesi yok. İktidar olursanız siz neler yapacaksınız bunlardan bahset.Tek görevleri hükümeti eleştirmek. Muhalif olmanında bir usulü bir adabı olmalı diye düşünüyorum.

Yazarın Diğer Yazıları