Gölge Adam

Deliler için özel ekip kurulmalı!

Gölge Adam

İzmit’in delileri eskiden de çok meşhurdu.

Tıs Tıs Şemi vardı. Deli Zekeriya, Maşukiyeli Ahmet, Dandy ve daha niceleri.. 

Hepsi “Tatlı” , zararsız delilerdi.. İzmit esnafının dostuydular. Esnaf onlara sataşır,  onlar kendilerine sataşana küfür ederdi... Kimseye zararları olmazdı... 
………..
Hem çok sıcak günlerden, hem de çok ağır ekonomik koşullardan geçiyoruz. Şimdilerde İzmit’te kim deli, kim akıllı belli değil!! 

Geçen gün, öğlen saatlerinde KOCAELİ ZİRVE Gazetesi’nin, Leyla Atakan Caddesi üzerindeki ofisinde oturuyoruz. Yanımızda bir de misafirimiz var. Bizim ofis bulunduğumuz binanın ikinci katında. 

Kapı çalındı.. Burcu Nazlı açtı… 

Genç sayılabilecek , Çok rüküş giyimli, göğüslerinin arasına bir küçük tahta sopalı Türk Bayrağı yerleştirmiş bir kadın, kapıyı açan Burcu Nazlı’yı iterek içeriye giriyor. 

Burcu Nazlı kadının arkasından “Dur, kimsin, nesin. Nereye gidiyorsun?” diye bağırıyor da, kadın küfürler savuruyor…

Çok ciddi ve kararlı adımlarla ofisin koridorunu geçti,  Tahsin Keskin ile İsmet Çiğit’in youtube üzerinden canlı yayın yaptıkları stüdyoya girip, yayın kumanda masasına oturdu. 

Kadının elinde bir de sıkı sıkıya tuttuğu çantası var. 

Burcu Nazlı, delikanlı kızdır ama korktu: “Kimsiniz? Ne istiyorsunuz? Lütfen cihazlara dokunmayın ve çıkıp gidin” diye bağırıp duruyor. 

Kadın bir müddet masada oturdu. Kendi kendine birşeyler konuştu.  “Ben avukatım, herkesten hesap soracağım” falan diyor. 

5-10 dakika kadar oturduktan sonra kalktı, geldiği koridordan geçip, yine küfürler savurarak kapıdan çıkıp gitti. 

Ofiste bir süre kendimize gelemedik. Sanki üzerimizden bir silindir geçmişti... Kadının kim olduğunu, ne istediğini de anlayamadık. Belli ki deliydi. 

Ama bu gazetenin ofisini nereden bulmuştu? 
…………………….
Ertesi sabah Burcu Nazlı elindeki telefonla sosyal medya hesaplarına girdi. Bir gün önce bizim ofisi basan kadınının çeşitli görüntüleri vardı. Meğer aynı gün İzmit’in pek çok yerinde gözükmüş. Taksicilere sataşmış, esnaflara sataşmış, küfür etmiş... Sokakta karşılaştığı kadınlara tokat atmış falan... 

Diyeceğim, çok deli var etrafımızda... Büyük bölümü zararsız olabilir. 

Ama bilirsiniz, bir laf vardır: “Delidir, ne yapsa yeridir” derler.. 

Belki emniyet bünyesinde, belki belediyelerin zabıtaları bünyesinde  yeni bir birim kurmak lazım: “Aklını kaçıranlarla mücadele” birimi… 

Biz ofisi basan kadınla uğraşırken, kimi arayıp bildireceğimizi şaşırdık. 

Elbette bu insanlar yaka paça toplansın, alınıp hapse atılsın falan demiyoruz. 

Ama topluk içinde delilerin, çılgınların, müptezellerin sayısı artıyor. 

Kimi hayat pahalılığından, kimi sıcaklardan kafayı yiyor. Kimi çok kolay ulaşılan uyuşturucuyu çekip, kafayı sıyırıyor. 

Bu deliler birilerine zarar verebilir. Vatandaşların karşılaştıkları yerde durup video çekmek yerine birilerini  ihbar etmesi lazım. Bu zavallı insanların alınıp, tedavi görmelerini sağlamak lazım. 

Çevremiz delilerle dolu sevgili dostlar…

Lütfen dikkatli olun. Gereksiz yere kimselere bulaşmayın… 

İZMİT BELEDİYESİ’NDEN “ARONYA” BİTKİSİ 
Fatma Kaplan Hürriyet’in başkanı olduğu İzmit Belediyesi,  Fethiye Caddesi ve İstiklal Caddesi konusunda fena çuvalladı. Ama aynı İzmit Belediyesi, meyve, sebze üretimi konusunda çok başarılı işler yapıyor. 

Kurduğu bahçesinde patlıcan, domates, biber, kabak, salatalık falan yetiştirip halka ücretsiz dağıtan İzmit Belediyesi, bir de  “Aronya” isimli meyve yetiştirmeye başlamış… 

Aronya çok şifalı, çok az bulunan ve pahalı bir meyve türü. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da çok sevdiği, bol bol yediği şifalı bir bitki…

İzmit Belediyesi yetiştirdiği bu meyve ile çok güzel kekler yapıp, halka ikram ediyor. 

Başkan Hürriyet, bu meyve için  ilimiz ikliminin çok uygun olduğunu, köylülere yetiştiriciliği özendirmek istediğini söylüyor. Aronya yetiştirmeye başlayanlar, bu çok değerli ve ender bulunan meyve sayesinde önemli gelir elde edebilirler. Bu bitkiyi yetiştirmek isteyenlere

İzmit Belediyesi de bilgi desteği vermeye hazır. 

BAŞAKŞEHİR’İ KUTLAMAK LAZIM 
Futbolda Avrupa Kupalarının eleme turları bitti, üç kupada gruplara kalan takımlar belli oldu. 

Uzun yıllar sonra Şampiyonlar Ligi’nde temsilcimiz yok. Trabzon ve Fenerbahçe  Şampiyonlar Ligi için maceraya başladılar. İkisi de yoluna Avrupa Ligi’nde devam ediyorlar. 

Avrupa Ligi’nden başlayan Sivas buradan elendi, Konfederasyon Ligi’ne geldi. 

Konfederasyon Ligi için başlayan Konyaspor da Avrupa’dan tamamen elendi. 

Avrupa Kupaları’nın ilk  etabında en başarılı takımımız Başakşehir oldu. 

Konfederasyon Kupası’nda çok güçlü iki takımı eledi. Üstelik kendi evinde berabere kaldı, deplasmanda kazandı. Konfederasyon Kupası’nda gruplara kaldı. Başakşehir’in özellikle son Belçika deplasmanındaki galibiyeti muhteşemdi. 

Başakşehir Spor Kulübü bir şirket. Taraftarı yok. Camiası yok. Göksel Gümüşdağ neredeyse tek başına götürüyor. Emre Belözoğlu’nu takımın başına getirdi. Çok isabetli transferler yaptılar. 

Şimdi müthiş futbol oynuyor, her takımı eziyorlar. 

Başakşehir Spor Kulübü’nü, yönetenleri, teknik kadrosunu kutlamak lazım. Avrupa Liglerindeki grup maçlarında da Başakşehir’in çok başarılı olacağına, Türkiye’ye çok önemli puanlar kazandıracağına inanıyorum. 


 

Yazarın Diğer Yazıları