İsmet Çiğit

Akın Doğan: Yoruldum

İsmet Çiğit

Kocaeli’nin en büyük, ama en “Çirkin” kurumlarından biri olan KOTO’da (Kocaeli Ticaret Odası)  sonucu merakla beklenen seçim süreci 8 Ekim Cumartesi günü başlayacak. 

KOTO üyeleri, önce 75 meclis üyesini seçecekler. Daha sonra bu meclis üyelerinin içinden, yönetim kurulu, yönetim kurulunun içinden KOTO’nun başkanı seçilecek. 

Yasal süreç böyle... Ama ortada inanılmaz bir çirkinlik, müthiş bir bilgi kirliliği ve akıl almaz çirkin dedikodular dolaşıyor. 
KOTO’da yarışın, üç liste ile gerçekleşmesi bekleniyordu. 

Mevcut Başkan Necmi Bulut, Meclis Başkanı Akın Doğan ile yaklaşık 2 yıl önce “Ben KOTO’da Başkan adayıyım” diyerek ortaya çıkan İbrahim Bıyıklı’nın kendi listeleri ile  seçimlere girip yarışacakları öngörülüyordu. 

Dün, sürpriz bir durum ortaya çıktı. Yıllardır KOTO Meclisi’nde ve yönetim kademelerinde İzmit esnafını temsil eden Akın Doğan, adaylıktan çekildiğini, “KOTO defterini kapattım” sözleriyle ilan etti. 

Akın Doğan’ı severim. İzmit’in gülen yüzüdür. Samimidir, dosttur..  İzmit’in sokaklarındaki insandır.  

Meclis Başkanı sıfatını taşıdığı KOTO’da Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Bulut’un tavır ve uygulamalarından çok şikayetçi olduğunu biliyordum.

Baş başa çok dertleşmiştik. Bulut’un KOTO Başkanlığı’na hiç yakışmadığını açıkça vurgular, Bulut’un hatalarını açık açık anlatırdı. 

Dün sabah adaylıktan çekildiği haberini okuyunca Akın Doğan’ı aradım, “Ne oldu? Bu haber doğru mu?” diye sordum. 

“Evet, KOTO defterini kapattım” dedi. 

Komite seçimlerine bile girmeyeceğini,  tamamen KOTO’dan kopacağını söyledi. 

Neden? diye sordum.. Şunları söyledi:
“Yoruldum abi.. Öyle çok dedikodu, öyle çok kirlenmişlik var ki yoruldum. Benim kirli pazarlıklar içinde olduğumu, makam peşinde koştuğumu söyleyenler var. Aslında çalışmalarımız çok iyi gidiyordu. Ama ortam öyle kirli ki, dayanamadım. Ekip arkadaşlarımla bir araya geldim. Ailemle oturup konuştum. Bu kirli ortamın içinde daha fazla yer almama kararına vardım.” 

…………………..
Sevgili Akın Doğan’ın bu tavrını çok önemli buluyorum. 

Akın Doğan’ın aldığı bu radikal kararın, bu kentte KOTO seçimlerine yönelik dikkatleri arttırmasını da diliyorum. 

Necmi Bulut ve yönetiminin KOTO’dan tamamen silinmesi gerekiyor. Bu kent, bu kadar kirliliği hak etmiyor. Bu kent, bu kadar yozlaşmış ve yakışıksız bir KOTO yönetimini hak etmiyor. 

8 Ekim’de seçimler yapılacak, hala KOTO’da seçmen listeleri belli değil. 

Sadece bu durum bile KOTO’daki seçimlerin iptali için yeterli yasal gerekçedir. 

Benim tanıdığım Akın Doğan, kaba kuvvetten, tehditlerden korkup kaçacak, zor bir mücadeleye girmekten “Yoruldum” diyerek çekilecek bir adam değil. Ama yıllardır içinde olduğu KOTO’da son dönemlerde yaşanan çirkinliklerin farkında. 

Bir şeyler ters gidiyor.. Herkesin gözü önünde büyük terslikler yaşanıyor. 

Akın Doğan’ın, “Bu pislik içinde ben yokum. Çekildim” açıklaması ile birlikte KOTO seçimleri bambaşka bir boyut kazanmıştır. 

Necmi Bulut koltuğunu korumak adına elinden gelen herşeyi yapıyor. 

En az 7-8 kişiye, “Seni Meclis Başkanı yapacağım”, en az 20-25 kişiye “Seni yönetim kuruluna alacağım” diye mavi boncuk dağıtıyor. 
Sadece kendi elinde bulunan seçmen listeleri üzerinde  ekibini çalıştırıyor. 

Kendisi hiç sokağa çıkamıyor. Yakın arkadaşları dışında hiçbir üyenin işyerini ziyaret edemiyor. Hatta  KOTO’nun parasını bol bol dağıttığı yerel medya kuruluşlarına bile kendisi gidemiyor.

Çünkü, insan ilişkilerinden uzak. Çünkü bir yere gittiği zaman konuşamaz. 

Biliyor ki, konuşmaya kalktığı zaman “Akım” diyeceğine “B….” diyen bir adamdır. 

Birkaç kişilik bir ekibi var. Necmi Bulut adına bunlar ellerindeki seçmen listesiyle dolaşıp,  8 Ekim için oy istiyorlar. Çirkin pazarlıklar yapıyorlar. 
………………
Akın Doğan’ın, “Ben yokum” çekildim açıklaması ile 8 Ekim seçimleri bambaşka bir boyut kazanmıştır. 

Ben inanıyorum ki, bu şehrin insanları bir daha o koltuğu Necmi Bulut gibi birine bırakmayacaktır. 

8 Ekim’de meclis tablosu nasıl oluşursa oluşsun, arkasından gelecek yönetim kurulu seçimi sürecinde dengeler çok değişiktir... 

Akın Doğan şimdilik konuşmuyor… 8 Ekim seçimleri için de artık hiçbir temas içinde bulunmuyor. Aslında KOTO içinde gücü bilinen, pek çok seçmeni etkileme kapasitesine sahip bir iş insanıdır. Ama çirkinliklerden, dedikodulardan yıldı ve kenara çekildi. 

Keşke, Akın Doğan ile diğer aday İbrahim Bıyıklı bir araya gelebilse, Necmi Bulut’u birlikte devirselerdi. Bu birlikteliği sağlamak için ben de bir ara girişimde bulundum ama başaramadım. 

Akın Doğan’ın kararına saygı duyuyorum. Hele şu KOTO bu dönem bir temizlensin, gelecek yıllarda sevgili Akın’ı yeniden bu camianın içinde önemli yerlerde görebileceğimizi düşünüyorum. 

KOTO seçimlerinde Necmi Bulut’un karşısında şimdilik İbrahim Bıyıklı tek kalmış görünüyor. 

Rakibi Necmi Bulut olduğu için, bütün kalbimle Bıyıklı’ya tekrar başarılar diliyorum. 

İnanıyorum ki bu kentin sağduyusu, bu kentin feraseti, bu kenti ve KOTO’yu artık Necmi Bulut’tan kurtaracaktır.
 

Yorumlar 3
Gölcüklü 17 Eylül 2022 08:27

Vay arkadaş ne kotoymuş ya. Bıraktık gündemi falan koto necmi bıyıklı meclis seçim akın bu nedir ya. Ben halkım banane kotodan kardeşim sabah akşam ne yazıyorsunuz bu konuda başka konulara dikkat çekin yeter da..

Kalender Kaleli 17 Eylül 2022 07:55

İsmet dede CHP nin ekonomi masasının kırk ikinci toplantısı Kocaeli'de yapılmış. Adem Turgut,Sadun Çetin oradaydı. Seni o toplantıda göremedik sayın Çiğit. Bu seçimde oyunu MHP ye verecen anlaşıldı. Bu güzel bir gelişme. Hatta geç kalınmış bir hareket. Olsun zararın neresinden dönersen kardır.

Kadir YILDIRIM 17 Eylül 2022 01:37

Kocaelisporlu İsmet Çiğit duydunmu Taha Akgül yine dünya şampiyonu oldu. Hiçbir başarı tesadüf değildir. Bizi bilen bilir bilmeyende öğrenir.

Yazarın Diğer Yazıları