Kocaeli'de iki lisede ekmek üretilecek

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in 81 ilde 100 lisede halk ekmek üretileceğini açıklamasının ardından Kocaeli'de ekmek üretiminin yapılacağı liseler belli oldu

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, geçtiğimiz haziran ayında katıldığı Tarım Çalıştayı'nda liselerde ekmek üretimi yapılacağına ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. 81 ilde 100 lisede halk ekmek üretileceğini dile getiren Bakan Özer’in bu açıklamalarının ardından Kocaeli’de ekmek üretimine uygun meslek liseleri de araştırılmaya başlandı. Geçtiğimiz ay başlayan çalışmalar neticesinde Kocaeli’de halk ekmek üretimi için iki meslek lisesi belirlendi. 

GÖLCÜK VE KARTEPE
İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yaptığı çalışmalar neticesinde Kartepe Akçakoca MTAL ve Gölcük Anadolu Kalkınma Vakfı MTAL, gıda bölümü bulunan ve ekmek üretimine uygun hale getirilecek büyük okullar arasından seçilen ve Kocaeli’de ekmek üretiminin yapılacağı iki okul olarak belirlendi. Yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması ile birlikte ekmek üretimine hazır hale gelmesi beklenen okullarda, ekmek üretimi için gerekli makine, ekipmanların yerleştirilmesi ve fırın tesisatının kurulması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışmalara başlayacak. Ekmek üretiminin yapılacağı iki okulda üretimin ne zaman başlayacağı ve ne kadar ekmek üretileceği ise henüz kesin değil.

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme