Karadaşlı: Tüm sözleşmeliler kadroya geçirilmeli!

Diyanet Birlik-Sen Marmara Bölge Başkanı Mehmet Ali Karadaşlı, İzmit Eren Camii'nde basın açıklaması gerçekleştirdi

Tüm sözleşmeli personele şartsız ve koşulsuz kadro verilmesi talebinde bulunan Diyanet Birlik Sen Marmara Bölge Başkanı Mehmet Ali Karadaşlı, yazılı açıklamalarda bulundu. Kardaşlı açıklamasında, “Çalışanlar arasında ayrım yapılmamalıdır. 2014-2018 yılları arasından atanan süresiz sözleşmelilerin yaşadığı bu bilinmezlik siyasetin büyük bir ayıbıdır. Bu ayıptan kurtulmanın tek yolu vardır: o da ekim ayında açılacak TBMM’de ilk gündem maddesi olarak tüm sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi konusunun karara bağlamasıdır” dedi. ,

Karadaşlı’nın açıklaması şu şekilde:

‘AYRIM MAĞDURİYET GETİRDİ’
Anadolu’nun kapılarını Malazgirt Zaferi ile Türk’e açan Sultan Alparslan’dan yaklaşık sekiz yüz yıl sonra bu topraklarda ebediyen kalma irademizi perçinleyen Büyük Taarruzun Komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dini devlet, mülkü millet uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve Rahmeti Rahmana kavuşmuş olan gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz. Son yıllarda devlet memuru alımlarındaki personel istihdam şekli aynı görevi yapan eşitler arasında kadrolu ve sözleşmeli ayrımına gidilerek istihdam edilen sözleşmeli personel aleyhine büyük bir hak ihlali ve insan haklarına aykırı mağduriyetleri de beraberinde getirdi.

‘HAKSIZ UYGULAMALAR’
Bu hak ihlali ve mağduriyetleri en acı şekilde yaşayanların başında da her türlü şartını tamamlayarak mülakatlardan başarıyla geçerek kuş uçmaz, kervan göçmez yerlere ataması yapılan Diyanet İşleri başkanlığımızın en genç dinamik ama o kadar da hakkı mahrumiyeti içinde görev yapan sözleşmeli personelimizdir. 2014-2018 yılları arasında başkanlığımızdan görev alan süresiz sözleşmeli personelimiz gerçekten hem mevzuattan kaynaklı hem de idarecilerin haksız uygulamalarından kaynaklı çok büyük mağduriyetlerle karşı karşıya kalmıştır. 2019 yılında başkanlığımızdan görev alan 3+1 statüsündeki sözleşmeli personel 2022 Ağustos ayı itibariyle 3 yılını doldurduğu için kadroya geçirilmiştir.

‘BASKI ALTINDA VERİMLİ HİZMET BEKLENİYOR’
2014 yılından sonra göreve atanan ve 9 yıldır sözleşmeli olarak çileli bir şekilde görev yapan süresiz sözleşmeli personel ise hala siyasetçiler tarafından oyalanmaktadır. Süresiz sözleşmelilerin devletinden gördüğü üvey evlat muamelesi bir yana yaşadığı sıkıntılar dahi göz ardı edilerek siyaset tarafından seçim malzemesi olarak kullanılmaya devam edilmesi çok acıdır. Mevzuattan kaynaklı hak kayıpları bir tarafa sözleşmeli personelin idarecilerin iki dudağının arasına sıkıştırılan geleceği ve idarecinin ‘Sözleşmeyi yenilemem’ tehdidi ve baskısı arasında kalan pırıl pırıl nitelikli, vasıflı ve öğrenimli sözleşmeli genç hocalarımız hak etmediği muameleye tabi tutulmakta zor şartlarda en mahrumiyet yerlerde verimli hizmet yapması beklenmektedir.

‘KAPSAM DIŞINDALAR’
Oysaki görev almak için kadrolu personel ile atanma şartları aynı olan sözleşmeli personel de devletin ve çalıştığı kurumun her imkânından ve kadrolu personeline tanıdığı her haktan eşit şekilde faydalanmalı, devletimiz eşitler arasında ayrım yapılmamalıydı. Diyanet İşleri Başkanlığında kadrolu personel, kurumun açtığı her türlü görevde yükselme, unvan değişikliği, yurt dışı, Hac ve Umre sınavlarına rahatlıkla girebilirken sözleşmeli statüdeki personelin her konuda kapsam dışında tutulması haklarının bloke edilmesi ve ikinci sınıf personel muamelesi görmesi vicdanları yaralamaktadır.

‘EKİMDE KADRO BEKLİYORUZ’
2014-2018 yılları arasından atanan süresiz sözleşmelilerin yaşadığı bu bilinmezlik siyasetin büyük bir ayıbıdır. Bu ayıptan kurtulmanın tek yolu vardır: o da ekim ayında açılacak TBMM’de ilk gündem maddesi olarak tüm sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi konusunun karara bağlamasıdır. Bu büyük bir haksızlık ve büyük bir adaletsizliktir. Diyanet Birlik Sen olarak süresiz sözleşmeliler için 3+1 şeklindeki farklı bir alternatifi kesinlikle kabul etmiyor doğrudan yürürlük tarihi Ekim 2022 olmak üzere kadroya geçirilmelerini istiyoruz. Artık topu taca atmadan söz kalabalığı yapmadan süreli süresiz demeden tüm sözleşmelilerin kadroları verilmelidir. Sözleşmeli istihdamı tamamen kaldırılmalı, çalışanlar arasında ayrım yapılmamalıdır.

‘YILLARDIR HAKLARI GASP EDİLDİ’
Son günlerde hükümet tarafından sözleşmelilere kadro verilmesine dair verilen sözlerin aksine ikircikli açıklamalarda bulunan siyasetçilerin ‘Süresiz sözleşmeli personele kadrolulara verilen benzer hakların verilmesi’ şeklindeki basına yansıyan ifadelerini çok yakışıksız buluyoruz. Diyanet Birlik Sen olarak yıllardır hakları gasp edilen süresiz sözleşmeliler başta olmak üzere tüm sözleşmeli personele şartsız ve koşulsuz kadro verilmesini istiyoruz. Bu süreçte başkanlığımız yetkililerinden kurumda çalışan sözleşmelilerin bir an önce kadroya geçmeleri ve haklarının iadesi için kurum olarak hükümet nezdinde girişimde bulunmalarını önemli ve anlamlı buluyor bir kez olsun mağdur olan personeli için idarecilerimizin elini taşın altına koymasını bekliyoruz."

Bakmadan Geçme