Sinan Yıldız: Cedit'te tuhaf işler mi olacak?

Cedit Mahallesi Geliştirme Tanıtma ve Dayanışma Derneği Başkanı Sinan Yıldız, geçtiğimiz hafta sonu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait iş makinalarının akşam saatlerinde Şeyh Akif Caddesi’nin orta yerinde gerçekleştirdiği hafriyat çalışmalarına tepki gösterdi. 

Büyükşehir tarafından yapılan hafriyat çalışmalarının caddenin en yoğun olduğu bir bölge olması sebebiyle risk taşıdığını ifade eden Yıldız, “Allah göstermesin bir kamyonun frenlerinin boşalması demek yakın tarihte Urfa’da yaşanan freni boşalan bir tırın sebep olduğu facia gibi bir felaket ile sonuçlanabilir. Çalışmaların proje kapsamında yıkılan Mimar Sinan Lisesi ve İmam Hatip Lisesinin arasında kalan sokak trafik güzergahına çıkış noktasının geniş olması sebebi ile daha uygundur” dedi. 

CEDİT’TE TUHAF İŞLER Mİ OLACAK? 
Yıldız açıklamasında, “Cedit kentsel dönüşüm projesinde çok gecikmeli de olsa tamamlanan ihale neticesinde ihaleyi alan firma harekete geçti. Cedit’te mağdur edilen yüzlerce ailenin mağduriyetleri giderilmesi noktasında ön çalışmalar başlatıldı. İhaleyi kazanan firma  iki adet konteynerini getirdi  ve  gelen teknik kadro ile incelemelere başladı. Bu gelişme  hatıralarını geride bırakıp hanelerini terk etmek zorunda kalan mahallelimiz için bir umut oldu. 

BÜYÜKŞEHİR HAFRİYAT  ÇALIŞMASI BAŞLATTI
Ancak mantıksızca yapılan bir çalışma  bu işin sağlıklı mantıklı bir vaziyette organize edilemeyeceği şüphesini uyandırdı.  03.09.2022 akşam saat 9:30 sularında mahallemize gelen Büyükşehir Belediyesi amblemleri taşıyan bir adet 25 tonluk lastikli ekskavatör, bir adet Beko loder iş makinesi ve bir adet hafriyat kamyonu ile ŞeyhAkif Caddesinin orta yerinde ufak bir hafriyat  çalışma başlattı. 

GECENİN BİR SAATİ RAHATSIZLIK VERDİ
Gecenin bir saati onlarca hane sakininin istirahat için evlerine çekildiği bir zamanda yapılması hane sahiplerine rahatsızlık verdi. Sağ olsun yetkililer ile yapılan görüşmeler neticesinde verilen rahatsızlık durduruldu.

BU MANTIK OLARAK DA TEKNİK OLARAK DA SIKINTILI
Bu esnada yapılan görüşmelerden edinilen bilgiler doğrultusunda ciddi sıkıntılı bir durumun olduğu ortaya çıktı.  Gözüken o ki; yapılacak çalışmalarda hafriyat kamyonları iş makinaları vs. şantiye giriş ve çıkışlarını Şeyh Akif Caddesi üzerinden yapacaklar. Bu mantık olarak da teknik olarak da sıkıntılı görünmektedir. 

GÜZERGAH, YOĞUNLUĞUN OLDUĞU BİR KONUMDA
Söz konusu cadde esnafın  ve insan güzergahının yoğun olduğu, insanların dinlenme vakitlerini geçirmek için yoğun olarak oturup cadde üzerinde çay ocaklarında çaylarını içtikleri, ailelerin yoğun olarak yaşadığı bunun yansıması ailelerinin araçlarına indi bindi için çok sık duraklama yaptıkları ve sokak hayvanlarının yoğun olduğu bir konumda bulunmaktadır. ALLAH göstermesin bir kamyonun frenlerinin boşalması demek yakın tarihte Urfa’da yaşanan freni boşalan bir tırın sebep olduğu facia gibi bir felaket ile sonuçlanabilir. 

YOĞUNLUĞUN OLMASI SEBEBİ İLE UYGUN DEĞİLDİR 
Ve ayrıca teknik olarak da hafriyat kamyonlarının Şeyh Akif Caddesinden trafiğe çıkış noktasının dar olması ve yine çıkış  güzergahında sağlı solu  marketler bulunmasından dolayı kalabalık insan yoğunluğunun olması sebebi ile uygun değildir. Oysa ki proje kapsamında yıkılan Mimar Sinan Lisesi ve İmam Hatip Lisesinin arasında kalan sokak trafik güzergahına çıkış noktasının geniş olması sebebi ile daha uygundur.

UMARIM MANTIKLI ÇÖZÜMLER ÜRETİLİR
 Sokakta ufak  bir genişletme çalışması yapılarak hafriyat kamyonlarının doğuracağı riskleri vereceği rahatsızlıkları minimize etmiş olunacağını düşünüyorum. Umarım yapılacak organizasyonda risk analizleri iyi ve doğru yapılacaktır. Umarım mağduriyeti giderme çalışmalarında yeni mağduriyetler yaşanmaz. Umarım yaptım oldu mantığı ile değil karşılıklı diyalog ile mantıklı çözümler üretilir. 

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Bizler Cedit Mahallesi Geliştirme Tanıtma Ve Dayanışma Derneğini kurarken yapılacak projede  mahallelimiz adına en doğrunun uygulanmasının takipçisi olmak  için yola çıkma kararı almıştık. Ve bu doğrultuda proje bitip hak sahipleri evlerine yerleşene kadar takipçisi olacağız” ifadelerine yer verdi.


Kocaeli Zirve Haber Merkezi
Yorumlar 2
Kimsesiz 06 Eylül 2022 00:18

Katılıyorum okullar acıldı yol kalabalık ihl nin ve mimar sinanın ara yolu kullanabilirler ...

Ali esen 05 Eylül 2022 15:35

İşlek cadde olması ve yolun sol tarafı şeyh akif caddesi kurtuluş okulu civarı halan ikamet eden yüzlerce insanlar var iken hafriyat için şeh akif caddesinin kullanılması elbette doğru bir karar deildir engellenmesine isabetli karar verilmiş doğru olanda buydu emeği geçen arkadaşlar güzel karar vermiş engel olmuşsunuz sağ olun

Bakmadan Geçme