Gölge Adam

Kocaelispor için 'Barış' maçı olsun 

Gölge Adam

Son iki haftada Serik ve Sarıyer maçlarında 4 puan kaybeden, şampiyonluk iddiasıyla girdiği 2’nci Lig’de zirveden uzak kalan Kocaelispor bugün yine çok önemli bir maça çıkıyor. 

Kocaelispor, saat 16.00’da Derince Stadı’nda ligin güçlü ekiplerinden Bucaspor’u ağırlayacak. 

Özellikle Sarıyer maçından sonra camiada büyük çalkantılar yaşandı. Kocaelispor’un bugün Bucaspor’u eze eze yenmesi, taraftarına güven vermesi gerekiyor. Allah korusun, bu maçta da beklenmedik bir sonuç çıkarsa, camiada çok daha büyük fırtınalar esebilir. 

Bucaspor grubun iddialı ve güçlü takımlarından. Onlar da  4 maçta 8 puan yaptılar. 

Maç zor geçecek. Derince Stadı’na gidecek taraftarın sakin olması, 90 dakika takımını desteklemesi gerekiyor. Özellikle sahadaki futbolculara yönelik moral bozucu hareketlerden uzak durmak şart. 

Sahamızda yaşanacak en küçük olay, ağır cezalara da neden olabilir. 

Bugün, futbolcular da, taraftarlar da çok dikkatli olmalıdırlar. 

Umalım ki, Buca maçı Derince Stadı’ndaki sürgünün de sonu olur. Gelecek hafta Uşak deplasmanına gideceğiz. 1 Ekim günü sahamızda Balıkesir maçı var. Verilen sözler yerine getirilirse, 1 Ekim’deki Balıkesir maçını artık kendi stadımızda oynayacağız. 

Sevip, sevmemek ayrı bir konu. Ama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  performansını takdir etmemek haksızlık olur. 

ERDOĞAN’IN PERFORMANSI 
Cumhurbaşaknı Erdoğan, Özbekistan’da Şanghay İşbirliği Örgütü toplantılarına katıldı. Burada Rusya ve Çin liderleri ile görüştü. Şimdi

Özbekistan’dan  ABD’ye  New York’a geçecek. Orada da ABD başkanı ve Avrupalı liderlerle görüşecek. 
Dünyanın giderek sert kutuplara ayrıldığı bir dönemde, çok kısa sürede  Çin, Rusya ve  batılı ülkelerin liderleri ile görüşebilen çok az lider bulunuyor. 

Erdoğan,  gerçekten önemli bir iş başarıyor. 

Bırakın liderlerle görüşme trafiğini, bu kadar kısa süre içinde bu denli farklı ve uzak iklimlere sürekli yolculuk yapabilmek bile  büyük bir meziyet olsa gerektir. 

Bu tabloya bakıp, Recep Tayyip Erdoğan’ın performansını takdir etmemek, enerjisine imrenmemek mümkün değil. 

262 TOWER’DE HAREKET Mİ VAR?

Suudi Arabistanlı iş adamının İzmit’te  planladığı  Yahya Kaptan girişindeki 362 Tower projesi, yıllardır çivi çakılmadan duruyordu. 

Yatırımcı Arap işadamını birileri dolandırdı, küstürdü. Hem Arap yatırımcı zarar gördü, hem bu projeye para yatırıp  ofis-dükkan satın alanlar hayal kırıklığına uğradı. 

Yıllardır el sürülmeden duran ikiz kulelerle şu sıralar biraz kıpırdanma var. Yeni vinçler gelmiş. Kaba inşaatın içinde  tek tük de olsa işçiler dikkati çekiyor. 

Umalım ki, bu  atıl kalmış projede inşaat yeniden başlamış olsun. Umalım ki, İzmit Yahya Kaptan girişindeki bu ucube  binaların bittiğini görebilsin. 

Arap yatırımcı ısrarla “Ben bu işi bitireceğim” diyordu. Eğer yeniden işe başladıysa,  bu kentte herkesin O’na destek vermesi, yardımcı olması da gerekiyor. 

SICAKLIK DEĞİŞİMİNE DİKKAT!
Meteoroloji’ye göre bugün bölgemizde hava sıcaklığı 40 dereceye kadar çıkacak. 

Afrika’dan gelen sıcak hava dalgası nedeniyle, yazın bile görmediğimiz bir sıcaklıkla karşılaşabiliriz.

Bugün kendinizi biraz yorgun, mutsuz hissederseniz çok fazla  önemsemeyin. Lodosun getirdiği sıcaklık ister istemez hepimizi etkileyecek. 

Yine Meteoroloji’ye göre, bu gece  sıcaklıklar birden düşmeye başlayacak. Bugün gece ile gündüz arasındaki sıcaklık farkı 20-25 dereceyi bulacak. Yarından itibaren de hava serin olacak.

Böylesi sıcaklık değişimleri son derece risklidir. En sağlam insanın bile sağlığını bozar. Özellikle okul çocuklarının  giyeceklerine dikkat etmek lazım. 

Birkaç gün içinde çok sıcak lodoslu günlerden, iyice serin poyrazlı günlere geçeceğiz. Sağlığınıza, giydiklerinize, yiyip içtiklerinize çok dikkat edin. 

194 YENİ DOKTOR
Sağlık Bakanlığı geçen hafta  yeni mezun doktorlar ile emekliye ayrıldıktan sonra tekrar mesleğe dönen doktorların yurt genelinde atamalarını yaptı. 

Sağlık Müdürlüğü’nden gelen bilgilere göre ilimize 194 yeni hekim atandı. Bunların büyük bölümü pratisyen hekimler…

Son zamanlarda ilimizde kamu hastanelerinde ciddi hekim açığı ortaya çıkmıştı. İnsanlar acil servislerde bile hekim göremez hale gelmişti. Umalım ki, bu yeni atanan hekimler ilimize gelip işbaşı yapınca, sağlık sektöründeki bu büyük sıkıntı da ortadan kalkmış olsun.

İnsanlar doktor yokluğu nedeniyle randevu alamıyordu. Bakalım, bu sıkıntılar ortadan kalkacak mı?


 

Yazarın Diğer Yazıları