• Haberler
  • Ekonomi
  • Merkez Bankası Başkanı Karahan asgari ücret zammı için rakam verdi!

Merkez Bankası Başkanı Karahan asgari ücret zammı için rakam verdi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, 2025 yılı para politikasında asgari ücret artışının dikkate alınacağını açıkladı. Karahan'ın verdiği mesajda asgari ücretteki yaklaşık yüzde 25'lik bir artışın, 2025 enflasyon görünümüyle uyumlu olacağı belirtildi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan’ın Washington’da yatırımcılarla gerçekleştirdiği görüşmelerde 2025 para politikasını şekillendirirken asgari ücret artışı boyutunu da değerlendirmeye alacakları mesajını verdiği belirtildi.

Karahan'dan asgari ücrete yüzde 25 zam yorumu

Bloomberg'e konuşan ve Karahan'ın Çarşamba günkü yatırımcılarla toplantısından edinilen bilgilere atıfta bulunan kaynaklara göre, Karahan yüzde 25 civarı asgari ücret artışının 2025 enflasyon görünümüyle uyumlu olacağı mesajını verdi.

Komisyon çalışmalarını aralıkta sonlandıracak

Asgari ücret için tespit komisyonu çalışmalarını Aralık ayında sonlandıracak ve 2025 asgari ücretini kamuoyuna duyuracak. Açıklanacak ücret asgari ücretle çalışanlar kadar diğer ücretli çalışanlar için de bir gösterge olarak ele alınacak.

Kaynak: Ekonomim

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme