Mübarek üç aylar başlıyor

İslam dininde çok önemli yeri bulunan, ibadetin yoğunlaştığı dönem olarak da bilinen mübarek üç aylar bugün başlıyor. Hicri Takvime göre bugün 1 Recep 1443. Diyanet’in takviminde üç aylar şöyle anlatılıyor:

“Üç aylar, Kameri takvime göre Recep, Şaban, Ramazan aylarıdır. Bu aylar, rahmet dalgalarının başladığı, manevi huzur ve sükunun kalplere dolduğu ilahi rahmetin coştuğu aylardır. 
Üç aylar yapılan dileklerin, dalga dalga Allah’a ulaştığı, dökülen pişmanlık gözyaşlarının günahları silip yok ettiği kandiller geçididir. 
Üç aylar meleki olduğu kadar şeytani özelliklere de sahip günah işlemeye müsait bulunan insanın günahlardan temizlenmesi için bir fırsattır. 
Üç aylar günahlardan arınma, sevaplarla bezenme mevsimidir. Ramazandan önce oruçla buluşanlar, Cuma namazına koşanlar, namaza başlayanlar, tövbe ile Allah’a çok yaklaşanlar gibi manevi kazanç elde edenlerin  çokça görüldüğü anlardır. 
Üç aylar geçmişin muhasebesini yaparak geleceğe azim ve enerji dolu bir şevkle atılmak için iyi bir imkandır. 
Üç aylar yaratıcımıza, ailemize, milletimize karşı görev ve sorumluluklarımızı hatırlatan, hata ve kusurlarımızdan dönmemize ve gaflet uykusundan uyanmamıza vesile olandır. “
İslam aleminde yarın da mübarek Regaip Kandili idrak edilecek. 
 

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme