Lüks sitede aylık aidat 1500 TL oldu 

Başta asgari ücretteki artış olmak üzere bütün girdilerdeki artışlar ve yüksek enflasyon, her türlü yerleşim biriminde aidatların artmasına neden oluyor.

İlimizde Yahya Kaptan, Yuvam Akarca, Kavanium gibi toplu konut sitelerinde aidatlara yeni yıllar birlikte yüksek oranlı zamlar geldi. İlimizdeki lüks villa sitelerindeki aidatlar ise çok astronomik rakamlara ulaştı. 

KARTEPE-2000’DE TEKRAR CENAP YENER BAŞKAN OLDU 
İlimiz Kartepe ilçesi Derbent bölgesinde bulunan 94 dönümlük alanda 94 villadan oluşan Kartepe-2000 sitesinde olağan genel kurul hafta sonunda yapıldı. 10 dönem aralıksız Site Başkanlığını yürüten, eski futbolcu, siyaset adamı Cenap Yener, 11’inci kez sitenin başkanlığına seçildi. Kongrede Cenap Yener’in karşısına rakip de çıkmadı.

AYLIK AİDAT 1500 TL 
Derbent’teki Kartepe-2000 sitesinde 2021 yılında aylık site aidatı 900 TL’ydi. Yapılan son genel kurulda, başta işçilik olmak üzere artan maliyetler nedeniyle aylık aidatın 1500 TL’ye yükseltilmesine karar verildi. Sitede ev sahibi olanlar iki ay üst üste aidat ödemezse, derhal icra işlemlerinin başlatılması da onaylandı. 
1-2 yıl öncesine kadar bir konut için 1500 TL, aylık kira bedeli olarak bile çok yüksek rakamdı. 
Şimdi ise, villa sitelerinde aylık aidat miktarı 1500 TL oldu. Kartepe 2000 sitesinde 6 personel çalışıyor. Site yönetimi, geniş alanda bakım ve temizlik çalışmalarını yapıyor, yazın yüzme havuzunun bakımlarını üstleniyor ve 24 saat kesintisiz güvenlik hizmeti veriyor. Aylık aidat rakamlarına ısınma ve aydınlanma giderleri dahil değil. Ayrıca Kartepe 2000 Sitesi’nde sitenin tamamına kesintisiz enerji sağlayan jeneratör sistemi var. Bu sistemin işletilmesinden de yönetim sorumlu…
 

Bakmadan Geçme