Sadece temizlik işçilerine zam yaptı!

Bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında, Kocaeli'deki diğer belediyelerin personellerine uyguladığı yüzde 30'luk zammı yapmak zorunda olmadıklarını söyleyen Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, 'Şu anda hukuken verme zorunluluğunun olduğu bir dönemde değiliz. Bu bir idari karar. Kanunen vermek zorunluluğumuz yok' dedi.

Bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında, diğer belediyelerin işçilere yaptığı yüzde 30 zammı yapmak zorunda olmadıklarını söyleyen Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz açıklamasının devamında, sadece temizlik işleri personellerine ek yüzde 30 zam verdiklerini ifade etti. 

“BİZİM EMEĞE KARŞI DURUŞUMUZ BELLİ”
Zam konusunda açıklamalarda bulunan Büyükgöz, “Bizim emeğe, alın terine karşı duruşumuz belli. Sonuç olarak ürettiğimiz hizmetleri onlarla yapıyoruz. Onların da hak ettiklerini almaları konusunda ikinci bir soru sordurmam ben vicdanımda ama diğer taraftan ben bu sabah 6.30’da temizlik işleri personeliyle bir araya geldim. Bütün temizlik personeli sahaya dağılmadan önce onlara aktardım. Geçen gün size ifade ettiğim şekilde. Ben masanın iki tarafında onların mesai arkadaşları olarak onların hak ettiklerini almaları noktasında mücadele ederim. Bu tarafa geçtiğim zaman da 400 bin Gebzelinin verdiği emaneti yönetmek zorundayım. 

“SLOGANİK YAKLAŞIM”
Ben kamunun gelirini giderini dengesini korumak zorundayım, hem de çalışanın hakkını korumak zorundayım. Dolayısıyla profesyonel yaklaşımdan asla uzaklaşmam. Verdim gitti kardeşim tarzında sloganik yaklaşım ya da sosyal medya üzerinden paylaşımlarla açıklama yapmam. Bu da diğer belediyelerden farklı düşünüyorum anlamına gelmiyor. Bir sorumlulukla hareket etmek gerekiyor. Bu parayı istikrarlı bir şekilde ödeyip ödeyemeyeceğin konusuna bakmak gerekiyor. 

“FARKLI KATEGORİLER BUNUN İÇERİSİNDE OLACAK MI?”
Şu anda hukuken verme zorunluluğunun olduğu bir dönemde değiliz. Bu bir idari karar. Kanunen vermek zorunluluğumuz yok. Kanunen olmak zorunda olan asgari ücretin altındakilerin, asgari ücrete tamamlanması bu da zaten otomatik olarak oluyor. Ancak onun üzerindekilere verme zorunluluğumuz yok. Biz sabah çalışan arkadaşlarla da paylaştım. Yüzde 30 zammı biz arkadaşlara vereceğiz. Onlara da açıkladım. Farklı kategoriler bunun içerisinde olacak mı olmayacak mı onun da hesabını kitabını yapacağız” dedi. 
 

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme