VAR kayıtları açıklanacak

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) VAR kayıtlarını açıklamayı, yabancı gözlemci getirmeyi ve Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) yapısını değiştirmeyi planlıyor. İşte ayrıntılar...

TFF Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi, FIFA, UEFA İlişkileri ve Dış İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Eröğüt, spor medyasının temsilcileriyle bir araya gelerek gündemdeki konulara ilişkin toplantı düzenledi.

VAR KAYITLARI AÇIKLANACAK

Gerçekleşen  toplantıda Eröğüt, Süper Lig maçlarındaki VAR kayıtlarının da kamuoyuyla paylaşılması için çalışma yaptıklarını söyledi.

İspanya La Liga’da VAR kayıtlarının hakemlerin VAR’a çağrıldığı pozisyonlarla sınırlandırılarak günün maçları bittikten sonra yayınladığını vurgulayan Eröğüt, IFAB’ın var konuşmalarının hakem VAR’a çağrıldığı an ile ilgili yayınına eğitim amaçlı izin verdiğini hatırlatarak Türkiye’de de bunun uygulanabileceğini ifade etti. 

YABANCI GÖZLEMCİ GELİYOR

Türk futbolunun mevcut yapısında hakemlerin aldıkları puanlarda gözlemcilerin etkilerini anlatan Eröğüt yeni dönemde bu yapıyı da değiştireceklerini, 10 kişiden oluşan UEFA’nın üst düzey görevlilerinin artık gözlemci olarak Türk hakemliğinde belirleyici olacağını ifade etti.

Yeni sistemin Trendyol Süper Lig’de 26’ncı hafta maçları itibarıyla uygulanması bekleniyor.

MHK’NIN YAPISI DA DEĞİŞECEK

Önümüzdeki günlerde hayata geçirilmesi planlanan uygulamalardan biri de TFF’nin bir süredir üzerinde çalıştığı ve Kulüpler Birliği’yle istişare ettiği MHK’nin yapısının değiştirilmesi.

Planlamaya göre yeni MHK beş üyeden oluşacak. Bu üyelerin üçü yine TFF tarafından belirlenecek, iki üye Kulüpler Birliği’nin önereceği ve üzerinde uzlaşma sağlayacağı kişiler olacak.

Bakmadan Geçme