Ulugazi İlkokulu Anasınıfı'ndan Eko Team Projesi

Türkiye’den 10 okulun ortak olduğu Eko Team eTwinning Projesi, ilimizde Ulugazi İlkokulu Anasınıfı F Şubesi Öğretmeni Şeniz Usanmaz ve E şubesi Öğretmeni Betül Fil  ve öğrencileri tarafından uygulanıyor. 

Proje ile okul öncesi dönemdeki öğrencilere verilecek doğru çevre bilgisi ve sürdürülebilir yaşantı temelleri ile gelecek nesillerin doğayla bağ kurabilen koruyan benimseyen sahip çıkan bireyler olmalarını, yaşadıkları çevre ile bağ kurmalarını, kendi varlıklarının ve doğanın her bir parçasının ekosistem için önemini, sürdürülebilir bir yaşam için gerekli bilgi ve farkındalık edinmelerini sağlamak hedeflendiğini belirten anasınıfı öğretmenleri, “Bu amaçlar doğrultusunda her ay için belirlenen doğa gözlemi, ekosistem, besin zinciri, toprak, hayvanlar, bitkiler, geri dönüşüm konularını kapsayan etkinlikler uygulanmıştır, etkinlikler uygulanırken web 2 araçları kullanılmış öğrencilerin teknolojik becerileri geliştirilmiştir. Ayrıca her ay işlenen tema konusunu destekleyen dikkat çekme günleri uygulanmıştır. Bunlar çölleşme, açlık, nesli tükenmekte olan hayvanlar, dünya su günü, sıfır atık çalışmaları yapmışlardır. Proje boyunca veli ve öğrencilere yönelik webinar düzenlenmiş, bir çok işbirlikçi ve ortak çalışma yapılmıştır” dedi.

Ayrıca çalışmaları yaparken aile katılımları ile ailelerden destek alan öğretmenler;  çalışmalarının öğrenciler veliler ve ortak okullar tarafından severek uygulandığını, proje hedeflerine ulaştıkları için mutlu olduklarını belirttiler.

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme