Kocaeli Valiliği'nden YKS tedbirleri

Bu hafta sonu yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı(YKS) için geri sayım hızlandı. 18-19 Haziran tarihlerinde yapılacak sınava ilimizden katılacak adaylar son hazırlıklarını yaparken, Kocaeli Valiliği de alınan tedbirleri açıkladı. Kocaeli'de YKS'ye 79 bin 478 aday girecek. Sınavın sonuçları ise 20 Temmuz'da açıklanacak.

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Burcu Nazlı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı(YKS) üç farklı oturumda gerçekleştirilecek. 18 Haziran Cumartesi günü saat 10.15’de Temel Yeterlilik Testi (TYT) yapılacak. 120 soruluk sınav için 165 dakika süre verilecek. 19 Haziran Pazar günü ise iki oturum var. Saat 10.15’de başlayacak 160 soruluk Alan Yeterlilik Testi(AYT) 180 dakika sürecek. Saat 15.45’de başlayacak ve 80 sorunun yöneltileceği Yabancı Dil Testi(YDT) 120 dakikada bitecek.

TOPLAM 79 BİN 94 ADAY GİRECEK
Hafta sonu yapılacak YKS’ye ilimizde 79 bin 478 aday girecek.  Kocaeli’de ise sınava toplam 79 bin 478 öğrenci girecek. Bu öğrencilerden 48 bin 612’si AYT’ye, 4150 öğrenci ise YDT’ye girecek. Kocaeli’de sınavlar 263 binada yapılacak. Sınav kapsamında alınan tedbirleri açıklayan Kocaeli Valiliği, vatandaşların sınava girecek öğrencilerin dikkatlerinin dağılmasına neden olabilecek gürültülerden uzak durulması gerektiğine dikkat çekti

İşte valilik tarafından alınan tedbirler;

1-  Sınav yapılacak okullarda görev alacak güvenlik personellerinin sınav saatinden 2,5 (iki buçuk) saat önce sınav yerlerinde hazır bulunmaları sağlanacaktır.

2-  Sınavların güven, huzur içerisinde gerçekleşmesini sağlamak ve dikkatlerinin dağılmasını önlemek amacıyla sınav yapılacak ilçelerin mülki sınırları içerisinde 17 Haziran 2022 Cuma Günü saat 19.00' dan itibaren sınav bitim saatine kadar araçların klakson çalmaları, her türlü resmi, özel törenler vesilesi ile dışarı yayın yapılması, düğün, asker uğurlaması nedeniyle konvoy oluşturulması, inşaat işleri ve hafriyat taşımaları, gürültü meydana getirecek her türlü faaliyetlere izin verilmeyecek, Kocaeli  Büyükşehir  Belediyesi, İlçe Belediyeleri, Kocaeli İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ve İl/İlçe Emniyet Müdürlükler: tarafından gerekli tedbirler alınacak, bu tür faaliyetlerde bulunanlar herhangi bir talimat beklenmeksizin engellenecektir.

3-  Sınav yapılacak okulların bahçelerine sınav evraklarını taşıyan araçlar dışında hiçbir araç alınmayacaktır.

4-  Adaylar ve sınav görevlileri dışında hiç kimse okul bahçelerine alınmayacaktır.

5-  Nüfus cüzdanını kaybeden adaylar, sınava giriş belgesi ve 1 adet biyometrik fotoğraf ile sınavların başlama saatinden önce anne veya babası ile birlikte müracaat etmeleri halinde yukarıdaki tabloda belirtilen gün ve saatlerde açık olacak olan İlçe Nüfus Müdürlüklerinden Geçici Kimlik Belgesi alabileceklerdir.

6-  Sınav yapılacak binalar ile engelli bireylerin sınava gireceği binaların güzergahlarına mutlaka belediyelerce yönlendirme levhaları konulacaktır.

7-  Kocaeli Büyükşehir Belediyesince Umuttepe Kampüs bölgesinde, Yahya Kaptan ve  İzmit Merkezde yeterli sayıda çekici hazır bulundurulacak, diğer ilçelerde de aynı tedbirler alınacaktır.

8-  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ve İlçe Zabıta Müdürlüklerince sınav süresince trafik ve emniyet tedbirlerinin uygulanması aşamasında emniyet güçlerine gerekli destek verilecektir.

9- YKS ye girecek öğrencilerin sınav yerlerine rahat erişimini sağlamak için Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ve İlçe Belediyeleri, İSU Genel Müdürlüğü, İl Telekom Müdürlüğü, SEDAŞ Dağıtım Şirketi ve İZGAZ A.Ş tarafından genel arızalar dışında bakım ve onarım için kazı yapılmasına müsaade edilmeyecek, yolların trafiğe açık bulundurulması için kurumlarca gerekli tedbirler alınacaktır.

10- İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve belediyelerin zabıta müdürlüklerince trafik akışını kesecek, yavaşlatacak şekilde herhangi bir düzenleme ve çalışma yapılmayacaktır.

11- Kocaeli Büyükşehir  Belediye Başkanlığınca sınava girecek adayların ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla sınav yapılacak okul güzergâhlarına ek seferler konulacak, sınava giriş belgesi ile sınav görevli belgesi ibraz edenlerden, Kocaeli Büyükşehir Belediyesine ait toplu ulaşım araçlarında herhangi bir ücret talep edilmeyecektir.

12-  Sınav yapılan yerlerin etrafında güvenliği sağlamak üzere İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığınca yeterli sayıda mobilize ekip görevlendirilecektir. 

Sınavın sessiz ve huzurlu bir ortamda geçmesi için gerekli tüm tedbirler il/ilçe milli eğitim müdürlükleri, kolluk kuvvetleri, yerel yönetimler ve ilgili diğer kurum/kuruluşlarla koordinasyon sağlanarak alınacaktır. Bu bağlamda kolluk birimlerince sınavın yapılacağı okul çevrelerinde devriye faaliyetleri yoğunlaştırılarak sınava girecek öğrencilerin dikkatlerinin dağılmasına neden olabilecek gürültülü faaliyetlerde bulunulması önlenecek, sınav süresi boyunca gürültü yapılmaması konusunda kamuoyu farkındalığını artıracak çalışmalara ağırlık verilecektir.

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN