Kocaeli Bilnet Ufuk Koçak'ı ağırladı

Kocaeli Bilnet Okulları önemli bir ismi, Kocaeli Kent Konseyi Engelli Meclis Başkanı Ufuk Koçak'ı ağırladı.

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Burcu Nazlı

Kocaeli Kent Konseyi Engelli Meclis Başkanı Ufuk Koçak; Kocaeli Bilnet Okulları ortaokul ve lise öğrencileri için “Herşeye Rağmen Devam” isimli seminer düzenledi.

Ufuk Koçak; kişisel gelişim, farkındalık ve motivasyon alanlarında ilham veren hikâyeleri ile öğrencilerimize keyifli anlar yaşattı. “Hayat onu yaşamayı bilen cesur insanlarındır” şiarıyla öğrencilerimizin zihinlerine engelleri yok saymanın, engel tanımamanın ne kadar önemli olduğunu yerleştirdi.

Aynı zamanda Tema Gönüllüsü Okulu olan Kocaeli Bilnet Okulları, değerli katkılarından ötürü Beyhan Budak’a okul yönetimi olarak seminer sonunda teşekkür ederken Kocaeli Bilnet Okulları Kurucusu Sayın Ali Korkmaz Tema Katılım Belgesi’ni, ardından da Kampüs Müdürü Yasemin Demirkol Teşekkür Belgesini taktim etti.

KOCAELİ KENT KONSEYİ ENGELLİ MECLİS BAŞKANI UFUK KOÇAK KİMDİR?
Ufuk Koçak, 1976 yılında Kars’ta doğdu. İlköğrenimini Kars’ta, orta ve lise öğrenimini Kocaeli/Gölcük’te tamamladı. 17.08.1999 Gölcük depreminde üç gün göçük altında kalarak iki bacağını kaybetti. 

Tedavi süreci tamamlandıktan sonra hayatını yeniden işlemeye başladı.

Önce yeniden yürümeyi öğrendi, sonra yüzme, tırmanış, yelken, rüzgâr sörfü, su kayağı, basketbol, tenis, dalış, serbest dalış, ATV motor sporları ve binicilik gibi birçok branşta aktif olarak uğraştı, uğraşıyor.

2009 yılında dalış eğitimleri aldı ve Türkiye’nin ilk engelli dalış eğitmeni oldu. 2010 yılında Engelsiz Deniz Projesi’ni yazdı ve koordine etti, bu kapsamda 100’den fazla dezavantajlı grubu sualtı dünyası ile tanıştırıp su sporları (yüzme, yelken, rüzgâr sörfü, su kayağı vb.) yapmalarına olanak sağladı.

23 Mayıs 2014’te Antalya/Kaş’ta Dünya Engelliler Serbest Dalış Rekoru’nu kırdı.

15 Mayıs 2015’te dünyanın en uzun ve en zor 10 yolu arasında gösterilen 508 km’lik Antik Likya Yolu’nu 75 günde yürüdü.

17 Ağustos 2017 yılında Kocaeli/Gölcük’te 17 Ağustos depreminde sular altında kalan kentte dalış yaparak ikinci dünya rekorunu kırdı.

TEDX konuşmacısı, birçok üniversitede, sivil toplum kuruluşunda ve özel şirkette “Kişisel Gelişim, Farkındalık ve Motivasyon” konulu seminerler verdi.

2010 yılından bugüne 100’den fazla engellenen arkadaşının ve birçok insanın yaşam koçluğunu yaptı ve yapmaya devam ediyor.

2018 yılında İtalya’da düzenlenen Dünya Sualtı Konfedarasyonu Dünya Serbest Dalış Şampiyonası’na dünyadaki bütün sporcular için moral ve motivasyon konuşmacısı olarak davet edildi.


    
 

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN