• Haberler
  • Eğitim
  • Özel Kocaeli Bilnet Okulları 6. dönem mezunlarını uğurladı

Özel Kocaeli Bilnet Okulları 6. dönem mezunlarını uğurladı

Kocaeli Bilnet Ortaokulu, Anadolu ve Fen Lisesi Öğrencileri okullarında dolu dolu geçirdikleri dört yılın sonunda geri sayım eşliğinde keplerini coşkuyla fırlattı.

2023-2024 eğitim-öğretim yılının tamamlanması ile Özel Kocaeli Bilnet Ortaokulu, Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi altıncı mezunlarını düzenlediği mezuniyet töreni ile bir üst eğitim basamağına uğurladı. Tören Kocaeli Bilnet Okulları öğretmenlerinin takdimi ile başladı ardından danışman ve Bilnet öğretmenleri ile mezunlar kırmızı halıda yürüdü. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı davetliler ve mezunlar eşliğinde söylendikten sonra “Anı Slaytı” gösterimi ile mezunlar okulda geride bıraktıkları dört yılda, birlikte geçirdikleri keyifli anlardan derlenen slaytı yüzlerinde gülümseme ile izledi.

“GÜÇLÜKLERİN ÜSTESİNDEN GELDİNİZ”

Öğrencilere seslenen okul kurucusu Ali Korkmaz, “Böyle bir dünyada gerçekten ihtiyacınız olan tek kalıcı yeti öğrenmeyi öğrenmek ve öğrendiğinizi, yani bilgiyi kullanabilmektir. Okul yaşamında bizimle birlikte geçirdiğiniz yıllar içinde çok çalıştınız, güçlüklerin üstesinden geldiniz, farklı alanlardaki kabiliyetlerinizi keşfettiniz ve geliştirdiniz. Öğretmenleriniz sizi ülkemiz koşullarına göre oldukça iyi olanaklar içinde, doğru bilgilerle donattı. Bugün bizlerden teslim aldığınız temsili diplomalar, yaşama ve onun getireceklerine hazır olduğunuzu simgeliyor” dedi. 

“YOL AYRIMLARI BELİRLEYEN TERCİHLERİMİZ OLMUŞTUR”

Korkmaz’ın ardından Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tahir Büyükakın, “Hayatta her zaman yol ayrımları belirleyen tercihlerimiz olmuştur. Tercihlerimizi belirlerken önemli ve öncelikli olanı doğru belirlemek için doğru seçimler yapmayı ve hayatın tadını çıkarabilmenin en önemli unsurunun yaşama bakış açımız olduğunu belirtmiştir” ifadelerini kullandı. Büyükakın, aynı zamanda velisi olduğu Kocaeli Bilnet Okulları öğretmenlerine kızına verdikleri eğitim ve destek için teşekkür etti. 

TÖREN BAYRAK FLAMA SEREMONİ İLE DEVAM ETTİ 

8. sınıf öğrencileri; eğitimde devamlılığın sembolü olan bayrak ve flamanın teslim edilmesinde tüm misafirler duygu dolu anlar yaşadı. 8. Sınıflar adına Selen Erden yeminini ederek bayrağı 7. Sınıf öğrencisi Kuzey Bayraktar’a; 8. sınıflar adına okul flamasını Zeynep Erbaş yeminini ederek flamayı 7. sınıf öğrencisi Zeynep Mira Civana teslim etti. 12. sınıf öğrencileri Elanur Karaman ve Ahmet Emir Kopyaya , bayrak ve okul flamasını 11. sınıf öğrencileri Asel Üstüntaş ve Kerem Salih Dereciye teslim ederek, okul değerlerinin ve okul kültürünün devamlılığını sembolize etmiş oldu.  Herkesin heyecanla beklediği diploma töreninde öğrenciler temsili diplomalarını ders öğretmenlerinin ellerinden aldı. 
 

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme