Kocaeli Bilnet Okulları, usta kalemlerini ağırladı

Kocaeli Bilnet Okulları, bu yıl ikincisini düzenlediği Kitap Fuarı'nda Türk Edebiyatı'nın önemli isimlerini öğrenciler ile bir araya getirdi

Kocaeli Bilnet Okulları bu yıl ikincisini düzenlediği “Kitap Fuarı”nı 17-18 Ekim tarihlerinde gerçekleştirdi. Bu iki gün içinde Türk edebiyatının usta isimlerini ana sınıfından liseye kadar her kademeden öğrenci ile buluşturdu. 

TÜRK EDEBİYATININ ÖNEMLİ İSİMLERİ

Kocaeli Bilnet Okulları düzenlediği “Kitap Fuarı”nın ilk gününde birbirinden kıymetli üç ismi ağırladı. Ana sınıfı ve 1’inci sınıf öğrencileri, Tülin Kozikoğlu ile “Öfkeli Örümcek Rıza”nın dünyasını ve duygularını anlamaya çalıştı. 7 ve 8’inci sınıf öğrencileri, Feyza Hepçilingirler ile “Off, Dilim” kitabı ve Türkçe üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi. Lise öğrencileri Haydar Ergülen ile “Şiir ve Şairlik” üzerine konuştu.

“BÜYÜK ATATÜRK’TEN KÜÇÜK ÖYKÜLER”

“Kitap Fuarı”nın ikinci gününde Kocaeli Bilnet öğrencileri dört kıymetli sanatçı ile bir araya geldi. 5 ve 6’ncı sınıf öğrencileri, Çizer Gökçe Akgül ile “Nutuk” çizgi romanı üzerine konuşarak etkinlikler gerçekleştirdi. 2 ve 4’üncü sınıf öğrencileri Süleyman Bulut’tan “Büyük Atatürk’ten Küçük Öyküler” kitabı kapsamında Atatürk’ü ve Cumhuriyet’i dinledi. 2’nci sınıf öğrencileri, Eda Albayrak ile oyunlar oynayarak “Bidigago”nun dünyasında yolculuğa çıktı.

FARKINDALIK ARTIRICI SÖYLEŞİ

Lise öğrencileri, Buket Uzuner ile “Türk Edebiyatında İklim Değişikliği ve Çevre Sorunları var mı?” konulu söyleşi gerçekleştirdi. Hem ülkemizdeki hem de dünyadaki iklim sorunlarına değinen Uzuner bu konu bağlamında mitolojiden, biyolojiye; tarihten, edebiyata birçok disiplinden yararlanarak lise öğrencilerinde bu konuda farkındalık oluşturma açısından faydalı bir söyleşiye imza attı.

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme