Omicron varyantı taşıyan kadın Türkiye'den uçmuş!

Güney Afrika'da tespit edilen ve 'Omicron' olarak adlandırılan yeni Covid-19 mutasyonunun Avrupa'da ilk kez Belçika'da tespit edilmişti

PAYLAŞ

The Guardian’da yer alan habere göre, İngiltere Sağlık Bakanı Sajid Javid, Avrupa’daki ilk “Omicron” vakasının Mısır’dan Türkiye aktarmalı ülkesine dönen bir kadında tespit edildiğini açıkladı.

Seyahatinden 11 gün sonra hafif grip benzeri semptonlar gösteren kadının, hiç corona virüsü aşısı yaptırmadığı belirtildi. Vakanın virüse Mısır'da mı Türkiye'de mi yoksa Belçika'da mı yakalandığı henüz netlik kazanmadı.

Javid yaptığı açıklamada, söz konusu varyanta mevcut aşıların etki edip etmediğine ilişkin kaygı yaşadığını belirterek “Bu yeni varyantın halk sağlığı için önemli bir risk oluşturabileceğinden endişe duyuyorum” dedi.

Birleşik Krallık’ta henüz söz konusu varyanta ilişkin vaka tespit etmediklerini ifade eden Javid, diğer varyantlardan daha bulaşıcı olabileceği gerekçesiyle ülkede önlemler alındığını açıkladı.

Güney Afrika’da tespit edilen ve “Omicron” olarak adlandırılan yeni Covid-19 mutasyonunun Avrupa'da ilk kez Belçika'da tespit edilmesinin ardından hükümet, Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında tedbirler sıkılaştırdı.

Salgının yayılmasını ve sağlık sistemi üzerindeki yükü hafifletmek için alınan tedbirler arasında, tüm restoran ve bar gibi işletmelerde bir masaya en fazla 6 kişinin oturmasına izin verilecek ve söz konusu işletmeler en geç 23.00'da kapatılacak.

Gece kulüpleri bir sonraki duyuruya kadar kapalı kalacağı ifade edilirken, spor müsabakalarına seyirci alınmayacağı açıklandı.

Söz konusu yeni tedbirlerin 27 Kasım'dan itibaren uygulanmaya başlayacağı ve 15 Aralık’ta yapılacak olan değerlendirmeye kadar 3 hafta boyunca yürürlükte kalacak.

Belçika'da 16 Kasım-22 Kasım haftasında günlük ortalama 16 bin 762 yeni vaka tespit edilirken, söz konusu haftada vaka sayısında yüzde 48’lik artış yaşandı.

Belçika'da şu anda 669’u yoğun bakımda olmak üzere 3 bin 462 kişi hastanelerde Covid-19 nedeniyle tedavi altında bulunuyor.

Belçika'da, salgının başından bu yana 1 milyon 679 bin 861 kişide Covid-19 tespit edilirken, 26 bin 792 kişi ise virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN