Kocaeli Bilnet Okullarında mezuniyet heyecanı

2021-2022 eğitim-öğretim yılının tamamlanması ile Kocaeli Bilnet Ortaokulu,Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi dördüncü mezunlarını düzenlediği mezuniyet töreni ile bir üst eğitim basamağına uğurladı. 

Tören Kocaeli Bilnet Okulları öğretmenlerinin takdimi ile başladı ardından danışman ve Bilen öğretmenleri ile mezunlar kırmızı halıda yürüdü. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı davetliler ve mezunlar eşliğinde söylendikten sonra “Anı Slaytı” gösterimi ile mezunlar okulda geride bıraktıkları dört yılda, birlikte geçirdikleri keyifli anlardan derlenen slaytı yüzlerinde gülümseme ile izlediler. 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, tecrübesiyle tüm akademik kadronun her zaman yanında olan Okul Müdürü Yasemin Demirkol yaptı. Bu anlamlı konuşmasında mezunlara, velilere ve öğretmenlere seslendi. 

Eğitime sunduğu sonsuz destekler için Kocaeli Bilnet Okulları Kurucusu Sayın Ali Korkmaz’a da ayrıca teşekkür eden Yasemin Demirkol, mezun öğrencilere de seslenerek, “Böyle bir dünyada gerçekten ihtiyacınız olan tek kalıcı yeti öğrenmeyi öğrenmek ve öğrendiğinizi, yani bilgiyi kullanabilmektir. Okul yaşamında bizimle birlikte geçirdiğiniz yıllar içinde çok çalıştınız, güçlüklerin üstesinden geldiniz, farklı alanlardaki kabiliyetlerinizi keşfettiniz ve geliştirdiniz. Öğretmenleriniz sizi ülkemiz koşullarına göre oldukça iyi olanaklar içinde, doğru bilgilerle donattı. Bugün bizlerden teslim aldığınız temsili diplomalar, yaşama ve onun getireceklerine hazır olduğunuzu simgeliyor” dedi. 

 

TÖREN BAYRAK –FLAMA SEREMONİSİ 
8. sınıf öğrencileri; eğitimde devamlılığın sembolü olan bayrak ve flamanın teslim edilmesinde tüm misafirler duygu dolu anlar yaşadı. 8. sınıflar adına Eylül Görgen yeminini ederek bayrağı 7. Sınıf Öğrencisi Furkan Eser’e ; 8. Sınıflar adına Okul Flamasını Elif Naz Civan yeminini ederek Flamayı 7. Sınıf Öğrencisi Melike Malçık’a teslim etti.

TÖRENE İLGİ
12. sınıf öğrencileri ise, 12. Sınıf öğrencileri İdil Yakay ve Efe Burak Yıldız, 11. Sınıf öğrencileri Ecem Topal ve Mert Esmeray’a bayrak ve flamayı teslim ederek okul değerlerinin ve okul kültürünün devamlılığını sembolize etmiş oldular. Bu anlamlı tören davetlilerce ilgiyle izlendi.
Daha sonra 8. sınıf öğrencisi Kaan Ege Karagöz vakur duruşu ve tüm inancıyla mezuniyet andını okudu ve Kocaeli Bilnet Ortaokulundan mezun öğrencilerin tek sesi oldu ve Ayrıca 8. Sınıf mezunları adına konuşma yapan Ecem Naz Alnıaçık kurum kültürüne uygun kazanımları elde ettiğini vurgulayan konuşmasıyla herkese teşekkür etti. 

İnsan’a ve emeğe değer veren konuşmasında Okul kurucusundan idareye; yemekhane çalışanlarından kat destek personeline; danışma memeurlarından güvenlik personeline isim isim teşekkür etti. 12. Sınıflar adına da 12. sınıf öğrencisi Kerem Köken büyük bir şevkle Bilnet Mezuniyet Andı’nı okudu ve tüm mezunlar hep bir ağızdan aynı şevk ve gururla ona eşlik ettiler.

Törenin en duygusal anlarından birini yaşatan Tahsin Mert Yılmaz; Atatürk’ün Genliğe Hitabesini okudu ve ardından Melis Süer liderliğinde Gençliğin Ata’ya cevabını okuyan 8. Sınıf öğrencileri kendilerine yakışır bir eda ile tören alanında duygusal ve bir o kadar gurur verici anlar yaşattılar.

Herkesin heyecanla beklediği diploma töreninde öğrenciler temsili diplomalarını ders öğretmenlerinin ellerinden aldılar. Hem öğrenciler hem öğretmenler için keyifli olduğu kadar duygusal anlar da içeren tören dereceye giren öğrencilerin takdimi ile devam etti.


8. Sınıflarda;
Okulu üçüncülükle bitiren Melih Süer’e plaketini ve hediyesini Bilgi Köprüsü ve Kocaeli Bilnet Okulları Denetim Kurulu Başkanı Dilaver Kınay; 
Okulu İkincilikle bitiren Ecem Naz Alnıaçık’a plaketini ve hediyesini Ortaokul Müdür Yardımcısı Sibel Erden 
Okulu birincilikle bitiren Halil Arda Şen ve Duru Eliçoraya birincilik plaketlerini ve hediyelerini Sayın Ali Korkmaz ve Sayın Yasemin Demirkol verdi. Ardından okul birincileri yaş kütüğüne isimlerini çaktılar. 

Kocaeli Bilnet Anadolu ve Fen Lisesi mezuniyet töreninde dereceye giren öğrenciler şöyle sıralandı:
Fen Lisesi 1.si İDİL YAKAY
Fen Lisesi 2.si IŞIL ORUÇ
Fen Lisesi 3.sü MELİS MİNE RAMAZAN

Anadolu Lisesi 1. YAPRAK YAŞDAL
Anadolu Lisesi 2. SERAY TOKSÖZ
Anadolu Lisesi 3. MÜGE BERRA ŞEN

Lise Öğrencilerinde; dereceye giren öğrenciler plaketlerini  İl M.E.M Müdür Yardımcısı Mustafa Doğan, Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elşen Veli, Bilgi Köprüsü ve Bilnet Okulları Denetim Kurulu Başkanı Dilaver Kınay, Lİse Müdür Yardımcısı Tülay Aydoğmuş, Okul Müdürü Yasemin Demirkol ve Kocaeli Bilnet Okulları Kurucusu Ali Korkmaz’ın ellerinden aldılar.

Anadolu Lisesi birincisi Yaprak Yaşdal ve Fen Lisesi birincisi İdil Yakay kürsüde birincilik konuşmalarını yaparken veliler, öğretmenler ve mezunlar duygusal anlar yaşadılar

KEPLER HAVAYA
Kocaeli Bilnet Ortaokulu,Anadolu ve Fen Lisesi Öğrencileri okullarında dolu dolu geçirdikleri dört yılın sonunda geri sayım eşliğinde keplerini coşkuyla fırlattılar. Sonrasında öğrenciler; arkadaşlarıyla ve öğretmenleriyle vedalaştılar. Tüm öğrencilere ileriki yaşamlarında sağlık ve başarılar dileriz.
    

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme