Yıldız Tilbe, Göksel’i dövmüş! - Gölge Adam

Yıldız Tilbe, Göksel’i dövmüş!


30 Ağustos Zafer Bayramı’nın kutlamaları kapsamında geçen Salı günü gecesi İzmit’te iki büyük konser organizasyonu vardı. 
Aslında 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100’üncü yıldönümünü daha farklı, daha görkemli kutlamak gerekirdi. Ama bizim belediyeler işin kolayına kaçtı, bastırdılar parayı, getirdiler birer sanatçı, konserle kutlamaları geçiştirdiler.

Keşke AKP’li Büyükşehir Belediyesi ile CHP’li İzmit Belediyesi yarışır gibi aynı gece, aynı saatte iki farklı konser düzenlemek yerine, aralarında anlayıp, tek bir konserde  çok daha ünlü bir ismi (mesela Tarkan veya Sezen Aksu) sahneye çıkartsalar ya da iki sanatçıyı aynı meydanda İzmitlilerle buluştursalardı!

Ama siyasi sidik yarışı yapacaklar ya... 

Büyükşehir Yıldız Tilbe’yi Seka Park’ta, İzmit Belediyesi Göksel’i Kent Meydanı’nda konsere çıkarttı. 

Beklendiği gibi AKP’li Büyükşehir’in düzenlediği Yıldız Tilbe konseri, CHP’li İzmit Belediyesi’nin getirdiği Göksel’den çok daha fazla ilgi görmüş.. 

Bu işi ilimizdeki bazı çevreler sanki Sekapark’ta Tayyip Erdoğan, Kent Meydanı’nda Kemal Kılıçdaroğlu miting yapmış gibi mukayese ediyorlar. 

Elbette Yıldız Tilbe Göksel’i geçecekti. İzmit Belediye Başkanı Hürriyet bir kere daha kendi kalesine gol attı. Ama sonuç neresinden baksanız iyidir. Aynı gecede onbinlerce İzmitli hasret kaldığı konserleri izleme olanağı buldu. 

Umarım, gelecek yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100’üncü yıldönümünde ilimiz belediyeleri daha yaratıcı  kutlama organizasyonları yapabilirler. 

KISACA KIRŞEHİR REHBERİ
Sağolsunlar, Engin Koyun ve arkadaşları sayesinde Kocaelispor geçen sezon küme düştü. Bu sezon 2’nci Lig’deyiz. Çok ilginç deplasmanlara çıkacağız. 

Bu hafta sonunda Kocaelispor Kırşehir deplasmanına çıkıyor. Kırşehirspor ile Kocaelispor ilk kez karşı karşıya gelecekler. 

İzmit’te sokakta rastgele 10 kişiyi çevirip, “Kırşehir neredir?” diye sorsanız, herhalde 9’u bilemez. 

Bu kentte Türkiye’nin her vilayetinden insanlar yaşar da, pek Kırşehirli’ye rastlanmaz. 

Kocaelispor’un ilk kez gideceği Kırşehir deplasmanı öncesinde kısa bir araştırma yaptık. 

Kırşehir, Türkiye’nin ortasında küçük, mütevazi ama çok şirin bir kent… Ankara’nın az ilerisinde...  Kırıkkale, Yozgat, Nevşehir, Aksaray illeri ile sınır komşusu. 

İzmit’ten otobüsle 8 saat…  İzmit’ten Kırşehir’e otobüs fiyatları  380-470 TL arasında değişiyor. Kırşehir, Kayseri Havaalanına 1.5 saat mesafede... 

Bu kente özgü bir ürün, bu kente özgü bir yemek falan yok. Bozkır üzerinde kurulu,  pek çok meyve bahçesi bulunan, çok yeşil bir şehir… 

Stadı 7.500 kişi kapasiteli... Kocaelispor taraftarına yüzde 5’lik bölümü (300/-350 kişilik) yer ayrılacak. Statta koltuk, kamera sistemi falan yok. 

Kırşehir, sosyal demokrat bir kent… 2019’daki yerel seçimlerde CHP adayı yüzde 44, AKP adayı yüzde 38 oy almış. Belediyesi CHP’li. 

Kırşehir, Ahilik kültürünün doğduğu ve geliştiği kent. Bu kültürün kurucusu Ahi Evran’ın şehri… Ayrıca Türk halk müziğinde çok önemli yeri olan aşıkların şehri. Türk Halk Müziği’nin en ünlü ismi Neşet Ertaş, bu şehrin evladı… Kırşehir’in her yerinde Neşet Ertaş türkülerini duyabilirsiniz. 

İşi gücü müsait, hali vakti yerinde olan İzmitliler için, Pazar günü oynanacak maç bir bahane olabilir. 

Kırşehir’i görmek, Kırşehir’in  tertemiz Anadolu toprağı kokan insanları ile bir arada olmak, güzel bir haftasonu  anlamına gelebilir. 

Hepsinden önemlisi, inşallah Pazar günü bu güzel Kırşehir’den takımımız 3 puanla döner. 

“EFE”LER VE “DEV”LER 
Pek çok spor branşında  yılın en hareketli döneminden geçiyoruz. 

Halen Erkek Voleybolunda Dünya Şampiyonası Slovenya’da devam ediyor. “Filenin Efeleri” diye adlandırdığımız Türk Milli takımı, uzun yıllar sonra Dünya Kupası’nda mücadele veriyor. 

Gruptaki ilk maça Çin’i 3-0 yendik, ikinci maçta İtalya’ya yenildik. 

Erkek basketbolunda Avrupa Şampiyonası finalleri ise bugün Gürcistan’da başlıyor. 

Türk Milli takımı, dünya kupasına katılma şansını kaybetti. Ama Avrupa Şampiyonası finallerinde yer alıyor. Bugün ilk maçını Karadağ ile oynayacak. Ergin Ataman’ın takımı madalya için iddialı. 

Filenin Efeleri’nin maçlarını TRT SPOR, “12 Dev Adamın” maçlarını NTV canlı yayınlıyor. Fırsat bulursanız izleyin.. Dünya Şampiyonası, Avrupa Şampiyonası finallerinde milli takımlarımızın yer alması  çok güzel bir duygu. 

DÜNYA BARIŞININ MİMARI ÖLDÜ 
Dünya O’nu, saçsız başının üzerinde sanki Çınar dalına tünemiş bir karga pislemiş gibi duran kırmızı lekesi ile tanımıştı. Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği’nin (SSCB) son devlet başkanı Gorbaçov 91 yaşında vefat etti. 

Gorbaçov, bir Rus köylü ailesinin çocuğuydu. Komünist kültür içinde büyüdü. SSCB Devlet Başkanlığı’na kadar yükseldi. Soğuk savaşın en hızlı dönemlerinde dünyadaki en büyük süper güçlerden birinin başındaydı. 

1980’li yıllarca SSCB’nin bu haliyle gitmeyeceğini gördü. Dağılmasına, bağlı devletlerin bağımsızlığını ilan etmesine göz yumdu.

Berlin’deki utanç duvarı O’nun sayesinde yıkıldı. Gorbaçov barışın adamıydı. Görev süresini tamamladıktan sonra da Putin’in muhalifi oldu. 

Gorbaçov’un göz yumarak dağıttığı SSCB’yi şimdilerde yeniden oluşturmak için Putin önüne gelene saldırıyor. 

Dünya, 91 yaşında vefat eden başı kırmızı lekeli Gorbaçov’a gerçekten çok şeyler borçludur. 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
03Mar
05Şub

Sökme Akıl Belediyesi!

01Ara

BU KADAR MI BECERİSİZLİK OLUR?

15Kas
10Kas

PES DOĞRUSU!