Kocaeli'de ulaşıma zam geldi! İşte fiyatlar

UKOME toplantısında Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası tarafından mayıs ayında gündeme alınan toplu taşıma zammı onaylandı. Yapılan zamma göre şehir içinde ulaşıma yüzde 53,85 oranında zam yapıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) haziran ayı toplantısı bugün Kocaeli Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Kocaeli Büyükşehir Genel Sekreteri Hayri Baraçlı başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda toplu taşıma, servis, çekici ve kurtarıcı ile taksi ücretlerine zam yapılmasına karar verildi.

Kocaeli genelinde toplu taşıma hizmeti sağlayan esnafın akaryakıt fiyatlarındaki artış, yedek parça, bakım onarım, sürücü ve sigorta giderileri gibi maliyetlerini karşılayamadıkları gerekçesiyle mevcut bilet ücret tariflerine 53,85 oranında zam yapıldı. Buna göre tam bilet fiyatı şehiriçi İzmit- Derince,Gebze,Darıca, Dilovası, Çayırova bilet ücreti 13 liradan 20 liraya çıkarıldı. İndirimli biletlerde ise öğrenci 10 lira ücret ödeyecekken belediye 4 lira olarak ekleme yapacak.

İŞTE YENİ FİYATLAR:

Tramvay tam bilet fiyatı 17 lira, indirimli bilet fiyatı 10 lira, deniz ulaşımı tam 24 lira, indirimli 18 lira, abonman indirimli 12 lira olarak belirlendi. Yeni tarife 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak.

İLÇELER-İZMİT BİLET FİYATLARI

Karamürsel: 44 lira 25 kuruş

Gölcük: 28 lira

Körfez: 28 lira

Başiskele: 28 lira

Kartepe: 25 lira 75 kuruş

Kandıra: 45 lira 75 kuruş

Dilovası: 40 lira

Gebze: 56 lira 50 kuruş

 

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme