Siyasette çok hassas dengeler - Gölge Adam

Siyasette çok hassas dengeler



İktidar destekçisi Hürriyet Gazetesi’nin iktidara yakın yazarı Abdülkadir Selvi, dünkü köşesinde Metropol Araştırma Şirketi’nin yaptığı çok ilginç bir anketin sonuçlarını yayınladı. 

Metropol şirketi 13-17 Ağustos tarihleri arasında 1717 kişi ile bir anket yapmış. 

Abdülkadir Selvi’nin yazdıklarına göre, bu anket sonuçlarına göre, AKP hala en yakın rakibi CHP’nin 10 puan önünde görünüyor.  AKP yüzde 33.3, CHP yüzde 23.2, üçüncü parti  İYİ Parti  13.7…

Bu arada ankete göre, HDP oylarında artış var ve HDP’nin oy oranı  yüzde 13.4. MHP ise yüzde 7.1 çıkmış.

Abdülkadir Selvi, anket sonuçlarının detaylarına da girmiş. Buna göre AKP-MHP-BBP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nın oy oranı yüzde 4…

8’lı masa denilen muhalefetin oluşturduğu Millet İttifakı’nın oy oranı ise yüzde 41…

Yani, muhalefet bloku, iktidar blokunu geçmiş durumda. Bu sonuçlara göre yapılan yorumlarda, yeni parlamentoda iktidar ile muhalefetin eşit sayıda milletvekili çıkartacağı, Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2’nci tura kalacağı vurgulanıyor. 

Anket sonuçlarını yorumlayan Selvi,  seçimlerde HDP’nin önemine vurgu yapıyor. Oy oranı yüzde +13’ü aşan HDP, hem Cumhur İttifakı, hem Millet İttifakı için çok daha önemli hale geliyor. 

Siyaset kızıştıkça, hem Cumhur İttifakı’nın, hem Millet İttifakı’nın HDP ile pazarlığa daha fazla önem vereceğini tahmin etmek de zor olmasa gerek. 

AVRUPA'DA BÜYÜK PANİK

Öyle bizde birilerinin dediği gibi Avrupa’da enflasyon çok yükselmiş, ekonomi durmuş, marketlerde raflar boşalmış, kıtlık başlamış falan değil. 

Ama bir gerçek var: kış mevsimi yaklaşırken, Avrupa’da çok büyük enerji krizi yaşanıyor. 

Avrupa Birliği, Rusya-Ukrayna savaşında çok net olarak Ukrayna’nın yanında yer aldı, Rusya’yı cezalandırmaya kalktı. Hem savaşı bitiremediler, hem de Putin’in gazabına uğradılar.. 

Önümüzdeki kış gazı, elektriği kesilecek bir Avrupa görebiliriz. Belki gece maçı bile oynayamayacaklar. Gece yarısından sonra bütün tabelalar kapatılacak, evlerde ve iş yerlerinde sıcaklık 19 derecinin üzerine çıkartılmayacak.

Başta Almanya olmak üzere pek çok Avrupa ülkesi, soğuk kış mevsiminde  vatandaşlarına Türkiye’ye gitmelerini öneriyorlar. 

Gazı kesilen Bulgaristan bile büyük panikte... Bulgarlar akın akın Edirne’ye gelip, kış için odun sobası alıyorlarmış.

Hem Ukrayna, hem Rusya ile iyi geçinen, dengeli politikalar uygulayan Türkiye’nin şimdilik enerji krizi görünmüyor. 

Ama gaz ve elektrik fiyatlarına yeni zamların gelmesi,  faturaların çok daha yükselmesi de kuvvetle muhtemel…

Avrupa için gerçekten çok zor bir kış olacak... 

Ülkemize yazın güneşten denizden yararlanmak için gelen Avrupalı turistler ise, bu sene kışın da ısınmak için Antalya’ya, Alanya’ya akın edecekler. 

Türkiye’nin önünde gerçekten büyük fırsatlar var. Ama daha akıllı, bilinçli ve bilimsel ekonomik politikalar uygulamamız gerekiyor. 

CEZALAR ARTACAK, ÇOK DİKKATLİ OLMAMIZ LAZIM 
Türk futbolu kaostan kurtulamıyor. Geçen hafta Futbol Federasyonu binasının kurşunlanması, Ankara’daki maçın sonunda bir taraftarın sahaya girip Beşiktaşlı fitbolculara saldırması  büyük yankı uyandırdı. 

Kulüpler birliği ile Futbol Federasyonu kol kola girdi. Zaten ekonomik kriz içindeki Türk futbolunda şimdi bir de terör ve şiddet sorunu var. 

Görünen o ki futboldaki şiddet ve olumsuzluklara yönelik cezalar çok artacak. 

Bu ortamda bu sezon mutlaka şampiyonluk hedefleyen Kocaelispor camiasının da çok dikkatli olması gerekir. Sezonun ilk maçında Derince’deki maçtan sonra ceza kuruluna sevk edilmiştik. İkinci maçta Kırşehir’de de tatsız olaylar yaşandı. 

Kocaelispor zaten sabıkalı.. Artık hem içerideki, hem deplasmanlardaki maçlarda taraftarların çok daha dikkatli, çok daha akıllı olması gerekiyor. 

En basit olayda Kocaelispor’a çok ağır cezalar gelebilir.

Zaten vakitsiz bir zamanda çimleri değiştiği için stadımız kapalı. Basit olayların bahanesiyle saha kapatma cezaları alabilir, stadımızdan çok daha fazla uzak kalabiliriz.

Özellikle bu hafta sonu Derince Stadında oynanacak Serik maçında taraftarımızın çok dikkatli olması, kötü tezahürat yapmaması, sahaya hiçbir madde atmaması lazım. 

Bu konuda Kocaelispor yetkilileri de taraftarı uyarmalı,  gerekirse maç öncesi taraftarı toplayıp, ders vermelidir. 

FB VE TRABZONSPOR’UN AVRUPA SINAVI 

Şampiyonlar Ligi’nden elenip, Avrupa Ligi’nde grup mücadelelerine kalan takımlarımız ilk maçlarına bugün çıkıyorlar. 
Geçen yılın şampiyonu Trabzonspor, Macaristan’da Ferencvaros ile karşılaşacak. 

Fenerbahçe ise, Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda şanssız biçimde elendiği Ukrayna’nın Dinamo Kiev takımıyla bu kez Avrupa Ligi’nde, İstanbul’da oynayacak. 

Yollarına devam eden Başakşehir ve Sivasspor da bu gece Avrupa sınavlarına çıkıyorlar. Takımlarımızın puan veya puanlar alması, Türk futbolu açısından son derece önemli. 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
03Mar
05Şub

Sökme Akıl Belediyesi!

01Ara

BU KADAR MI BECERİSİZLİK OLUR?

15Kas
10Kas

PES DOĞRUSU!