Gölge Adam

Türkiye'nin olimpiyat sınavı!

Gölge Adam

Türkiye son yıllarda büyük spor organizasyonlarına hep talip oldu. Ama ne Avrupa Futbol şampiyonası finallerini, ne olimpiyatları Türkiye’yle vermediler. 

Dün gece Mevlana Şehri Konya’da 5’inci İslam Dayanışma Oyunları başladı. 56  ülkeden 4 binden fazla sporcu katılıyor. Konya’daki açılış töreni mükemmeldi. 

İslam Oyunlarında belki çok ünlü sporcular yok. Belki dünya rekorları falan kırılmayacak. Ancak büyük ve önemli bir organizasyon. 

Daha önce İzmir ve Mersin’de Akdeniz olimpiyatları düzenlenmişti. 2016 yılında  Üniversite Oyunları için İzmit’e söz verilmişti. Ama 20 milyon Euro bulunamadığı için  adaylık gerçekleşmemişti. 

Konya, bu organizasyonla çok şey kazandı. Türkiye de bu organizasyonla aslında çok daha büyük organizasyonlara ev sahipliği yapabileceğini kanıtlamış oldu. 

Umuyor ve inanıyorum ki bir gün İstanbul’da olimpiyatları da düzenleyeceğiz. 

Umuyor ve inanıyorum ki bir gün aralarında İzmit’teki stadyumun da bulunduğu Türkiye’nin modern stadyumlarında Avrupa Şampiyonası, Dünya Kupası maçları da oynayacağız. 

Türkiye’nin bu konudaki kabiliyetinin çok geliştiğini Konya’da görüyoruz. İslam Dayanışma Oyunlarına ev sahipliği yapan Konya’yı kutluyorum. Böylesi büyük organizasyonların darısı  bizim şehrimizin başına olsun. 

SİTE HAVUZLARINDA HAREMLİK SELAMLIK 

Son yıllarda ilimizde yaşam, müstakil binalardan, şehir merkezindeki çok daireli apartmanlardan sitelere doğru kaydı. 

Villa siteleri var, toplu konut siteleri var. Pek çok sitede de yüzme havuzları var. 

Geçen gün İzmit Belediyesi tarafından yapılan ve konutları satılan Vadi İzmit Sitesi’nin yönetiminden bir açıklama geldi. 

Vadi İzmit Sitesi yönetimi, konut sakinlerinden gelen talep nedeniyle, haftanın bir günü sitenin havuzundan sadece kadınların yararlanmasına karar vermiş. 

Bundan böyle çarşamba günleri Vadi İzmit Sitesi’nin yüzme havuzuna erkek sinek bile giremeyecek. 

Sitenin kadınları havuz başında erkek gözlerinden uzak, sere perpe güneşlenecek, kendilerini havuzun serin sularına bırakabilecek. 

Hamamlarda, saunalarda kadınlar günü olur. İlimizde Ereğli, Kandıra sahillerinde kadınlara özel plajlar yapıldı, hadi bu da olur. 

Ama bir yerleşim sitesindeki havuzda  haremlik selamlık uygulamasına geçilmesi son derece ilginç. 

Arap kültürü, göstermelik tutuculuk ilimizde giderek yayılıyor. Vadi İzmit Sitesinde şimdi çarşamba günü erkekler havuza giremeyecekler.

Peki, sitenin kadınları Çarşamba hariç diğer günlerde havuza girebilecekler mi?.. 

Aklı fikri başka yerlerde olan insanlar  için bu uygulama abes olmayabilir. Ama Vadi İzmit Sitesi’nde başlayan “Site havuzunda kadınlar günü” uygulamasının ilimizde ve ülkemizde giderek yayılmasını bekliyorum. 

Özellikle Kartepe bölgesindeki pek çok sitede nüfusun ağırlığı Arap kardeşlerimize geçti. Hadi oralarda bu tip kararlar biraz daha anlaşılabilir ama CHP’li belediyenin yaptırıp sattığı Vadi İzmit Sitesi’nde site havuzu için kadınlar günü kararı alınmış olması biraz tuhaf değil mi?

Ülkemizin ve kentimizin ne hallere geldiğini gösteren çok garip bir karar değil mi?

ŞU ÜMRANİYE İZMİT’E GELSİN 
Süper Lig’de yeni sezonun ilk haftası tamamlandı. İlk haftanın en sürpriz sonucunu Ümraniyespor aldı. 

Ümraniyespor geçen sezon 1’inci Lig’de  şampiyon olup, Süper Lig’e yükselmişti. 

İstanbul’un bir ilçesinin mütevazi takımı. Ama çok iyi yönetilen, çok iyi planlamalar yapan bir kulüp. 

Bu Ümraniyespor geçen sezon 1’inci Ligin ilk haftasında İzmit’te bize 3 gol atmıştı.

Bu kez Süper Lig’in ilk haftasında şampiyonluk yarışının en önemli adayı, en pahalı kadroya ve teknik adama sahip takımı Fenerbahçe’ye Kadıköy’de 3 gol attı. Müthiş top oynadılar. Fenerbahçe’yi yenebilirlerdi ellerinden kaçırdılar. 
…………
Bu Ümraniyespor’un  Süper Lig’de iç saha maçlarını oynayabileceği bir stadı yok. 

Ümraniyespor’un Süper Lig’de iç saha maçlarını İzmit’te 33 bin kişilik stadyumda oynama talebi de var. 

Biliyorsunuz, Kocaelispor  2’nci Lig’de... Keşke bu sezon Ümraniyespor’un iç saha maçları bizim stadımıza verilse..

Hoş, bizim stadımızda çimlendirme ne zaman bitecek belli değil. Ama  birkaç hafta sonra zemin çalışmaları biter de Ümraniyespor’un Süper Lig’deki iç sahi maçları İzmit’e verilirse gerçekten şehrimiz renklenir.

Düşünsenize ikinci yarının ilk maçında Ümraniye-Fenerbahçe İzmit’te oynuyor. Stat dolar, İzmit esnafı kazanır. Ümraniye’nin İzmit’teki her maçında  özellikle deplasman takımının seyircileri İzmit’e milyonlarca liralık  katkı sağlar. 

Ümraniyespor’un Süper Lig’deki iç saha maçlarını İzmit’te oynaması fikrini çok destekliyorum. 

Ümraniyespor olmazsa, İstanbulspor veya Karagümrük de bizim stadımıza gelebilir. 

Engin koyun yönetimindeki Kocaelispor’un Süper lige yükseleceği yok. Hiç değilse stadı olmayan İstanbul takımları ile Süper Lig heyecanı yaşayalım. 
 

Yorumlar 3
Aydın Muharem Arman 10 Ağustos 2022 11:38

Ya kardeşim çık adam gibi ismini açıkla. Bu esrarengizlik neden. İsminden mi utanıyorsun. Merak etme insanlar artık herşeye o kadar hazırlıklılarki seni bile bu halinle kabul ederler. Hadi biraz cesaret.

izmitli 10 Ağustos 2022 10:10

BİDE BENDEN SÖYLEMESİ DESEYDİNDE TAM OLSAYDI!!!! İSMET ABİ YE NİYE TRANSFE OLDUN DE DUR ADAMI SUÇLA TAHSİN ABİYE İFTİRA AT ŞİMDİDE GÖLGE ADAM BU NASIL İŞ BÖYLE!!!YA DEDİĞİNİZİ YAPIN YA YAPTIĞINIZI SÖYLEYİN..

İzmitli 10 Ağustos 2022 07:01

Tuğrul kirankaya gölge adam yazıdan belli

Yazarın Diğer Yazıları