Özgür Altay tahliye edildi

Sedat Peker grubuna yönelik düzenlenen operasyonda tutuklanan Özgür Altay tahliye edildi. 

İstanbul Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 92 sanıklı ‘organize suç örgütü’ davasının duruşmasında iki önemli karar çıktı. Mahkeme ilk olarak, Sedat Peker'in de sanıkları arasında olduğu 'örgüt' dosyası ile 6 sanıklı 'bahisçi cinayeti' (Cahit Çetin'in öldürülmesi) dosyasının birbirleriyle ilgisi olmadığı gerekçesiyle ayrılmasına karar verdi. Mahkeme, organize suç örgütü davasında ise Özgür Altay'ında aralarında bulunduğu tutuklu olan 7 kişi için tahliye kararı verdi. Böylelikle, 26 kişinin tutuklu olduğu dosyada tutuklu isim kalmadı. 

NE OLMUŞTU?

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Sedat Peker'in lideri olduğu iddiasıyla organize suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Aralarına Kocaeli’nin de bulunduğu 5 ilde operasyon düzenlenmişti. Operasyon kapsamında Kocaeli’den 13 kişi gözaltına alınmıştı. 

TUTUKLANMIŞTI

Operasyon kapsamında gözaltına alınan 49 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi. Şüphelilerden 32'si savcılıktaki işlemlerinin ardından serbest bırakılmış, aralarında Özgür Altay’ın da bulunduğu 10 kişi tutuklanmıştı. 


 

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme