Şekerlikler boş mu kalacak?

Bayrama sayılı günler kala İzmit Çarşı hareketli ve kalabalık... Bayramın vazgeçilmezi olan şeker ve çikolataların bu yıl fiyatlarının ne kadar olduğunu tespit etmek için İzmit Çarşıda şeker ve çikolata turundaydık. Esnaf da halk da durumdan pek memnun değil....

YÜZDE 50 ZAM

Geçtiğimiz 2 yıl pandemi sebebi ile pek de bayram gibi geçmeyen bayramların ardından bu yıl bayram hazırlıkları tüm hızıyla başladı. Bayram alışverişi için Çarşının yolunu tutan vatandaşlar, bir bayram klasiği olan şeker ve çikolatayı da torbalarından eksik etmiyor. Hareketlenen çarşıda esnaf, şeker ve çikolataya yüzde 50 zam geldiğini söyleyerek satışlarında bu oranda azaldığını aktardı. Ülker fındıklı çikolatanın kilosu 120 TL, Mabel’in çikolatalarının kilosu 180 TL, şekerde de fiyatlar 45-100 TL arasında değişiyor. Daha kaliteli ve markalı çikolatalar da fiyatlar 300-400 TL’ye kadar çıkıyor.

ŞEKERİN TADI KAÇTI

Fethiye caddesinde esnaf olan bir vatandaş ‘’Önceki senelere göre şeker ve çikolata fiyatları pahalılaştı, geçen seneye göre nerdeyse yüzde 50 zamlandı. 2 sene önce 25-30 TL’ye satılan şeker bu sene 50-60 TL. Gelen müşteride en ucuz olan cam şekerleri tercih ediyor’’ dedi.

Başka bir esnaf ise, ‘’Tüketiciden talep çok ama gelenler 10-20 TL’lik şeker alabiliyor. Bu ekonomide insanlarda sonuna kadar haklı’’ şeklinde konuştu.

Bayram için alışveriş yapan bir tüketici, ’Bu bayramın bir diğer ismi de şeker bayramıdır ama bu fiyatlardan sonra galiba bu bayrama şeker bayramı diyemeyeceğiz. Bayramlaşmaya gelen akrabaya,komşuya,çocuğa sadece bayramın ilk günü yetebilecek kadar şeker çikolata aldım, fazlasına içinde bulunduğumuz ekonomi izin vermiyor’’ diyerek fiyatlardan müzdarip olduğunu aktardı.

(Haber: Zeynep Tarım)

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme