Meclisi olağanüstü toplantıya çağırdı!

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, hizmet araçları ile ilgili düzenlediği basın toplantısında meclisi bir kere daha olağanüstü olarak toplayacağını belirtti

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet mecliste kabul edilmeyen araç satın alımı için kredi yetkisi ile ilgili açıklama yaptı. Hürriyet açıklamaldında, 22 Eylül Perşembe günü  saat 15:00’da araç satın alımı için bir kere daha topluyorum bu konudan vazgeçmeyeceğiz" dedi.

O 125 MİLYON KREDİ YETKİSİ TALEBİ DE REDDEDİLDİ

Belediyenin bütün hizmet araçlarının kiralamak yerine satın alınması için yaklaşık iki senedir mücadele verdiklerini belirten İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “2 sene önce yürüttüğümüz mücadelede 55 milyon istedik verilmedi. O süreci hepiniz biliyorsunuz, 27 milyon alabildik, bu parayla iyi ki araç almışız. Büyük kapasiteli temizlik kamyonlarının hapsini satın aldık bazı iş makinelerimizle birlikte ve çok büyük tasarruf yapmıştık bu sayede. Meclisten kredi yetkisi verilmediği için araçları satın almadık, araçlar kiralıktı, 2 yıl sonra da kiralama ihaleleri bitti. Biz de tekrardan kiralama yapmak zorunda kalacağımızdan dolayı bu süreçten önce 125 milyonluk kredi kullanmak için meclisten yetki istedik ve talebimiz reddedildi. Tabii o arada geç kalmamak için sonuçta ihalelerin de bir süresi var, açık ihale sürecimiz devam ediyordu, açık ihale süreci devam ederken bir kez daha meclisten tartışılsın diyerek meclisi olağanüstü toplantıya davet ettik ve orada da bir kez daha sorduk. ‘Krediyi bize veriyor musunuz, biz bu araçları almakta kararlıyız, kiralamak istemiyoruz, kiralama belirsiz bir süreç, ekonomi sürekli kötüye gidiyor, enflasyon oranları her geçen gün artıyor. Yarın fiyat politikalarında ne olacak, fiyatlar nasıl artacak bilmiyoruz, üst üste kararnameler yayınlanıyor. Bugün 3 liraya ihale ettiğiniz bir şeyi kısa süre sonra 5 liraya çıkmayacağının kimse garantisini veremiyor. Böylesi belirsiz bir sürece girmek istemiyoruz ve bu kiralama garabetinden kurtulmak istiyoruz. Biz bu araçları satın almakta kararlıyız’ dedik ve bir kez daha olağanüstü meclisi toplamıştık. 125 milyon talebimizi yeniledik, AK Partili ve MHP’li meclis üyelerimiz tarafından onay çıkmadı” dedi.

2 YIL İÇİNDE BİZ 125 MİLYONA SATIN ALMAYI İSTEDİK

Konuşmasına devam eden Hürriyet, “2 yıllık 24 aylık kiralama ihalemiz en iyi ihtimalle 100 milyon üzerinde sonuçlanmış olacak bugünkü öngörülerimizle. Yarını öngöremiyoruz, bir yıl sonrasını öngöremiyoruz, iki yıl sonrasını hiç öngöremiyoruz. İşte belirsiz dediğimiz bir süreç ne yazık ki. Bugünkü rakamlar ve enflasyon şartları, hayat pahalılığını baz aldığımızda her halükarda geçen bir kiralama bedelinden bahsediyoruz. 2 yıl içinde biz 125 milyona satın almayı istedik ve satın alacağımız arabalar en az 10 yıl kullanacağımızı düşünürsek aradaki farkı artık siz hesap edin. En az 10 yıl kullanacağımız iş makineleri, kamyonlar, 200 tane hizmet aracını 125 milyona satın almak var iken ne yazık ki bu araçları 2 yıllığına 100 milyonun üzerine bir rakamla kiralama söz konusu önümüzde” diye konuştu.

KULLANMADIĞIMIZ ATIL ARAZİLERİ SATACAĞIZ
Meclisi olağanüstü toplayacaklarını ifade eden Hürriyet, “Bir kez daha meclisi olağanüstü topluyoruz. Bir kez daha kredi yetkisi istiyoruz. Ama bu sefer bununla sınırlı kalmayacağız. Bu sefer kullanmadığımız atıl arazileri satacağız. Biz 3 ay önce satın almayı istediğimizde 20 milyonluk bir fark oldu. Fiyatlar o kadar hızlı artıyor ki. Kira öder gibi kredi ödeyerek biz bu araçları satın almak istiyoruz. Perşembe günü meclisi olağanüstü toplantıya davet ediyoruz. 2 gündem maddesi ile meclisi toplantıya davet ettik. 200 aracın belediyeden çekilmesi durumunda çok ciddi bir hizmet aksaması olacak. O yüzden de belirsiz kik sürecini bekleyeceğiz. Madem o süreci başlatıyoruz. Bir kez daha meclisin vicdanına sunuyoruz bu işi. Gelin kira öder gibi kredi ödeyelim. Yarın ki risklere karşı araçları satın alalım.”dedi.

Bakmadan Geçme