• Haberler
  • Spor
  • TFF'nin yeni başkanı belli oldu! Siyaset değil Türk Futbolu kazandı

TFF'nin yeni başkanı belli oldu! Siyaset değil Türk Futbolu kazandı

Türkiye Futbol Federasyonu'nun seçimli genel kurulu Ankara'da tamamlandı. Kıran kırana geçen seçimi İbrahim Hacıosmanoğlu kazandı. İbrahim Hacıosmanoğlu, 2027 yılına kadar TFF Başkanı olarak görev yapacak.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Seçimli Genel Kurulu sona erdi. Mevcut başkan Mehmet Büyükekşi ve Trabzonspor’un eski başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF'nin yeni başkanı olmak için yarıştı. 

Yapılan oylama sonucu TFF'nin yeni başkanı 5 oy farkla İbrahim Hacıosmanoğlu oldu. Resmi olmayan sonuçlara göre oyların 134'ünü alan İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF Başkanı seçildi. Mehmet Büyükekşi ise 129 oy aldı.

İbrahim Hacıosmanoğlu, 2027 yılına kadar TFF Başkanı 

İbrahim Hacıosmanoğlu, seçim sonrası yaptığı ilk açıklamada "Ben bir şey kazanmadım. Türk futbolu kazandı. Türk futboluna barışı, kardeşliği getirmeye geldik. Bize 1 adım gelene biz 10 adım gideceğiz. Amatöründen profesyoneline kadar tüm kulüplerle masaya oturup, futbolun sorunlarını konuşacağız. İlkelerimiz belli, irade koyacak gücümüz de var. Adil ve adaletli bir şekilde Türk futbolunu yöneteceğiz. Mecnun Otyakmaz ile beraber bu yola çıkarken formalarımızı çıkarttık. Eski sayfaların hepsini kapattık" dedi.

İşte Hacıosmanoğlu’nun yönetim kurulu listesi:

Mecnun Otyakmaz, Bayram Saral, Zehra Neşe Kavak, Lale Cender, Fuat Gökdaş, Cengiz Gökay, Zafer Bahadır Saraç, Mevlüt Aktan, Bayram Akgül, Hasan Surözü, Ceyhun Kazancı, Mustafa Temel Bozbağ, Ural Aküzüm, Bilal Aslan.

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme