O belediye Başkanından şok açıklama

Derince Belediyesi adına İşveren sendikası Yerelsen ile Hizmet-İş Sendikası arasında devam eden Toplu-İş Sözleşmesi görüşmeleri sonucunda dün %21.30 zam kararı alınarak imzalanmıştı. Konuyla ilgili Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut'tan şok bir açıklama geldi.

AK Parti Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün Derince Belediyesi ve Hizmet-İş Sendikası arasındaki toplu sözleşme sürecine dahil olması tepkilere neden olmuştu. Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’u devre dışı bırakan Zeki Aygün, Belediye ile Hizmet-İş Sendikası’nın toplu sözleşme imzalamasını sağlamıştı. Mevcut Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut ise kendisinin devre dışı bırakılmasına tepki göstererek zehir zemberek bir açıklama yaptı. Bulut, “Her şeye rağmen böyle bir sözleşmenin benim dönemimde imzalanması gerekiyor ise, benim uygun gördüğüm zam oranı, işçi arkadaşlarımızın performansları da dikkate alınarak, %21.30 değil, %29,30’dur” dedi.

İŞÇİLER ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Bulut’un bu açıklaması sonrası gazetemizi arayan çok sayıda işçi Zeki Aygün’e ateş püskürdür. İşçiler, “Zeki Aygün başkan falan seçilmiş değil. Belki de seçilemeyecek. Hiçbir yetkisi de yok. Neden bu işlere karıştı. Bize tam 8 puan kaybettirdi. Şimdi kendi cebinden bu farkı ödeyebilecek mi? İşçinin alın terinin hakkını şimdi kim verecek?” diyerek isyan etti.

BANA BİLGİ VERİLMEDİ

Kendisinin bu süreçte Zeki Aygün tarafından devre dışı bırakılmasına kızan Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut ise kendi sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: ‘’Belediyemizi temsilen Yerel Sen ile Hizmet-İş Sendikası arasında yürütülmekte olan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşmaya varıldığı ve sözleşmenin imza altına alındığı bilgisi basında takip edilmektedir. İmzalanan sözleşme konusunda Belediye Başkanı olarak tarafıma herhangi bir bilgi sunulmamış, görüş alınmamıştır.

AHLAKİ DEĞİL

Başkanlık görevimin 31 Mart 2019 seçimleri ile son bulacağı dikkate alındığında yeni bir sözleşmeye imza atarak yeni Belediye Başkanını ipotek altına almanın ahlaki olmadığı kanaatiyle, sözleşmenin rutin süreçleri yetkililerimiz tarafından takip edilmiş ve belli bir aşamaya getirilmiştir. Sözleşmenin ücret zammı kısmı boş bırakılarak seçimi kazanan kişi ile müzakere edilmesi gerektiği gerek temsilcimize gerek, yetkili işveren sendikamıza bildirilmiştir.

BENİM İMZAM YOK

Gelinen süreçte, imzalandığı bilgisine ulaşılan sözleşme gerek Belediye Başkanı olarak şahsımın, gerekse Belediye yetkililerinin imzasını taşımamaktadır. Taraflarca imzalanan sözleşme Belediyemizin bilgisi ve onayı dışında imzalanmış olup, bu surette imzalanan sözleşmenin sonradan onaylanması da söz konusu değildir. Bu sebeple, bilgi ve rızamız dışında sözleşme imzalanması usule aykırıdır.

HAKLARI YÜZDE 29.30’DUR

İşveren sendikası olan Yerel-Sen bu güne kadar imzaladığı sözleşmelerde hiçbir belediye başkanının onayını almadan sözleşme imzalamamıştır. Bu genel uygulamaya aykırı tutum etik değildir. Her şeye rağmen böyle bir sözleşmenin benim dönemimde imzalanması gerekiyor ise, benim uygun gördüğüm zam oranı, işçi arkadaşlarımızın performansları da dikkate alınarak, %21.30 değil, %29,30’dur.”

Bakmadan Geçme