Muallimköy Muhtarı'nın feryadına kulak verin!

İlimizin en büyük köylerinden biri olan Gebze’nin Muallimköyü’nde iki dönemden beri muhtarlık görevini yürüten Muallim Haydar Yılmaz, köyünü büyük bir beladan kurtarmak adına mücadele veriyor.

Yerleşim nüfusu 1900 kişi olan, Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait yurtlarda barınan gençlerle birlikte gerçek nüfusu 5 bine ulaşan Muallimköy çevresinde çarpık sanayileşme bütün hızıyla devam ediyor. 

Son olarak Mortogh Kimyasal temizleme firması, bu bölgede yerleşim alanlarına çok yakın bir yerde Kimyasal Elleçleme ve Paketleme Tesisi kurmak için harekete geçti. 

Muallim köy halkına yeterince haber verilmeden bir ay kadar önce ÇED toplantısı geçiştirilmek istendi. Köy halkı duyabildiği kadarıyla toplantıya gitti ve bu tesise karşı çıktı. 

Ancak  her şey önceden hazırlanmıştı. Geçen gün köy Muhtarı Muallim Haydar Yılmaz’a Kocaeli Valiliği’nden bir yazı geldi. Bu yazıda söz konusu tesisin ÇED raporunun Bakanlık tarafından onaylandığı ve tesisin kurulabileceği belirtiliyordu. 

MUHTAR İSYAN ETTİ

Köyünün ve köyündeki gençlerin geleceğini kurtarabilmek için bir mücadele veren Muhtar Yılmaz, “Köydeki herkes bu tesise karşı. Ama validen randevu alamıyorum. Milletvekillerimize ulaşamıyorum. Derdimizi kimseye anlatamıyorum” diye isyan ediyor.

Söz konusu  Kimyasal Elleçleme ve Paketleme tesisinin bu bölgede kurulmasını halk istemiyor. Ama ilimiz yetkilileri son derece duyarsız. Bu tesisi kurmak isteyen şirket, işini Ankara’dan bitirebiliyor. 

HERKESİN KAPISINI ÇALACAĞIM

Muhtar Yılmaz şunları söyledi:

“Yasalar çerçevesinde elimden gelen bütün mücadeleyi verecek, Muallim Köyü korumak için herkesin kapısını çalacağım. Birilerinin sesimizi duymasını bekliyorum. Bütün çabalara rağmen bu tesis burada kurulmak istenirse,. Halk karşı çıkacaktır. O zaman da muhtar olarak benim yapabileceğim bir şey kalmayacak.”

Muallimköy Muhtarı Haydar Yılmaz, Gebze bölgesinin sorunlarının İzmit’ten çözülemediğini, il merkezinin Gebze’ye çok duyarsız kaldığını da söyledi, “Gebze’nin bu sıkıntılardan kurtulabilmesi, kendi işini kendisi çözebilmesi için bağımsız il olmamız gerekiyor” dedi.


 

Bakmadan Geçme