Gölge Adam

Haydi, 3'te 9 yapalım!

Gölge Adam

Geçen sezon inanılmaz hatalar ve inanılmaz aymazlıklar nedeniyle 11 yıl sonra çıktığı 1’inci Lig’den 2’nci lige geri dönen Kocaelispor, yeni sezona taraftarlarına umut vererek başladı. 

Ligin ilk iki haftasında önce Derince’de Kırklareli’yi, sonra deplasmanda Kırşehir’i yendik, 6 puanla zirve yarışında olacağımızı kanıtladık.

İlk iki maçta Kocaelispor bu ligin üzerinde kaliteli bir takım olduğunu, çok kaliteli oyuncularının bulunduğunu gösterdi. Ama ilk iki maçta karşılaştığımız Kırklarelispor ile Kırşehirspor’un da çok zayıf takımlar olduğunu gördük. 

Bugün 3’üncü maçımızı yine Derince Stadı’nda Serik Belediye ile oynayacağız. Serik, bu ligin iyi ekiplerinden biri... Hiç kuşku yok ki, bu maç ilk iki maçtan daha zor geçecek. 

Kocaeli TV’nin de “canlı yayınlamaya çalışacağı” maç saat 16.30’da başlayacak. 

Kocaelispor camiasında özellikle Engin Koyun yönetimine çok büyük tepki ve güvensizlik devam ediyor. Bugün Serik maçını da kazanıp, 3 maçta 9 puan yaparsak, camianın güveni artacak. Bu maçın ardından Çarşamba günü Sarıyer deplasmanı, gelecek hafta sonu içeride Buca maçı var.

Serik, Sarıyer ve Buca maçları, Kocaelispor’un bu ligdeki yerini belirleyecek. 

Bugün Yeşil-Siyahlı formayı giyecek futbolculardan çok özverili mücadele bekliyoruz. 

En az futbolcuların mücadelesi kadar, Derince Stadı’na gelecek taraftarın durumu da önemli... Lütfen küfür etmeyelim. Lütfen sahaya bir şeyler atmayalım. 

Tabii, ilimiz yetkililerinden de artık  kendi stadımızdaki çalışmanın tamamlanmasını bekliyoruz. Buca maçını da Derince’de oynadıktan sonra, lütfen artık kendi stadımıza geri dönelim. 

12 DEV ADAMIN BÜYÜK SINAVI 
Bugün sporseverler için hareketli bir gün olacak. Saat 16.30’da Kocaelispor’un Serikspor ile maçı var. 

Bugün saat 13.00’de de Türk Milli Basketbol Takımı Avrupa Şampiyonası’nda Fransa ile karşılaşacak. 

12 Dev Adam olarak isimlendirdiğimiz erkek milli basketbol takımı, Gürcistan grubunda  2’nci oldu. Polonya grubunda 3’üncü olan

Fransa ile eşleşti. Bugün Berlin’de oynanacak maçı kazanan takım, şampiyonada son 8’e kalacak. 

Berlin’deki maçta kuşkusuz Türkiye büyük seyirci desteğini yanına alacak. Fransa güçlü bir takım. Ama biz de güçlüyüz.. 

Bugün Türk Milli Erkek basketbol Takımının Fransa önünde zaferine tanık olmak istiyoruz.

ÇOK ORMANIMIZ YANDI AMA TECRÜBE KAZANDIK 
Türkiye geçen yaz özellikle Marmaris bölgesinde zümrüt yeşili ormanlarını kaybetmişti. Orman yangınları günler, hatta haftalar sürmüş, söndürme çalışmalarında ciddi zaaflar ortaya çıkmıştı. 

Orman yangınları Türkiye genelinde çok sert siyasi tartışmalara da neden oldu. Bu yıl da sıcak bir yaz geçirdik. Yine özellikle Ege ve Akdeniz’de önemli orman yangınları çıktı. Son olarak Mersin bölgesinde yerleşim alanlarını da tehdit eden yangın yaşandı.

Ama geçen yıl ki tartışmalardan belli ki ders aldık. Orman yangınları ile mücadele gücümüzü arttırdık. Ağır eleştirilerin ardından gece görüşlü helikopterleri devreye soktuk. Uçak sayısını arttırdık. 

Dünyanın pek çok ülkesinde büyük orman yangınları ciddi kayıplara yol açıyor. 

Biz bu yıl bu tehlikeyi nispeten hafif atlattık. Belki bu donanım geçen yıl elimizde olsa, geçen yıl olaylara daha ciddi bakılmış olsa o büyük kayıpları yaşamazdık.

Ama derler ya, “Bir musibet, bin nasihatten evladır.” 

Geçen yıl yaşanan büyük kayıpların ardından geride bıraktığımız bu yaz sezonunda orman yangınlarıyla daha iyi mücadele ettiğimizi söyleyebiliriz. 

Yazarın Diğer Yazıları