Körfez esnafı sıkıntılı!

CHP Körfez İlçe Başkanı Bülent Yıldız ve yönetimi tam kapanma döneminden sonra yavaş yavaş açılmaya başlayan esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Körfez'deki esnafın dertlerini dile getirdiği sohbetlerde alınan kredilerin geri ödemelerinin de başladığını belirten esnaflar devletten yardım istedi.

CHP Körfez İlçe Başkanı Bülent Yıldız ve yönetimi tam kapanma döneminden sonra yavaş yavaş açılmaya başlayan esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Esnafın sorunları raporlanarak, genel merkeze iletilecek ve mecliste dile getirilmesi sağlanacak.

Esnaf ziyaretine kalabalık gurupla katılan CHP Körfez yönetimi, Ağadere, Esentepe ve Yeni Yalı Mahallelerinde çalışma yaptılar.

Ziyaret edilen esnaf, pandemi öncesinde de ekonomik sıkıntı yaşamaya başladıklarını ve sonrasında ise tamamen gelirsiz kaldıklarını, yapılan yardımların ise yetersiz kaldığını söylediler. Pandemi sonrasında açılmaya başlayan esnaf, eski ciroların yarısını dahi bulamadıklarını ve halkın alım gücünün iyice azalmasının buna neden olduğunu da ifade ettiler.

Sıkıntılarını sıralayan esnaf, alınan kredilerin geri ödemelerinin de başladığını ve arka arkaya gelen ödemeler ile faturaların sıkıntılarını iyice arttırdığını söylediler. Yapılan yardımların alınması için ileri sürülen koşulların da değişmesini isteyen esnaf, yardımın toplumun her kesimine yapılması gerektiğini, sıcak paranın piyasaya bol olarak çıkmasıyla canlanma olabileceğini söylediler.

Esnafın sorunlarını dinleyen Bülent Yıldız çözüm için mecliste çaba harcayacaklarını ifade ederek, karşılıksız daha fazla yardım, borçların silinmesi, faturaların en azından pandemi dönemleri için ödenmesinde kolaylık sağlanması gibi önerileri olacağını söyledi.

Bakmadan Geçme