Sabancı Kültür Merkezi'ni Sabancı Vakfı onaracak 

İzmit'in en önemli sanat ve kültür binası olan sahildeki Sabancı Kültür Merkezi binası, zemininde meydana gelen çökmeler nedeniyle uzun süredir kullanılmıyordu. 

İzmit’te tiyatro etkinliklerinin yanışına sergi, siyasi parti ve sivil toplum örgütü toplantılarında kullanılan, çok önemli bir ihtiyacı gideren Sabancı Kültür Merkezi binası içinde Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü de hizmet veriyor. Zeminindeki çökmeler nedeniyle riskli hale gelen, her türlü etkinliğe kapanan binanın tamamen yıkılması bile tartışılmaya başlanmıştı. 

Binayı yapan ve şehrimize kazandıran Sabancı Vakfı. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’ne yazı göndererek bu binanın bütün onarım ve güçlendirme işini üstlendiğini açıkladı. Sabancı Vakfı bu yıl içinde gerekli çalışmaları başlatacak. Binanın zeminine girilecek, binayı ayakta tutan yer altı kazıkları da güçlendirilecek. Bu durumda çalışmalara önümüzdeki ilk bahar ayları ile birlikte başlanması ve 2023 yılında yenilenmiş Sabancı Kültür Merkezi’nin yeniden sanat ve kültür faaliyetlerine açılması bekleniyor. 
Sabancı Kültür Merkezi binasının sakıncalı durumu nedeniyle bu binada bulunan Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün de bu binadan çıkıp, halen yapımı devam eden Turgut Mahallesi’ndeki yeni Huzurevi binasına taşınması kararlaştırılmıştı. Sabancı Vakfı’nın onarım kararıyla birlikte Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün Huzurevi Binasına taşınması kararı da iptal edildi. Şimdi Kültür ve Turizm Müdürlüğü için, Sabancı Kültür Merkezi binasındaki onarım ve güçlendirme çalışmaları süresince faaliyet göstereceği geçici kiralık bina aranıyor. 

Bakmadan Geçme