Meme kanseri için pembe ışıklar yakıldı

Kocaeli'de 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı nedeniyle Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğundaki asma köprü ve üst geçitler, Meme Kanserine dikkat çekmek amacıyla hastalığın sembol rengi olan olan pembe ile ışıklandırılarak farkındalık oluşturuldu.

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü'nün girişimleriyle ilimizdeki AVM ve sosyal donatıların yoğun olduğu ve  nüfus hareketliliğinin bulunduğu bölgelere uygulanan ışıklandırma çalışması ile Meme kanseri hastalığına dikkat çekildi. Kentimizde üç gün boyunca süren Pembe ışıklandırma ile üst geçitler meme kanseri ve kanser taramalarına yönelik farkındalık amacıyla güzel bir ambiyans oluşturularak vatandaşların hastalığa karşı farkındalığının oluşturulması sağlandı.

KETEM'LERE DAVET EDİYORUZ

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan “Işıklandırma çalışması ile meme kanseri başta olmak üzere kanser ve taramalara karşı dikkat çekmek, kamuoyunda farkındalık oluşturmak istedik. Vatandaşlarımıza sunulan sağlık hizmetlerine verdikleri sonsuz desteklerden dolayı Kocaeli Büyükşehir Belediyesine minnettarız. 30-65 yaş arası kadınları Rahim ağzı kanseri, 40-69 yaş arası kadınları Meme kanseri,  50-70 yaş arası kadın ve erkekleri  Kalın bağırsak kanseri için ücretsiz taramalarını yaptırmak üzere KETEM'lere davet ediyoruz. Sağlığınız için taramalarınızı ihmal etmeyin. Erken teşhis hayat kurtarır” açıklamasında bulundu.
 

Bakmadan Geçme