Valilikten sıcak hava uyarısı!

Kocaeli Valiliği, meteorolojinin hava sıcaklıklarının artarak mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini bildirmesi üzerine vatandaşları sıcak çarpmasına karşı uyarılarda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre; mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının; önümüzdeki hafta başına kadar Kocaeli genelinde etkisini sürdürecek.

MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNDE

Öğle saatlerinde dışarı çıkılmamasını tavsiye eden Kocaeli Valiliği yaptığı uyarıda, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre: mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının; önümüzdeki hafta başına kadar bölgemiz (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova) genelinde etkisini sürdüreceği, günün en yüksek hava sıcaklıklarının; İstanbul'da 28-31, Edirne'de 32-35, Kırklareli'de 31-34, Tekirdağ'da 26-28, Sakarya'da 29-32, Kocaeli'de 29-30, Yalova'da 26-28 dereceler civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

KRONİK RAHATSIZLIĞI OLANLAR
Mevsim normalleri üzerinde seyredecek sıcak havalar nedeniyle öğle saatlerinde (11 ile 16 saatleri arasında) başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verdi. 

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme