Taş: Yakup Törk haftaya açıklanacak

CHP Darıca Nenehatun Mahalle Örgütü Başkanı ve İl Disiplin Kurulu Üyesi Kemal Taş kesin konuştu: Örgütümüzün başka adayı yok! Yakup Törk haftaya açıklanacak

Cumhuriyet Halk Partisi’nde Parti Meclisi’nin son toplantısında CHP’nin gerek o gün gerekse bugün bu saat (26 Ekim – 11.10) itibariyle tek belediye başkan aday adayı Yakup Törk’ün belediye başkan adayı olarak açıklanmamasının yankıları sürüyor. Bilindiği üzere Yakup Törk’ün ismi CHP İl Örgütü tarafından Parti Meclisi’ne bildirilmişti.

Parti Meclisi risk üstlendi

CHP’de belediye başkan aday adaylığı başvuru süresi bugün akşam saatlerinde dolmasına karşın Parti Meclisi bir risk de üstlenmiş; Gölcük, Derince ve Dilovası’nda aday adaylarının adaylığını ilan etmişti. Darıca’da belediye başkan adaylığına yönelik çalışmasını 2015’te başlatan Yakup Törk’ün adının buna rağmen açıklanmaması beraberinde çok söylentiyi getirmişti.

Kulislerde bunlar konuşuluyor

Kulislerde konuşulan dedikodular arasında CHP’nin Kocaeli’deki üç milletvekilinin de Yakup Törk’ün adaylığına şerh koyduğu; henüz açığa kendisini çıkartmayıp gölgede kalan bir aday adayının kesin adaylık garantisi aradığı konuşuluyor.

Bir karışıklık oldu

CHP Darıca Nene Hatun Mahalle Örgütü Başkanı ve İl Disiplin Kurulu Üyesi Kemal Taş, Kocaeli Zirve’yi arayarak yaptığı açıklamada, “Yakup Törk’ün ismi aslında son Parti Meclis toplantısında açıklanacaktı. Ancak bir karışıklık oldu. CHP’de MYK önümüzdeki salı günü toplanacak. Perşembe veya cuma günü de yine toplanılacak. Son toplantıda 105 ilçede belediye başkan adayları açıklanmıştı. Önümüzdeki hafta gerçekleşecek toplantıda da yine adaylık açıklaması yapılacaktır. Yakup Törk önümüzdeki hafta kesinlikle aday olarak açıklanacaktır” diye konuştu.

CHP’ye değil AKP’ye hizmet ederler

CHP Darıca İlçe Örgütü’nün bir bütün halinde Yakup Törk’ün belediye başkan adaylığında uzlaştığını, bu uzlaşıdan ötürü Darıca’da bu dönem tek aday adayı çıktığını kaydeden Kemal Taş, “Ancak birileri masa başında, bir takım çevrelerle diyalog kurup adaylık zorluyorsa yanlış yapıyor. Bu tür bir çalışma CHP’ye değil, açıkçası iktidara, açıkçası AKP’ye hizmet etmek olur. CHP Darıca İlçe Örgütü’nün Yakup Törk’ten başka aday adayı da, adayı da yoktur” dedi.

Tarakçı dosyası henüz gelmedi

Aynı zamanda CHP İl Disiplin Kurulu Üyesi olan Kemal Taş sorumuz üzerine, CHP Çayırova İlçe Örgütü tarafından kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilen Çayırova Belediyesi’nin CHP’li meclis üyesi Hüseyin Tarakçı’nın dosyasının ise henüz kurula ulaşmadığını kaydetti.

Bakmadan Geçme