Toplantı iptal edilmişti! Tuna yanıt verdi

Bugün iptal edilen meclis toplantısı hakkında yapılan haberlere, Ak Parti Körfez İlçe Başkanı Ramazan Tuna basın bildirisiyle yanıt verdi.

Körfez Belediye Meclisi’nin aylık olağan toplantısının, toplantı yeter sayısının sağlanamaması nedeniyle Şener Söğüt tarafından iptal edilmesi üzerine, Millet İttifakının meclis üyeleri bir araya gelerek, basın açıklama yaptı. 

Söz konusu açıklamadaki iddiaların gerçeği çarpıttığı iddiasıyla Ak Parti Körfez İlçe Başkanı Ramazan Tuna bir basın bildirisi yayınladı.

GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR
Ramazan Tuna yaptığı açıklamada, "Körfez Meclis Toplantısı hakkında yapılan, kamuoyunu meşgul eden haber ve açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır. Bir grup tarafından, zaruri durumu siyasi bir şova dönüştürme çabası nedeniyle aşağıda yer alan açıklamanın yapılması gereği hasıl olmuştur.

ZARURİ GEREKÇELERLE
Aylık meclis toplantılarından önceki haftanın son iş günü meclis gündemi parti kurullarında tartışılır ve üzerinde mutabık kalınan maddeler oy birliğiyle kabul edilir. 6 Mayıs Cuma günü söz konusu meclis gündemleri, Ak Parti İlçe Başkanlığı’nda yapılan toplantıda gündeme alınmış ve sanayi yatırımları kapsamında geliştirilecek bölgeye yönelik proje gündemi, haklı ve uygun görülmüştür. Bugün yapılan meclis toplantısına Cumhur İttifakı meclis üyelerinin birkaçı, geçerli zaruri gerekçelerle, toplantıya katılım sağlayamamışlardır. Zaruri nedenlerden dolayı toplantıya katılamayacağını önceden bildiren arkadaşlarımızın durumu, muhalefet partisi üyeleri tarafından fırsata çevrilmeye çalışılmaktadır. 
 
GÜNDEM YARIN YENİDEN MASAYA YATIRILACAK
Nitekim mevcut meclis dağılımı gereği muhalefet partilerinin toplantıyı iptal etme gibi bir gücü ve argümanı yoktur. İttifakımız ve partimiz hakkında yapılan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Körfez’in yararını savunan gündem yarın yeniden masaya yatırılacak, toplanan meclis nihayetinde, Körfez halkının kazanması sağlanacaktır. Cumhur İttifakı işbirliği ve bu birlikten doğan güçle, hizmet etmeye devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme