Süper Lig'de sezon şampiyonla başlıyor 

Türk futbolunda Süper Lig'in yeni sezon heyecanı bu gece başlıyor. 

Sezonun açılış maçında geçen yıl  Süper Lig’e yükselen İstanbulspor, İstanbul Atatürk Stadında geçen yılın lig ve süper kupa şampiyonu Trabzonspor’u ağırlayacak. Maç saat 21.00’de başlayacak. İlimizdeki Trabzonspor taraftarları da bu gece İstanbul Atatürk Stadında olacaklar. 

AVRUPA’DA DA BAŞLIYOR 
Bu yıl kasım ayında Dünya Kupası finalleri oynanacağı için bütün Avrupa’da ligler erken başlıyor. Bu gece Türkiye ile birlikte İngiltere (Prömiyer Li), Almanya (Bundesliga), Fransa (Lig A) da sezonun ilk maçlarıyla başlıyor. 

AVRUPA’DA 7 PUAN 

Avrupa Kupalarında sınav veren Türk takımları dün gece başarılı sonuçlar alarak gruplara kalma yolunda önemli adımlar attı. 
Şampiyonlar Liginden elenip, Avrupa Liginde yoluna devam eden Fenerbahçe, Slovak rakibini sahasında 3-0 yendi. 

Konfederasyon Kupası’nda  İzlanda deplasmanına çıkan Başakşehir; rakibini 3-1 mağlup ederek, turu garantiledi.

Lihtenştayn’da sahaya çıkan Konyaspor da rakibi Vaduz’la 1-1 berabere kaldı. 

3 Türk takımı, Avrupa gecesini 7 puanla kapattı. Rövanşlar gelecek hafta oynanacak. Ayrıca, Trabzonspor ve Sivasspor da gelecek hafta Avrupa macerasına başlayacak. 

Son yıllarda Türk takımları Avrupa’da çok başarısız olmuş, ülke puanımız çok gerilemişti. Bu nedenle Avrupa kupalarında gruplara doğrudan takım gönderemiyoruz. Ancak bu seneki başlangıç performansı ile Türkiye yeniden puanını yükseltiyor. 

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme