Kıyma ile Yapılan En Lezzetli 10 Çeşit Yemek Tarifi

İşte mutfakta enfes kokulara şahitlik edeceğiniz kıymalı sebzeli yemekler ve daha ötesi!

Türk mutfağında eşsiz bir yere sahip olan kıymalı yemekler, eti seven pek çok evde pişer. Sebzeli ve sadece kıymayla hazırlanan iştah açıcı ana yemekler, en güzel öğünlerin baştacıdır. Salça, soğan, mevsim sebzeleriyle bir bütün haline gelen, dolmalar, börekler ve daha fazla kıymayla hazırlanan enfes ana yemekler ve atıştırmalık lezzetler Nefis Yemek Tariflerinde en çok aranan tarifler arasındadır.

Ramazan ayında iftar sofrasında, davet masalarında, hafta sonunun en güzel öğünlerinde kıyma ile yapılan yemek tarifi denemek isteyenler kendini Nefis Yemek Tarifleri mobil uygulamasında ve web sitesinde tarif ararken bulur.

Kıymalı yemekler Nefis Yemek Tarifleri ana sayfasında yer alan tarifler kısmında pek çok kategoride karşınıza çıkacak. Kıyma ekleyerek hazırlamak istediğiniz özel lezzetleri ana sayfada arama yaptıktan sonra filtrele kısmında daha da seçili hale getirebilirsiniz. İsterseniz arama çubuğuna “kıyma” yazarak ya da tarif aradığınızda “içersin” kısmına kıyma kelimesini bırakarak birbirinden özel ve leziz kıymalı tarifleri bulabilirsiniz.

Mutfak kültürünüze kıymayla yapılacak yemekler ve enfes tarifleri eklemek için sizlere sunduğumuz en popüler 26 kıymalı yemeklerin tarifi ve görsellerini inceleyebilirsiniz. Bu tarifleri incelerken ve denerken hiçbir ücret ödemeden web sitemizde ve mobil uygulamamızda gezebilirsiniz.

İşte mutfakta enfes kokulara şahitlik edeceğiniz kıymalı sebzeli yemekler ve daha ötesi!

1) Kıymalı Makarna

Tam kıvamında pişen makarnaların, özel tarifi olan kıymalı harçla buluşması ortaya enfes bir yemeği çıkarıyor. Hemen hemen her evde afiyetle pişen makarnalar, Nefis Yemek Tariflerinin en beğenilen tarifiyle daha da lezzetli hazırlanıyor. Kıyma kullanarak en kolay şekilde, kısa zamanda ne yapsam diyenler için baharatla uyumunu tam 12’den yakalayan kıymalı makarnayı öneriyoruz. Günün her anında iştah açan makarna sizler için bu tarifte!

2) En Kolay İçli Köfte Tarifi ( Videolu )

Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olan içli köfte, adım adım yapılışı ve videolu anlatımıyla sizin için bu tarifte. İçli köftenin dışını da iç harcını da muazzam şekilde hazırlamak için 150 bin kişiden daha da fazlasının denediği içli köfte tarifini inceleyebilirsiniz. Daha önce hiç içli köfte denememiş oların dahi leziz sonuç aldığı kolay içli köfte tarifini siz de deneyebilirsiniz.

3) Hasan Paşa Köfte

Kıymanın en leziz şekilde sunulduğu Hasan Paşa köfte, iç dolgusu ve mükemmel baharat uyumuyla sofranızda. Garnitürü ayrı patates püresi ayrı beğeni toplayan bu özel lezzeti siz de evde misafirlerinize ikram etmek istemez misiniz? Fırında tam ayarında pişen Hasan Paşa köfte tarifini incelediğinizde en kısa sürede bu yemeği yapmak isteyeceksiniz.

4) Hazır Yufkalı Kıymalı Enfes Börek ( Videolu )

Kıyma zaman zaman börek harcına girdiğinde çay saatlerinin gözdesi olur. Fırından çıktığında sıcacık servis edilen hazır yufkayla yapılan enfes kıymalı börek, sizin de çay saatlerinizi lezzetlendirecek. Yakmadan, içini çiğ bırakmadan nasıl kıymalı börek yaparım diyenler bu tarifte buluşuyor. Evde yufka ve kıyma varsa akşama ne yapsam derdine son vermek için tarifi deneyebilirsiniz.

5) Manisa Kebabı

Dana kıymanın top top köfte haline gelmesiyle hazırlanan Manisa kebabı, akşam yapılacak ziyafetlerin gözde yemeği olacak. İskender yemeyi sevenlerin bu yemeği de seveceğini şimdiden söyleyelim. Özel sunumu ve sosuyla bir bütün haline gelen Manisa kebabı, kıyma kullanarak hazırlayacağınız enfes önerilerden biri. Pirinç pilavı ya da şehriye pilavı hazırlayarak da servis edebilirsiniz.

6) Kıymalı Yumurta ( Videolu )

Güne başlarken enerji veren yiyecekler yemek isterseniz; leziz ve keyifli kahvaltı sofranızda kıymalı yumurtaya yer verebilirsiniz. Kıymalı yumurta, Nefis Yemek Tarifleri farkıyla çok başka hazırlanıyor. Dana kıymanın enfes tadını, yumurtayla beraber bu tarifte hissedeceksiniz. Pazar kahvaltıları için fikir arıyorsanız; işte aradığınız doyumsuz kahvaltı lezzeti bu tarifte.

7) Kahramanmaraş’ın Meşhur Sömelek Köftesi

Dana kıyma her yörede leziz şekilde tüketilir. Birbirinden farklı yemeklerde kullanılan kıyma, o bölgeye ait yöresel yemeklere de imza atar. Bu lezzetlerden biri de Kahramanmaraş’ta sık sık pişirilen sömelek köftesidir. Daha önce yediğiniz köftelerden çok başka tadı olan sömelek köftesini, bu tarifimizi inceledikten sonra siz de evinizde sık sık yapmak isteyeceksiniz. Enfes tadıyla sömelek köftesi karşınızda!

8) Çok Pratik Fırın Yemeği Fırında Kıymalı Patates Dizmesi

Yemek hazırlarken vaktinizin az kaldığını fark ettiyseniz sizlere en kısa sürede hazırlanan nefis bir yemek öneriyoruz. Kıymalı ve patatesli olan bu nefis tarif, piştiği her evde leziz kokular yayacak. Damak zevkinize göre hazırladığınız bir pilavla beraber servis ederek tabaklarda iştah açan yemek görebilirsiniz. Hazırlaması ve pişirmesi çok kolay olan fırında kıymalı patates dizmesini siz de deneyebilirsiniz.

9) Nefis Anne Köftesi

Çok küçükken annelerimizin özenle hazırladığı, evde mis gibi kokular yaydığı o nefis köftenin tarifini bulduk. Nefis anne köftesi olarak hatırlanan, hemen hemen her annenin severek hazırladığı ev köftelerinin lezzet sırlarını sizler için bu tarife ekledik. 84 bin defa denenen, her denenmede beğeni toplayan anne köftesini siz de evde hemen hazırlayabilirsiniz.

10) Gerçek Et Döneri Bursa İskenderi

İncecik çekilmiş kıymadan evinizde tadını unutamayacağınız döner hazırlamak ister misiniz? Üstelik pişirmesi ve yemesi çok zevkli! Kıymayla hazırlanan, Bursa iskenderini aratmayan gerçek et döneri tarifini şimdiye kadar onbinlerce kişi denedi. Siz de evinizde döner hazırlayıp evde döner, iskender, dürüm keyfini yaşamak isterseniz tarifimiz ziyaretinizi bekliyor.

Bakmadan Geçme