Matematik seferberliği başladı

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından matematik dersinin öğrenimini günlük yaşam becerilerine uyarlayarak kolaylaştırmak amacıyla "Her Yerde Matematik" anlayışıyla hazırlanan Matematik Seferberliği Tanıtım Töreni, Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in katılımıyla gerçekleştirildi. Törene 81 ilden gelen Millî Eğitim Müdürleri ile İl Millî Eğitim Müdürü Ömer Akmenşen de katıldı. Özer; başlatılan seferberliğin MEB Şûra Salonu'ndaki tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, öğretmen ve öğrencilerle el ele yeni bir yola girmenin, gelecekle ilgili yeni bir adım atmanın heyecanını yaşadıklarını ifade etti.

OCAK AYINDAN İTİBAREN

“Eğitimde fırsat eşitliğinin kilit taşı matematik” diyen Özer, bu yılın ocak ayından itibaren hazırlıkları yapılan matematik seferberliğinin bugünden itibaren başlatılmasına ilişkin şu bilgileri ekledi:

“Matematik seferberliğinde matematik atölyeleri, materyal geliştirme, öğretmen eğitimi, öğretmen eğitiminin dijital platformu gibi bir sürü paylaşım var. TÜBİTAK'tan yükseköğretim kurumlarına, UNICEF'e kadar ülkemizin tüm müktesebatını bu süreçte aktif olarak kullanmak istiyoruz. Birlikte yıllardan beri kronik bir problem olan matematik öğretimini nasıl kolaylaştırabiliriz, nasıl yaygınlaştırabiliriz? Matematik sadece sayısala eğilimi olan öğrencilerimize değil; sözel eğilimi, eşit ağırlık eğilimi olan öğrencilerimize de lazım. Aslında bu paradigmayı değiştirmemiz gerekiyor. Matematik her insan için gerekli olan bir enstrüman sağlıyor; bireyin hayatı anlaması, yorumlaması ve hayatın içinde rasyonel bir şekilde yol yürüyebilmesi için... İşte bizler gençlerimizi 21. yüzyılın dünyasına bu yeteneklerle yetiştirmek için matematik seferberliğini hep birlikte bugün başlatmış oluyoruz. Bu, adım adım 81 ilimize 922 ilçemize yaygınlaştığında çok güzel başarı hikâyeleri ortaya çıkacak. Buna kalbî olarak inanıyorum"

BAŞARI HİKAYELERİ GELMEYE BAŞLADI

Matematik seferberliği döneminde illerden başarı hikâyelerinin gelmeye başladığını aktaran Özer, "İllerde matematik atölyeleri, matematik koridorları kurulmaya başlandı. İller, bakanlıktan bağımsız bir şekilde yol yürümeye başladı, işte biz bu enerjiyi harekete geçirmek istiyoruz" diye konuştu.

MATEMATİK YAZ OKULLARI AÇILACAK

Matematik seferberliği ile ilgili yeni bir adım attıklarını vurgulayan Özer, sözlerini şöyle sürdürdü:

 "Bu süreçleri sahada öğrencilerimize çok daha fazla entegre edebilmek için 4'üncü sınıftan 12'nci sınıfa, destekleme ve yetiştirme kursları kapsamında tüm il ve ilçelerimizde matematik yaz okulları açıyoruz. Bizim bir an bile beklemeye, ertelemeye tahammülümüz yok. Karar verdiğimiz şeyleri hızlı bir şekilde yazın uygulayarak inşallah, 2022-2023 eğitim öğretim yılında çok daha güçlü bir şekilde eşitsizliklerimizi çok daha azaltmış şekilde yolumuzda yürümeye, yeni açılımlar yapmaya devam edeceğiz. Matematik seferberliğinin, ülkemizin geleceğine atılmış çok önemli bir kırılma noktası, önemli bir çentik olduğuna inanıyorum. İnşallah tüm arkadaşlarımız, sadece bakanlık değil, sahadaki okullardaki öğretmenlerimiz, okul yöneticilerimiz el ele vererek istenildiği zaman nelerin başarılabileceğin topluma göstereceğiz. Toplumumuzun güzel haberlere ihtiyacı var. Güzel hikâyelere ihtiyacı var. İnşallah, bu yürüyüşte bu güzel hikâyeleri birlikte başaracağız."

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme