• Haberler
  • Siyaset
  • Şanlıoğlu: Tüm vatanseverleri siyasete davet ediyorum

Şanlıoğlu: Tüm vatanseverleri siyasete davet ediyorum

Kocaeli'de basın mensuplarıyla toplantıda buluşan DEVA Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Doğa Şanlıoğlu, eğitim eylem planını 10 Mayıs'ta açıklayacaklarını belirterek, 'Tüm vatanseverleri siyasete davet ediyorum' dedi.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Doğa Şanlıoğlu, ‘Gençlik ve Gençliğin Sorunları’ konulu basın toplantısı gerçekleştirmek üzere bugün Kocaeli’ye geldi. DEVA Partisi Kocaeli İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıya DEVA Partisi İl Başkanı Adem Koç’un yanı sıra; DEVA Partisi Kurucular Kurulu üyesi Hüseyin Nalbantoğlu, il yöneticileri ve partililer katılım sağladı.

HALKIMIZIN DERTLERİNİ YERİNDE ÖĞRENELİM İSTİYORUZ

Programda ilk olarak konuşan DEVA Partisi İl Başkanı Adem Koç, “Bugün verimli bir program icra edeceğiz. Biz Kocaeli teşkilatı olarak saha çalışmalarına devam ediyoruz. Esnaf, vatandaş, taksi duraklarında halkımızla buluşuyoruz. Bütün teşkilatlarımız gece,gündüz çalışıyor. Sık sık Genel Merkez yöneticilerimizle bir araya geliyoruz. Halkımızın dertlerini yerinde öğrenelim istiyoruz. Bu saha çalışmalarımız ilçe ilçe devam ediyor” dedi.

365 GÜNLÜK EYLEM PLANLARIMIZI HAZIRLIYORUZ

DEVA Partisi Kurucular Kurulu üyesi Hüseyin Nalbantoğlu, “Biz 773 gün önce partimizi kurduk. Çok genç bir partiyiz. Biz daha önce hiç görülmemiş bir çalışmayla yaptık bunu. Kurduğumuz çalışma gruplarıyla ülkenin sorunlarını ortak akılla değelendirirek çalışmalar yaptık. Sonucunda parti programımız oluştu. 90kişi çıktığımız bu yolda 150 bini aşkın üyesi olan bir parti olduk. Resmi üye sayımızın 10 katı da bizi destekleyen partidaşımız var. Her geçen gün büyüyoruz. Pandemi dönemi teşkilatlanma sürecimiz aksattı. Biz çalışıyoruz. Sadece söylem geliştimiyoruz, dersimize çalışıyoruz. 365 günlük eylem planlarımızı hazırlıyoruz. Heyetler halinde geziler gerçekleştiriyoruz. DEVA Partisi’nin bu ülkede çok büyük bir şansı var. Kocaeli’de de çok güzel ziyaretler gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

BU BİR KALP GÖÇÜ ASLINDA

Toplantıda son olarak konuşan DEVA Partisi Gençlik Politiklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Doğan Şanlıoğlu, “Kocaeli’ye gelmekten ayrı bir keyif alıyorum. Şu ana kadar gitmediğim 3 il kaldı. Türkiye’de konuşan sayısı çok ama dinleyenler az. Biz dinliyoruz. Biz ülkeyi gezdiğimizde ekonomik meselelerin en ön planda olduğunu gördük. İkinci sorun hukuk problemi. Yargı süreçleri çok uzuyor. Üçüncü mesele ise eğitim. Eğitim, yarınların da meselesi. Burada en büyük sorun beyin göçü olarak karşımıza çıkıyor. Bugün bizim en nitelikli arkadaşlarımız ülkeden ayrılıyor. Gidenlerin çoğu da geri gelmemek üzere gidiyor. Bu bir’ kalp göçü’ aslında. Kalpler ülkeyi terk ediyor. Sebebi de siyasi iklim. Çok gergin bir iklim var.

KİRLİ SİYASET VURGUSU
Türkiye’de kirli bir siyaset var. Yapısal problemler var. Bugün STK ziyaretleri yapacağız. STK’lar belli bir yere kadar ülkeyi yönlendirebilirler. Yönlendirme için ise en önemli güç siyaset mecrası. Bu yüzden biz vatandaşlarımızı siyasete davet ediyoruz. Biz programlarımıza eylem planları ile başladık. 20 adet eylem planına doğru gidiyoruz. Bunları yapmadan başarı elde edilemez diye düşünüyoruz. Bu konuda gayretle çalışıyoruz. Bizimnormalde yerel basında bir ambargomuz var. Ama bugün siz basın mensuplarının ilgisinden çok memnunuz. Eğitim eylem planımızı 10 Mayıs’ta açıklayacağız. Biz eğitim kısmındaki eylem planlarımızı yaş gruplarına göre ayırdık. Biz bilimsel eğitimden yanayız” dedi.

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme