Gölge Adam

CHP'nin Derince seçimi 

Gölge Adam

Geçen hafta sonunda CHP Derince İlçe’de olağan üstü kongre vardı. 

Derince’de seçilmiş İlçe Başkanı Birkan Koçak ve yönetimi görevden alınmıştı. Bu nedenle olağanüstü kongreye gidildi. 

Aslında CHP’yi bir açıdan takdir etmek lazım. Hiç değilse kongre yapıyorlar. Başka partilerde de görevden almalar oluyor ama yerlerine yeni isimler atanıyor, kongre falan yapılmıyor.  CHP hiç değilse usulen de olsa kongre yapıyor. 

Ama, CHP’deki her kongre, özellikle ilimizde parti içindeki bölünmeyi daha da kemik hale getiriyor. 
Derince Kongresi’nde iki aday yarıştı. Toplam 109 oy kullanılmış.  Atasoy Bilgin 95,  Orkun Utkubaş 93 oy almış, 2 oy da iptal edilmiş. 

Yani Derince’de de CHP tam ortadan ikiye bölünmüş... Parti içinden gelen haberlere göre,  Sefa Sirmen, Harun yıldızlı gibi isimler seçimi kazanan  Atasoy Bilgin’i desteklemişler. 

Fatma Kaplan Hürriyet,  bazı parti büyükleri ise kaybeden Utkubaş’ın yanında yer almışlar. 
İlimizdeki CHP’liler nasıl ve ne zaman bir konuda görüş birliği içinde olacak, kol kola girecekler doğrusu merak konusudur. 

CHP yaptığı olağan veya olağanüstü her kongreden biraz daha bölünmüş halde çıkıyor. Umalım ki, bir gün toparlanıp hepsi bir araya gelebilsinler. 

Derince İlçe Başkanı seçilen  Atasoy Bilgi’ni kutluyor ve başarılar diliyoruz. 

KOCAELİSPOR’UN TEK SORUNU: KOYUN YÖNETİMİ 
Geçen sezon 1’inci Lig’den büyük hatalar sonucu göz göre göre küme düşen, bu sezon da büyük paralar harcayıp, 2’nci Lig’de şampiyonluk parolası ile sezona başlayan Kocaelispor’da  işler yolunda gitmiyor. 

Kocaelispor, ilk iki maçını iti kaka kazanıp havaya girdikten sonra, son üç maçta (Serik, Sarıyer, Buca) berabere kaldı, 6 puan kaybetti.

Şimdiden kayıpsız giden İskenderun’un bir hayli gerisinde kaldı. 

Kuşkusuz Kocaelispor camiası bu durumu içine sindiremiyor. Taraftar olarak hepimiz Teknik Direktör Fırat Gül’e bazı futbolculara falan kızıyoruz. 

Fırat Gül’ün istifasını istiyoruz. 

Oysa Kocaelispor’daki mevcut durumun sorumlusu teknik heyet veya futbolcular değil. Tek sorumlu Başkan Engin Koyun ve yönetimidir. 

Aslında Kocaelispor’u hiç sevmeyen, tamamen politize olmuş bu kişiler Kocaelispor’u bitirmek istiyorlar. Fırat Gül’ü getiren de, bu futbolcuları alanlar da bunlar... 

Engin Koyun ve yönetimi devam ettikçe, Kocaelispor basit siyasi hesaplara alet edildikçe, bu kulübün iki yakası bir araya gelmeyecektir. 

Taraftarın bunu anlaması, tepkisini ve öfkesini başka kişilere kaydırmak yerine, Kocaelispor’u Engin Koyun ve yönetiminden biran önce kurtarmak için çaba göstermesi gerekiyor. 

HAYDİ, YAPALIM ŞU CEDİT’İ 
İzmit için bu dönemdeki en büyük, en önemli, en güzel proje  Cedit Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projesidir. Aslında aylar önce başlamış ve bu zamana kadar bir miktar ilerlemiş olması gerekiyordu. 

Ancak son ihale temmuz ayında yapıldı. 1 milyar 95 milyon TL karşılığında işi üstlenen Ankara merkezli En-Sa firması geçen hafta sonunda kazmayı vurdu ve inşaata resmen başladı.

Cedit Projesi’nde 1105 konut, 6 iş yeri bulunuyor. Bu projede hak sahibi olanlar halen şehrin değişik bölgelerinde kirada oturuyorlar. 

Cedit Projesi’nin 2024 yılında tamamlanması öngörülüyor. Bu projenin daha fazla gecikmeden ve hiç aksamadan tamamlanması için herkesin seferber olması lazım. Cedit’te iki proje tamamlanırsa, göreceksiniz İzmit’in çehresi değişecek. 

Şehir merkezinde kira fiyatları düşecek. Konut fiyatlarına denge gelecek. İzmit, depreme dayanıklı, çok modern çok güzel bir mahalle kazanmış olacak. 

Cedit Kentsel Dönüşüm Projesi’nde inşaatların başlamış olmasını heyecanla karşılıyorum. Umuyor ve diliyorum ki bu kent bu büyük projesi aksatmadan, geciktirmeden bitirsin. 

Cedit bittikten sonra İzmit’te çok başarılı başka kentsel dönüşüm projelerinin başlayacağını da umuyorum. Zaten İzmit’in pek çok bölgesinde de böyle projelere ihtiyaç bulunuyor.

Yazarın Diğer Yazıları