• Haberler
  • Ekonomi
  • Palandöken'den, hükümete elektrik tarifesi çağrısı

Palandöken'den, hükümete elektrik tarifesi çağrısı

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, elektrik kullanımında yüzde 127 zam uygulanacak sınırın konutlarda 150 değil en az 400-500 kilovatsaat olması gerektiğini, yazlık-kışlık tarifede ısrarcı olduklarını söyledi. Yüksek faturaların esnafın belini büktüğüne dikkat çeken Palandöken, 'Bakkal dolaplarını iade etmeye başladı, kasaplar dolaplarını çalıştıramaz hale geldi' dedi.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, elektrik kullanımında yüzde 127 zam uygulanacak sınırın konutlarda 150 değil en az 400-500 kilovatsaat olması gerektiğini, yazlık-kışlık tarifede ısrarcı olduklarını söyledi. Yüksek faturaların esnafın belini büktüğüne dikkat çeken Palandöken, "Bakkal dolaplarını iade etmeye başladı, kasaplar dolaplarını çalıştıramaz hale geldi" dedi.Yapılan zamların ardından gelen yüksek miktardaki elektrik faturaları esnafı da vatandaşı da zorluyor. Sosyal medyada da gündemden düşmeyen konuya, ünlüler de faturalarını paylaşarak isyan ediyor. Son olarak TÜRKİYE Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken'den zamlara ve tarifeye ilişkin bir açıklama geldi.

"KONUTLARDAKİ KOTA SINIRI YÜKSELTİLMELİ"

Esnafın konutlardan ve sanayiciden daha fazla elektrik faturası ödeyeceğini belirten Palandöken, "Bakkalın, kasabın buzdolabı, et çekme makinesi, terzinin ütüsü gibi cihazlarla her gün kullanımı muhakkak olan lamba, ışıklı levhalar artık bu fiyatlardan dolayı yanmamaya başladı. Konutlarda ise sadece buzdolabı, fırın ve televizyon gibi cihazlarla kullanım kotası olan 150 kilovat saati geçiyorken, bu sınırı geçenlere daha yüksek zamlı tarifenin uygulanması herkesi mağdur etti. Ülkemizde 3'lü tarife sistemi var. Konutlar, sanayi ve ticaret. En düşük elektrik sanayide ve en yüksek elektrik tarifesi ise esnafımız tarafından kullanılmaktadır. Bu da gösteriyor ki esnafımız konutlardan ve sanayiciden daha fazla elektrik faturası ödemektedir. Elektrikte konutlarda uygulamaya konulan 150 kilovat saat uygulamasında ise kullanım ortalamaları alınarak bu sınır yükseltilmeli ve iş yerlerinde kullanılan elektrikte yazlık-kışlık olarak ayrı ayrı hesaplanarak faturalandırılmalı" dedi.

Bakmadan Geçme